Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakožto trenérka sportovní gymnastiky( trénuji holčiny U10),zda mohu v 6. týdnu těhotenství svým svěřenkyním předvést výmyk a toč vpřed na bradlech?? Zkoušela jsem jim pouštět video, ale nějak to nepochytily. Doufám, že to nevyzní, že jsem úplně nezodpovědná budoucí matka, ale je to mé první těhotenství a s určitými věcmi si nevím rady. ![]()
Moc děkuji mamči za rady ![]()
U vymyku se brichem opiras o tyc? Ja nevim, delala jsem ho naposledy na stredni…
V 6 tydnu uz mas od lekare potvrzene tehotenstvi vcetne viditelne srdecni akce plodu?
Obecně myslím, že v prvním trimestru není u zdravého člověka nijak potřeba omezovat dosavadní aktivitu, pokud tam nejsou nějaké náznaky toho, že je něco v nepořádku nebo nějaké nevolnosti, co by tomu bránily nebo nějak přidávaly riziko (závratě, únava apod.). Nevím o nikom, kdo by potratil kvůli sportu nebo nějakému pádu, či úrazu (rizikovější je ten ten 2. trimestr). Tyhle dva cviky mi přijdou v pohodě, ten „tlak“ na podbřišek mi nepřijde nijak zásadní, ten vnitřek chrání břišní svaly (a ani to zatnutí břicha by v téhle fázi vadit nemělo, když je to břicho na to zvyklé), a dokonce si ani nemyslím, že by pád z bradel (u těchle cviků hodně nepravděpodobné) zásadně ohrozil takhle rané těhotenství. Co to probrat s kolegyněmi, nebo kamarádkami z branže?