GPS náramek pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7022
12.9.14 15:45

@Kapaz jinak me to přijde skoro zbytečné pokud chce nekdo znásilnit nebo zabít gps nepomuže..me se synové musí hlásit mobilem a dělají to poctivě, takže u nás netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
12.9.14 15:47
@lucenka píše:
tak napadlo mě to, protože by mě zajímalo, jak by reagoval rodič, jehož dítě by nějaké takové zařízení odmítlo. Co je na to divného?

pokud to dítěti pořádně vysvětlíš a nedáš mu důvod ti nevěřit, tak proč by to mělo odmítnout? Odmítne to v případě, pokud nevěří, že ho nebudeš pořád spehovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.14 15:49

@zuza23 fajn a zas sme u toho, ty by sis to na sebe připnula? já teda fakt ne, nevidím proč by měl být u dítěte nějaký rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 15:49
@zuza23 píše:
pokud to dítěti pořádně vysvětlíš a nedáš mu důvod ti nevěřit, tak proč by to mělo odmítnout? Odmítne to v případě, pokud nevěří, že ho nebudeš pořád spehovat

a nebo proto, že už mu začíná puberta a udělá rodičům naschvál. Nebo proto, že to prostě nechce, má svojí hlavu.

• Citovat
  • Upravit
7661
12.9.14 15:50
@lucenka píše:
a kdyby to používat nechtělo, tak to prostě nepořídíš a budeš normálně dítě pouštět ven?

Proti jeho vyslovenému odporu bych určitě nešla, ale - proč by dítě, které má důvěru ve své rodiče a tím pádem ví, že by možnost sledování využili opravdu teprve v případě nouze, mělo mít důvod něco takového nechtít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 15:52
@Bersaba píše:
Proti jeho vyslovenému odporu bych určitě nešla, ale - proč by dítě, které má důvěru ve své rodiče a tím pádem ví, že by možnost sledování využili opravdu teprve v případě nouze, mělo mít důvod něco takového nechtít?

Kdyby ti tvůj partner řekl, že ti koupil GPS náramek, kvůli tvé bezpečnosti, že to opravdu využije pouze v případě, kdy nebudeš brát mobil a nebudeš k nalezení. Nosila bys ho?

• Citovat
  • Upravit
5162
12.9.14 15:53

@mater @brumdinka tak určitě je to o přístupu rodičů, já své děti taky budu vyhánět ven (zatím mám jednoho kojence), ale toto mě u nás na vsi dost zarazilo. Nas bylo všude plno a je, i když jich je víc, není nikde ani vidět ani slyšet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
12.9.14 15:57
@brumdinka píše:
@zuza23 fajn a zas sme u toho, ty by sis to na sebe připnula? já teda fakt ne, nevidím proč by měl být u dítěte nějaký rozdíl…
@lucenka píše:
Kdyby ti tvůj partner řekl, že ti koupil GPS náramek, kvůli tvé bezpečnosti, že to opravdu využije pouze v případě, kdy nebudeš brát mobil a nebudeš k nalezení. Nosila bys ho?

Já osobně bych se tomu nebránila. Svým rodičům na 1000% věřím, že by to nezneuzili na spehovani, stejně tak i mému muži. Je to jen a čistě o důvěře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
12.9.14 15:59

Nečetla jsem teda celou diskuzi, ale za mě ano. Hodinky a mobil klidně dohromady. Dítěti bych NEŘEKLA o žádném lokalizátoru. Aby si nepřipadalo hlídané… a já bych se snažila ve sledování hodně krotit.
Myslím že člověk by sledoval hodně hlavně jen ze začátku… pak by počáteční „nadšení“ a sledování myslím sláblo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
12.9.14 16:01
@lucenka píše:
a nebo proto, že už mu začíná puberta a udělá rodičům naschvál. Nebo proto, že to prostě nechce, má svojí hlavu.

já bych to dítěti pořídila daleko dřív, než v pubertě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
12.9.14 16:02
@lucenka píše:
a když dítě nebude souhlasit, tak budeš dělat co? Překonáš svůj strach, nebo mu to tajně někam dáš?

Souhlas je podmínkou. Mladší dítě asi souhlasit bude, sledovat tímto způsobem puberťáka by bylo stejně kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
12.9.14 16:03
@Kapaz píše:
Zajímavé, že tu takové téma ještě není nebo jen špatně hledám. Zajímal by mě váš názor na výrobky typu náramku s gps lokalizátorem pro kontrolu pohybu dětí. Zda jste pro, zda třeba někdo využíváte, od kdy a hlavně do kdy nechat. Vím, že se dá nastavit sledování v mobilu, ale to je jednak asi první, co případný útočník vyhodí a druhak se mi jedná i o menší děti. Děkuji za názory :kytka:PS: Ano, napadlo mě to ve spojitosti s případem mrtvé Elišky a tímto celé rodině Upřímnou soustrast. :srdce:

Né, žádné podobné zařízení moje děti nikdy mít nebudou. Bojím se o ně, ale tohle je podle mě extrém. Budu je vozit do školy do té doby, než budou dostatečně velcí a „chytří“, aby riziko, že k někomu vlezou např. do auta, bylo minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
12.9.14 16:05

Děkuju za názory. Kdybych si nebyla vědoma té druhé strany, tak ji ani nezakládám. Zajímalo mě, který názor bude ten většinový, jinak žádnou novou myšlenku jsem tu nepostřehla. Vše, co zde bylo řečeno, si sama uvědomuju a právě se to ve mně pere. No, ještě máme snad chvíli čas, ale do školky už bych to ráda řešila. Jinak ano, uznávám, že pokud to bude mít efekt, tak do doby, než se to stane masově rozšířenou záležitostí, což je dle mého otázka max pár let. Druhá věc - sundávací/nesundávací, sama nevím. Pokud sundávací, tak „maskovaný“ do oblečení, na klíče, aby to nebylo hned na první pohled zřejmé. A rozhodně jsem za to o tom dítku neříkat. Nadělalo by to dle mého víc škody jak užitku. A k té důvěře - to je podle mě už v rodiči, jestli využije až při podezření nebo kontrolně pořád. Naši třeba jezdili nakukovat ke kamarádům přes plot (byla jsem na SŠ), jestli na grilování nepopíjím alkohol. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.14 16:09

@Kapaz proč proboha do školky? 8o 8o do školky jí vodíš, ze školky jí vyzvedáváš 8o řešit lokalizátor do školky, to je promiň vážně ujetý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.9.14 16:09
@lucenka píše:
Kdyby ti tvůj partner řekl, že ti koupil GPS náramek, kvůli tvé bezpečnosti, že to opravdu využije pouze v případě, kdy nebudeš brát mobil a nebudeš k nalezení. Nosila bys ho?

Partnerský vztah a vztah dítě vs. rodič přece nemůžeš porovnávat, to je úplně mimo. :lol: Stejně jako nemůžeš porovnávat chování dospělého a chování desetiletého děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí