Gynekologicky zánět antibiotika

31
21.1.23 21:26

Gynekologicky zánět antibiotika

Dobrý den chtěla bych se zeptat když mám gynekologicky zánět musím si zavádět nebo stačí antibiotika nějaké? Já bych to nezvládla si zavádět tak jestli by to šlo jen antibiotiky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31
21.1.23 21:32

A mastičku to bych asi také nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
21.1.23 21:36
@cojetidotoho píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat když mám gynekologicky zánět musím si zavádět nebo stačí antibiotika nějaké? Já bych to nezvládla si zavádět tak jestli by to šlo jen antibiotiky?

gynekologický zánět se léčí na gynekologii, doktor-ka ti všechno vysvětlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.1.23 21:37

@stinga ano to vím akorát ty tablety na zavádění já to nezvladnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
21.1.23 21:51
@cojetidotoho píše:
@stinga ano to vím akorát ty tablety na zavádění já to nezvladnu

Proboha co je na tom k nezvládnutí? Vždyť jsou maličké. Tampony jsou větší než většina tabletek. A co ti vadí na krému to taky nepochopím.
Ano, jsou možnosti i klasických antibiotik, ale záleží co máš za zánět. Na všechno se nedají fláknout klasická antibiotika co se polykají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.1.23 21:53

@LilyJane nepoužívám tampony takže tak no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
21.1.23 21:57
@cojetidotoho píše:
@LilyJane nepoužívám tampony takže tak no

Já chápu, že z toho můžeš mít obavy, ale opravdu není z čeho. Vezmeš tabletu, čupneš si (nebo nohu pokrčíš a opřeš někde o něco vyššího), a úplně v pohodě jedním prstem, bez nějakého tlaku, zavedeš tabletku tak jak dosáhneš.
Krémy - třeba takový canesten, mívají super dávkovače. Tenké, dlouhé. Nabereš krém, zastrčíš, zmáčkneš a je to tam. Akce na 10 vteřin. Opravdu se není vůbec čeho bát.
Připrav se na to, že se tohle musíš naučit. Dřív nebo později se v životě vyskytne něco, u čeho ti nepomůžou klasické prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
21.1.23 22:07

Když nad tím přemýšlím, tak pokud máš nějaký takový odpor nebo hrůzu ze zavádění, asi by ti vyhovoval nějaký krém a nebo i tabletka se zaváděčem. Prakticky se sama sebe skoro nedotkneš, jenom zasuneš zavaděč, zmáčkneš = vysuneš tím tabletku/krém a zavaděč vyhodíš.
Canesten gyn to tak má. Můžeš si koupit jenom jednu tabletku a nebo krém se zavaděčem a nebo kombo obojího. Pro začátek by to bylo asi nejlepší. Ale rozhodně to prodiskutuj s gynekoložkou. Canesten pro tebe nemusí být vhodný. Ale třeba by ti pomohla najít něco jiného. A nebo ti fakt dají klasické antibiotika, že nebude třeba nic zavádět.
Opravdu běž k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.1.23 22:33

Tak to řekni doktorce a nějak ti pomůže. Za mě jsou lokální léčiva lepší, kdykoli jsem měla na nějakej gyn. zánět perorální antibiotika tak mi po nich bylo vždycky blivno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42245
22.1.23 07:57

Ony jsou i krémy s nástavcem pro děti.
Záleží, co máš za zánět, co ho způsobuje.
Musíš se domluvit na gynekologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12625
22.1.23 08:24
@LilyJane píše:
Proboha co je na tom k nezvládnutí? Vždyť jsou maličké. Tampony jsou větší než většina tabletek. A co ti vadí na krému to taky nepochopím.
Ano, jsou možnosti i klasických antibiotik, ale záleží co máš za zánět. Na všechno se nedají fláknout klasická antibiotika co se polykají.

Tak na rovinu, tablety jsem si zavadela x krat a malicke mi twdy fakt neprijdou..zhusta byvaji daleko vetsi nez klasicke tablety, treba pamatuji ty oranzove a ty byly dost velke a nekterou jsou s aplikat. nektere ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42245
22.1.23 08:30
@lilith1 píše:
Tak na rovinu, tablety jsem si zavadela x krat a malicke mi twdy fakt neprijdou..zhusta byvaji daleko vetsi nez klasicke tablety, treba pamatuji ty oranzove a ty byly dost velke a nekterou jsou s aplikat. nektere ne…

No, menší než tampony jsou. Jestli je zakladatelka nezvládne, musí na gyndu a domluvit se s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12625
22.1.23 08:42
@Havlova píše:
No, menší než tampony jsou. Jestli je zakladatelka nezvládne, musí na gyndu a domluvit se s lékařem.

Jo tak to jo zase, to urcite..ale obavam se ze gynekol zanet se jinak zaveden. tabletami vylecit neda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42245
22.1.23 08:59
@lilith1 píše:
Jo tak to jo zase, to urcite..ale obavam se ze gynekol zanet se jinak zaveden. tabletami vylecit neda..

Určitě jsou krémy. Některé mají i dětské aplikátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová