Neustálá nevolnost od žaludku a pocit na zvracení

124
21.1.23 10:28

Neustálá nevolnost od žaludku a pocit na zvracení

Dobrý den.asi před dvěma měsíci Jsem se začal prat z úzkosti, začal jsem chodit k psychousovi a dostal AD které během týdne zabrali a stavy se umírání a pozorování se :) se hodně zlepšily, ale ted mě už tak týden neustále bolí žaludek, neustále se mi vrací jídlo a mám pocit na zvracení, ale nezvracim. hned jak blbec hledám příznaky na netu a tam většina konci smrtí :) bojím se že mám vřed.. lékař me uzijstuje že to bude po tom stresovem období a mě zajímá jestli je to opravdu možné že je to psychického původu. dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.1.23 11:14

Je to stresem, mela jsem to asi tri mesice, nez me prepadl strach z jine nemoci a bolest se prestehovala 😂

• Citovat
  • Upravit
8712
21.1.23 11:14

Já chápu, že to člověku nedá, ale fakt je blbost hledat na googlu diagnózu. Člověk se akorát chytne nějaké údajné nemoci, začne z toho mít stres, další úzkosti a nevěří pak pomalu ani doktorům. Psychika to bylo může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
21.1.23 11:33

@izabe přesně tak, já to vím a přesto to udělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31253
21.1.23 11:40

Nejspis obyc zaludecni neuroza, klidne muze byt od psychiky. Nebo nemuze byt nezadouci ucinek AD (dle pribalaku)? Na neurozu cas od casu trpim, Dr.mi vzdycky napsala Helicid. Da se koupit i volne slabsi varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
21.1.23 12:06

@Hobitka říkám, opravdu stresu bylo hodně byl jsem fakt v prdleli.je možný že mi to nějak rozhodilo žaludek, největší můj strašák je že mám vřed. Ale to by asi bolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
21.1.23 12:09

Z psychického důvodu může být možné naprosto všechno, a ta doba, kdy jste začal užívat AD je celkem krátká. Zkuste zlepšit spánek (pokud jde) a upravte jídelníček na rychleji stravitelné věci, já jsem si třeba při vysokém stresu dával jako svačinu Nutridrink, je to dělané tak, aby to většina lidí dalo.

Pokud jste byl dlouho ve stresu, tak ale samozřejmě možné, že nějaké změny v trávicím traktu máte, a podpůrná gastroenterologická léčba by vám pomohla. Pak je to na vás, ale pokud nemáte indikaci od praktického, bude to asi diagnostika mimo pojišťovnu. Já osobně takové věci občas dělám pro svůj klid, a také kvůli tomu, že se mi změnil praktický, který úplně moc věcí neřeší, od toho předchozího, který byl vyhlášený diagnostik široko daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
21.1.23 12:14

@Kazatel díky za radu, určitě bych pro svůj klid podstoupil vše klidně placené, před pár lety Jsem byl na hadici do krku z toho samého důvodu, ale nic nenašli, myslím že teď by to bylo stejné.. stres a začínající psychika je strašný peklo a fakt dokáže vše a nejhorší je že se tak sleduju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
21.1.23 12:20
@Lukyd89 píše:
@Kazatel díky za radu, určitě bych pro svůj klid podstoupil vše klidně placené, před pár lety Jsem byl na hadici do krku z toho samého důvodu, ale nic nenašli, myslím že teď by to bylo stejné.. stres a začínající psychika je strašný peklo a fakt dokáže vše a nejhorší je že se tak sleduju

To je často problém, že se lidé sledují. Ona AD v podstatě nic nevyřeší, jenom Vám umožní normálně fungovat, ale musíte se zbavit té příčiny toho stresu + zařadit kompenzace, tj. nejčastěji zkvalitnit spánek, přidat venkovní (sportovní) aktivity, zlepšit stravu, eliminovat používání mobilu a sociálních sítí a vztahy. To jsou nejčastější korelace s psychickými poruchami. Jinak já chodím do GHC v Praze na takové věci, mají v podstatě kompletní vybavení vč. intenzivní péče (vždycky si říkám, že pro jistotu, kdyby cokoliv, tak mě nemusí nikam převážet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8712
21.1.23 12:58
@Lukyd89 píše:
@Hobitka říkám, opravdu stresu bylo hodně byl jsem fakt v prdleli.je možný že mi to nějak rozhodilo žaludek, největší můj strašák je že mám vřed. Ale to by asi bolelo

Teď máš v hlavě vřed, za týden tě začne bolet hlava a budeš v tom vidět například nádor, další týden budeš mít kašel a budeš si myslet že máš zápal plic a tak pořád dokola. Nesledoval se, uklidnit se, zaměstnat hlavu - sport, koníčky, společnost, prostě cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
21.1.23 13:00

@izabe přes jak říkáš, takhle to mám pořád :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.9.23 13:15

Ahojky mam podobne stavy, mam uz cca 10let panickou poruchu a latrntni tetanii ted mam druhe dite ma rok a je to zahul, pritel je casto pryc a nekdy se hadame, nedavno jsem mela strach ze me podvadi a nemohla jsem doslova 2 dny jist tak jsem to zalivala pivem na vecer, no a pak mi zacali silene nevolnosti kdyz jsme byly v restauraci tak jsem se najedla a najednou se mi chtelo strasne zvracet mela jsem strasnx strach ze to tam vyhodim a ze si udelam ostudu, ale nakonec jsem to rozdychala venku na vzdichu od te doby to mam uz tak mesic v kuse psychiatricka myslela ze to je z antidepresiv tak jsem je vysadila protoze nekdy byva nevolnost vedlejsi ucinek. Ale vysazeni nepomohlo, mam strach z vredu, zlucniku, uz jsem cetla i ze to muzou byt jatra no sileny, dneska jsem mela sen ze mam nador na zlucniku hruza fakt. No ale ve finale nemam to po kazdem jidle a nemam to porad a kdyz si treba dam pivo tak se jakoby telo uklidni nevim ppdle me uz ta psycjika je tak narusena ze si to sama privolavam, uz kdyz mam jit jist tak si rikam ze mi zase urcite bude na zvraceni a pak mi je. Nechapu uz me to nebavi. Zacnou se mi u toho vzdy honit sliny no hnus. Bojim se nekam chodit ze se pobliju aj ridit auto protoze uz se mi to stalo i za volantem. A do toho ty stavy jsou jeste takovy ze se kolikrat najim a mam najednou pocit jakoby mi krucelo v brichu. Chapu vsechny kdo tohle zaziva je to neprijemny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.23 19:34

Dlouhodobý pocit na zvracení.

Ahoj :oops: nevím si už rady, proto to zkusím tady. Již přes rok mám denně pocit na zvracení. Ano, opravdu je to denně. Nafoukne se mi břicho a začne mi být zle. Jak ráno, během dne, tak i večer. (večer to je nejhorší) Byl jsem s tím snad všude, nikde nic nenašli. Infekční, odběry, gastroskopie a další jiné vyšetření. Zkoušel jsem i léky na předpis, prášky - kapičky, zázvor, bylinky. Bohužel nic nepomohlo. Na začátku trošku pomáhal Kinedryl, ale ten už nepůsobí. Měl jsem dietu, tak též nepomohlo. Doktoři už neví co se mnou. Je možné že by to mohlo být ze stresu? Ale přeci jen to už je rok, co to mám.. Je mi 22 let, takže mi nepřijde normální mít takovéto potíže v mém věku. Budu rád za každou odpověď, radu. Chci, aby mi už bylo lépe, alespoň na chvilku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.23 18:57

Pocit na zvraceni

Ahoj, nemáte někdo zkušenost - je mi asi poslední tři týdny špatně na zvracení. Mám pocit, že to nesouvisí s jídlem. Někdy mi je třeba 3 dny dobře, jindy je mi špatně tak nějak nahodile, tj. Nevolnost trvá hodinu, jindy dvě, jindy 10 minut. Těhotná nejsem. Nemáte někdo zkušenost? K lékaři se mi jít nechce, jelikož mi téměř na vše vzdy řekl, ze je to od patere :P
Jak případně poznat, že se jedna o nevolnost ze stresu a ne něco vaznejsiho?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová