Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ráda bych hodila dotaz do pléna- začala jsem tento měsíc brát gynex, posledních několik měsíců jsem měla ovulaci 18DC, ale otěhotnění se nezdařilo. Teď jsem 21 DC a ovulace pořád nikde v dohledu (dělám ovulační testy, měřím teplotu).
Má někdo zkušenost s tím že by mu gynex posunul ovulaci, nebo způsobil anovulační cyklus?
@Silver_Lining Ahoj, já užívala Gynex 2 měsíce, první měsíc ovulace byla, ale se zpožděním, vlastně až pár dní před MS, druhý měsíc podle mě vůbec - žádné bolesti, hlen, testy negativní (jako že celý měsíc bíle bílo, ani náznak druhé čárky) a MS po 22 dnech (normálně mívám kolem 30 dnů). Celkově mi bohužel nesedly - šílený deprese, náladové stavy, migréna, žaludek jak na vodě. Takže jsem se s nima po druhém měsíci rozloučila, i když se doporučují aspoň tři cykly. Tento měsíc prvně bez nich a zase v pohodě, jak jsem byla zvyklá před tím. Jsou to bylinky, na každého holt působí jinak. Pokud ti ale jiné problémy nedělají, tak zkus ještě aspoň měsíc vydržet, prý to chce užívat delší dobu. Držím palečky, aby se brzy zadařily // ![]()
@Jitule L. No je to otázka, protože tenhle měsíc jsem taky víc labilní a podrážděná než normálně bývám… zase si říkám že když už jsem s tím začala, tak bych to měla dotáhnout tak jak se doporučuje…:x Jsem zvědavá, jestli se ta ovulace ještě objeví… Každopádně děkuji za zkušenost, asi to opravdu na každého působí jinak… zkusím tomu ještě chvíli dát, stejně se má po těch třech měsících přestat, ale doufám že to nebudou zbytečně promrhané tři měsíce času, ach jo…:)
@Silver_Lining Já jsem si pak trochu „vyčítala“, že jsem se na to možná měla vybodnout, že jsem ztratila dva měsíce, ale ono takhle o tom asi nelze moc přemýšlet, to by se z toho člověk zbláznil. Zkusila jsem, holt to nesedlo (a nepomohlo). Držím palce, aby tobě pomohly, nebo přinejmenším neuškodily.
Mně doktorka doporučila teď Inofolic, tak třeba pomůže ten. Už si připadám jak cvok..
![]()
@Jitule L. Právě, no…:D Na jednu stranu si říkám „vykašli se na to včas“, jenže ona ani ta moje ovulace 18DC mi ty dvě čárky nepřinesla, tak třeba je potřeba si tímhle „projít“… těžko říct, jak říkáš- je to akorát na zbláznění
Já jsem se ještě přihlásila na kurz hormonální jógy, abych náhodou něco nepodcenila, tak třeba to taky něco bude řešit…:-x jako cvok, no… ale co má člověk dělat, když měsíce ubíhají a nic…:-( Tak snad se nám brzy zadaří!!! ![]()
@Silver_Lining Mne prijde, ze uz jsem vyzkousela kde co, ale cim vic se snazim, tim spis to nejde. Ale neresit to mi proste nejde
Jak dlouho uz se snazite? My zhruba tri ctvrte roku. O druhy. Prvni jsem moc neresila, nic moc jsem nepocitala, nemerila, ale taky to trvalo docela dlouho. Rikaka jsem si, ze druhy uz bude pohoda, ale po par neuspesnych mesicich jsem se v tom zacla vrtat a uz v tom litam
Kolem sama tehule nebo cerstva mamina - vetsinou z toho rozcarovany, ze jeste nechtely, az casem a ono hned na prvni pokus.. jooo, to jsou ty plany
Tak cviceni zdar, treba pomuze prave tohle ![]()
@Jitule L. My se teď snažíme šestý měsíc, na jednu stranu to není tak dlouho, na druhou stranu už přestávám mít pocit že je to „náhoda“, že to ještě nevyšlo…:-/ U nás je to první, takže o to se člověk cítí nejistější, jestli to vůbec půjde…:-/ Jenže zatím fakt nedokážu „nic“ nedělat… nevím, jestli taková rezignace přijde později…:-/ bohužel je pořád co zkoušet- nové vitamíny, cvičení, metody, takže každý měsíc můžu přijít s něčím jiným, ach jo…:)Jojo, ať žije plánování, už jsem se viděla úplně někde jinde… ale snad to vyjde, pořád to jsou měsíce a ne roky…:)
@Silver_Lining Plne te chapu. Sice se rika minimalne rok, ale hlave to neda, kdyz si rekne, ze chce. Ja to u prniho ditete pul roku vubec neresila, pak dva tri mesice sledovani a pak priska totalni rezignace, z niceho nic jsem si rekla, ze na to kaslu, po novym roce zavolam doktorovi a uvidime. No a uz jsem nevolala, resp. Volala, ze jsem tehotna
Na tom hozeni se do klidu asi neco bude
Ale ted to nejak nefunguje. Prvni dva mesice jsem tomu nechavala volny prubeh, pak jsem zacala premyslet, kde je chyba a uz to jelo. A je to jak zacarovany kruh. Na zacatku mesice dobry, ale tyden pred MS na sobe pozoruju tehotensky priznaky vseho druhu
Rezignace nejak neprichazi a to jsem se uz objednala i k ty doktorce. :
Ono to snad prijde, ale to kazdomesicni cekani je na ranu.. Njn, „tehotenska horecka“ ![]()
Koupila jsem gynex 1.2. A do tydne mi prisla MS. Za me tedy muzu říct ze snad pomáhají. zacala jsem je brat abych tomu trochu pomohla. Od začátku roku se tak nejak pokoušíme, ale nehlidam BT ani testy ovu nedělám. V zari jsem byla na laparoskopii cysty. Od te doby az do prosince MS nikde, takze jsem sla pred svázána na injekci a doteď az do toho minuleho tydne nic. Ale jinak na sobe necítím zadne zmeny, jediny asi co tak pozoruji problem s wc na velkou.ale to nevim jestli muze byt kapkami. Takze ted bych to chtela zkusit znovu dalsi mesic ale stejne nevim kdy tak muzu mit ovu ![]()
@Paaajuska To mi přijde skoro až rychlé, aby MS přišla po týdnu užívání.
Ale možné je všechno. Vůbec nevylučuji, že pomáhají. Od hodně holek jsem na ně slyšela chválu, že srovnaly cyklus a v nejednom případě pomohly i k vytouženému mimču - od kamarádek i tady na emiminu je těch pozitivních ohlasů spousta. Jen každému to holt sedne jinak, no.
Klidně můžou mít vliv i na zažívání. Kámoška po nich měla celou dobu užívání zácpu, prý když přestala brát, tak se srovnalo, začla brát a znova, ale po dvou či třech měsících otěhotněla. Kdo ví, jestli díky kapkám nebo čemu, ale to už nebylo důležité, že
V každém případě držím palce, aby pomáhaly i nadále
![]()
Taky mi to prijde rychle, asi to nebude jen kapkami, spis jsem čekala ze zase půjdu na injekci a nemusela jsem ![]()
Ahoj holciny, po trech mesicich snazeni, s endometriozou, hakliva na cysty a same gyn potize, dnes prvni den MS zacinam brat gynex, doufam, ze dalsi mesic najdu dve carecky
![]()
@MadammeLu Držím palce
Doporučuju k tomu ještě hormonální jógu.
@MadammeLu Ne nemám, je potřeba jít na kurz, a potom cvičit. Skripta možná někde stáhneš, ale bez znalosti věci se to jen podle nich cvičit nedá.