Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jana1989
Jelikož kojíš, tak se ti tvoří hormon prolaktin. Ten může to snažení o miminko ztěžovat. Je to individuální. Někomu to problém dělá, někomu ne a je v tom hned. Také záleží na frekvenci kojení. To ti také rozhazjuje ms. Být tebou bych zvážila, zda dát přednost kojení nebo už tak velké dítě odstavit a naplno tělo připravit na další miminko.
Kojím jen v noci, dvakrát, třikrát a dcera se toho nechce vzdát, už jsem zkoušela flašku, ale vždy si vyřve mlíko ode mě, asi jsem moc měká ![]()
To už je víc návyk než potřeba toho mlíka. ![]()
To ti asi budou muset poradit jiné, jak to utnout.
Já už ani nepamatuju, kdy přestal v noci pít náš, ale už hodně dlouho.
To mu byl rok a nějakejch pět měsíců. Cca tak. ![]()
Pak by se srovnala ms a myslím, že by nebyl s těhu problém.
@PeBa píše:
To už je víc návyk než potřeba toho mlíka.
To ti asi budou muset poradit jiné, jak to utnout.
Já už ani nepamatuju, kdy přestal v noci pít náš, ale už hodně dlouho.
To mu byl rok a nějakejch pět měsíců. Cca tak.
Pak by se srovnala ms a myslím, že by nebyl s těhu problém.
Moc děkuji za správu ![]()
@Jana1989 Jak píše Nika, mrkni na net, z čeho všeho se to skládá, aby bylo hlavně mimi ok, když kojíš.
Každopádně Ti přeji, at se brzy zadaří.
Mně díky gynexu hezky naskočila ovu a konečně mam po revizi normální cykly.
![]()
Já brala Gynex ted 3 týdny 3×5 kapek. Mám zpoždění den. Těhotenský test negativní… Spíš jsem cítila každé píchnutí v břiše intenzivnějí, ovulaci taky, ted je mi taky hrozně… Na mě to asi účinek asi dobrý nemá, jak jsem v něj věřila… ![]()
@Tesička
Nevím, jak moc se zajímáš o bylinnou léčbu.
Ale - tyto preparáty, když dávají věci dopořádku, mohou na přechodnou dobu vyvolat i zhoršení. Je to běžná věc a po jednom 3 týdenním cyklu, když je tělo v nepořádku, nemůžeš čekat, že se to vyřeší honem.
Třeba jsi těhu
, když nebude ms za pár dalších dní, tak zkus test znovu. Nevzdávej naději ![]()
@Tesička Nazdárek, já mám taky po tom prvním měsíci braní… a taky nic
Ale myslím, že bylinky potřebují prostě víc času.
Břicho mě pobolívá taky celý měsíc, ale doktorka mi říkala, že to může být tím, jak se to všechno probouzí, a nebo tím, že se tak moc sleduju ![]()
Doufám, že to zabere dřív, než utratím za testy majlant - jak nevím, kdy by to mohlo přijít, tak testuju každou středu, kdyby náhodou ![]()
Ještě vydrž… a nebo jestli je ti blbě, tak taky můžeš být těhotná, ne?
@Alishka111 píše:
@Tesička Nazdárek, já mám taky po tom prvním měsíci braní… a taky nicAle myslím, že bylinky potřebují prostě víc času.
Břicho mě pobolívá taky celý měsíc, ale doktorka mi říkala, že to může být tím, jak se to všechno probouzí, a nebo tím, že se tak moc sleduju
Doufám, že to zabere dřív, než utratím za testy majlant - jak nevím, kdy by to mohlo přijít, tak testuju každou středu, kdyby náhodouJeště vydrž… a nebo jestli je ti blbě, tak taky můžeš být těhotná, ne?
Já vůbec netuším co se ted se mnou děje, mám vysazehou HA už dva měsíce a tenhle měsíc je fakt šílenej na bolesti, na výtok, nevolnost… mám 1 den zpoždění, řídký výtok jako blázen, bolí mě na pravé straně. Jsem dnes 30DC a 13dpo. Těhotenský test je negativní, není na něm ani malý duch. Takže já nedokáži zatím říct, jak mi gynex pomohl nebo ne. Vkládala jsem do něj velké naděje…
@Tesička A jak dlouho jsi brala HA? Já asi 12 let, tak mám pocit že tělo bude potřebovat víc než měsíc-dva na probuzení. Přeci jen, ty orgány leta nepracovaly…
@Alishka111 píše:
@Tesička A jak dlouho jsi brala HA? Já asi 12 let, tak mám pocit že tělo bude potřebovat víc než měsíc-dva na probuzení. Přeci jen, ty orgány leta nepracovaly…
9 let… No to je jediné vysvětlení, které si připouštím… nechvi vůbec myslet na to, že bych měla na miminko čekat půl roku a déle. To mi přijde šílené ![]()
@Tesička Hele jsem na tom stejně, taky mám hrůzu z toho že to nepůjde hned… V březnu končím v práci, tak bych potřebovala aby se zadařilo do konce roku. Hm a taky ty nervy, co? Já si celý život myslim, že se jen otřu o trenky a budu těhotná a ono ejhle, je to jinak ![]()
Ale tak ty jseš na tom líp, alespoň máš cyklus, i když nepravidelný a hlavně ovulaci. Tak se to musí povést co nevidět ![]()
Holky jsem asi hloupá, ale já ani nevím kdy mám ovulaci, jak to poznám nic.. ![]()
Koukám, že si nedokážete představit, že byste na miminko čekali půl roku, rok nebo snad déle…Taky jsem si myslela, že to půjde hned, když jsem přestala brát prášky (brala jsem je 5let). A nedokázala si představit, že budu čekat tak dlouho… Teď už je to skoro rok, co se snažíme a pořád to nejde. Zkouším všechno možné, ale cykly pořád nemůžu nastartovat a ovulaci už vůbec
Takže mě bude čekat asi laparoskopie… Budu vám držet palečky, ať se vám povede miminko, co nejdřív ![]()
@Jana1989 Ovulku poznáš podle měření bazální teploty, nebo si dělej ovulační testíky ![]()