Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím, poradíte mi jak na užívání Gynexu? Začala jsem minulý měsíc asi 4 DC (kapky nedorazily včas), ale bylo mi po nich špatně, nejdřív od žaludku, pak děsné deprese, takže jsem snížila jen na menší dávku (dvakrát denně pět kapek) do ovulace s tím, že tomu dám šanci ještě jeden měsíc od 1DC. Ale nevím, kdy začít kapat (jestli už jsem to zas neprošvihla). Měla jsem to dostat 20. ve středu, ale začala jsem jen slabě špinit a vlastně špiním doteď, dneska by se to možná dalo už definovat jako (hooodně) slabá MS, ale pořád nic moc. TT jsem dělala dneska ráno a je negativní. Mam začít kapat nebo ještě čekat (1DC počítám od prvního dne normálního krvácení)? Máte s tím některá zkušenosti? Já mám normálně MS dlouhou a silnou, bolesti břicha, hlavy, nálady, žáludek jak na vodě… A tentokrát jen hrozně nalitá prsa, což se zmírnilo se začátkem špinění. Jinak nic, žádné bolesti, migrény,..a téměř žádná MS. Jsem z toho zmatená. Nevím, kdy začít s dalším kapáním a vlastně ani v jaké dávce. Takhle malá dávka mi asi moc nepomůže, ale ty stavy z minulého měsíce bych opakovat nechtěla.. A užívá se to do ovulace nebo ty tři týdny? Názory na to se hrozně různí.
Předem děkuji a přeji klidné svátky ![]()
@Jitule L. píše:
Ahoj, prosím, poradíte mi jak na užívání Gynexu? Začala jsem minulý měsíc asi 4 DC (kapky nedorazily včas), ale bylo mi po nich špatně, nejdřív od žaludku, pak děsné deprese, takže jsem snížila jen na menší dávku (dvakrát denně pět kapek) do ovulace s tím, že tomu dám šanci ještě jeden měsíc od 1DC. Ale nevím, kdy začít kapat (jestli už jsem to zas neprošvihla). Měla jsem to dostat 20. ve středu, ale začala jsem jen slabě špinit a vlastně špiním doteď, dneska by se to možná dalo už definovat jako (hooodně) slabá MS, ale pořád nic moc. TT jsem dělala dneska ráno a je negativní. Mam začít kapat nebo ještě čekat (1DC počítám od prvního dne normálního krvácení)? Máte s tím některá zkušenosti? Já mám normálně MS dlouhou a silnou, bolesti břicha, hlavy, nálady, žáludek jak na vodě… A tentokrát jen hrozně nalitá prsa, což se zmírnilo se začátkem špinění. Jinak nic, žádné bolesti, migrény,..a téměř žádná MS. Jsem z toho zmatená. Nevím, kdy začít s dalším kapáním a vlastně ani v jaké dávce. Takhle malá dávka mi asi moc nepomůže, ale ty stavy z minulého měsíce bych opakovat nechtěla.. A užívá se to do ovulace nebo ty tři týdny? Názory na to se hrozně různí.
Předem děkuji a přeji klidné svátky
Gynex muzes zacit brat kdykoli bez ohledu na dc. Beres 3 tydny a tyden pauza. Jakekoli jine nazory jsou mimo. Uz jsem ho za poslednich 6 let brala nekolikrat. Davkovani navysuj postupne. Treba 1.tyden minimalni davkovani, pak postupne zvysovat dle reakce tela. Jinak davka 2×5 kapek jestli ti nedela problem, je v pohode. Taky tak beru. Jsou to byliny, takze minimalni doba brani jsou 3 mesice.
@Jitule L. Ja jsem brala po revizi hned a krasne mi dosel cyklus, brala jsem jednou denne 7 kapek
brala jsem 3 mesice, nez jsme se znovu zacali snazit
@Verun83 aha ja teda cetla, ze by se melo brat od MS do ovulace, pak zas zacit znova az s dalsi MS, protoze by se nemelo brat, pokud by zenska otehotnela (tzn. nevis od ovulace do dalsi MS) ale mozna ne
ja brala 3 mesice, kdyz jsme se nesnazili, pak uz ne, tak nevim presne a nedokazu rict ucinky na sebe, kdybych brala i jako tehotna ![]()
Díky za reakce. MS dorazila včera v obvyklé síle, takže mi Gynex asi prodloužil cyklus. Kapu a uvidíme, co bude dál.
@Kukacka123 Já právě taky četla, že jen do ovulace, jinde zase tři týdny. Ale už jsem trochu paranoidní a řeším blbosti
Těžko říct, jestli by to něco udělalo, na druhou stranu by na to snad výrobce upozornil, pravda je, že na krabičce byly psané tři týdny - týden pauza. Ale co kdyby náhodou, že… ![]()
@smutná máma JJ, brala jsem ho nějakých cca 14 - 15 dní, ze začátku blbě od žaludku, tak jsem snížila dávku a to se srovnalo, ale asi po týdnu jsem se začla cítit furt divně, blbá nálada, na všechny jsem štěkala a vztekala se, nebo zase jen seděla schoulená na gauči a čučela do zdi a přemýšlela o kravinách, pak zas bulela. Přítel řikal, že mi asi přeskočilo…
S postupem času se to ještě trochu stupňovalo, ke konci jsem byla fakt už na ránu. Pak jsem vysadila a asi za dva tři dny jsem byla zase v pohodě. Nevím o ničem jiném, co by tyhle stavy mohlo v tu dobu vyvolat. Při braní jsem si moc nepřipouštěla, že by to bylo z nich, spíš až po tom výrazném zlepšení, když jsem je přestala brát, mi docvaklo, že to asi bude mít souvislost. Uvidím, tenhle měsíc, jestli zase začnu „blbnout“, tak je to jasné… Nicméně, tento měsíc na ně žaludek reaguje zatím dobře, ale začala jsem pozvolna, asi to nechce rovnou „plnou“ dávku… ![]()
@Jitule L. děkuji moc za info, i já mám s nimi bohužel asi tuto zkušenost. Vysadila jsem je a dost. Uvidím, jestli mi bude líp.
@smutná máma Držím palce, aby se to zlepšilo.
Já jim dám teď ještě šanci, ale jestli začnu zase vyšilovat, tak s nima také končím. Zkoušela jsem je na základě pozitivních ohlasů na diskuzích i v okolí od kamarádek, ale jsou to bylinky a každému holt nesednou stejně. ![]()
@Jitule L. Kdyz jsem je zacala brat, tak jsem psala primo na stranky gynexu, kdy zacit brat. A opravdu je to tak, ze se muze kdykoliv vez ohledu na cyklus
Budu drzet palce. Me tedy kapky pomohly upravit cyklus a naopak zlepsit naladu a brala jsem je spolu s kyselinou listovou Femibion. No a otehotnela jsem do 2 mesicu ![]()
Ahoj, taky jsem zkoušela gynex, ale moc mi nepomohl..menstruaci mám pravidelnou, jen ta ovulka nikde:(..takže prodávám, kdyby někdo sháněl, tak mám jednu lahvičku..odebrala jsem z ní max 5-10 kapek…nechám za 300,–…držím palce holky, hezký den..:)
Ahoj, my se snažili cca půl roku, tak jsem si jeden měsíc koupila gynex a hned otěhotněla, za mě kapky doporučuji
![]()
@evkas26 Ahoj, no po 5-10 kapkách bych zázraky nečekala. Jspu to bylinky, tak je potřeba dát tomu čas. Jinak doporučuju cvičení hormonální jógy.
@P4ja toto samozřejmě nebyla moje první lahvička…užívám i Inofolic už nějakou dobu a ted zkouším mateří kašičku..tak uvidím…a ještě jsem četla, že Maca je dobrá na plodnost…na hormonální jogu už jsem mrkala a zkoušela, jen se dokopat k pravidelnosti ![]()
@evkas26 za mě hormonalka lepší než všechny kapky, tabletky aj. A navíc to působí i na stres, pohyblivost těla aj. Prostě to co člověk možná potřebuje víc než všechny ty preparáty.
Holky dneska jsem začala brát Gynex po 5ti měsíčním snažení, tak vám pak řeknu co a jak
doufám, že se zadaří konečně
![]()