Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Aty, tak mně prostě ty rel. sloupky nejdou, něco musím dělat špatně. Rovně to mám jedině, když dělám 2 rel. přední a 2 dlouhé (obyč) sloupky. Tamto kroucené nafocené nemám, už jsem to vypárala. Ale ještě budu zkoušet.
Ty uši a zadní část jsem dělala v řadách tam a zpět, a tam mi to šlo krásně nad sebou. Ale jak to háčkuju dokola, tak prostě ne. Takže asi bude problém v tom uzavírání kol
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkač, taky jsem si říkala, že možná nějak jinak uzavíráš kola, jenom mě nešlo na rozum jak… no ale jestli ti to funguje tam a zpět v pohodě, tak vždy dojeť na konec řady ukonči řadu a háčkuj z rubu a zase ukonči a háčkuj z lícu ((-: já takhle u některých čepiček taky háčkuju, když chci nějaký výrazný prvek. a jinak pak zkus nafotit jak ti jde šev. pokud se ještě budeš pokoušet jet jenom z lícu. no ale jinak tvá čepička je moc krásná ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mony děkuji ((-: však je to správně, že tvoje stránky jsou monikine práce? na fb? já si tím stále nejsem jistá, ale podle malé a taky stylu háčkování bych řekla, že seš to ty ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aty, s tím otáčením mě to už taky napadlo, ale přeci jen to není ono. Teď háčkuju rukavičky jen z reliefních sloupků, to se mi posledně taky točilo, a zdá se, že je to lepší. Zkusila jsem jinak uzavírat řady (to pevné oko dělám o očko dřív), a tím to asi bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to možné, já sice dělám po úplně to poslední očko, ale je fakt, že ho mám hodně volné, někdy i volnější o fous jak oka sloupků (-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aty píše:
mony děkuji ((-: však je to správně, že tvoje stránky jsou monikine práce? na fb? já si tím stále nejsem jistá, ale podle malé a taky stylu háčkování bych řekla, že seš to ty ((-:
Ano to som ja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac píše:
Tak jsem si trochu od čepiček odpočinula
Ty jsou parádní
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
příze
Chtěla bych se zeptat těch, co jsou zkušený v háčkování. Chtěla bych zkusit háčkovat a narazila jsem na různé druhy přízí… bavlna, akryl atd. Jaký je mezi nimi rozdíl a jaký zvolit? Chtěla bych čepice pro dcery (3 a 12let) a třeba pro manžela. A pak něco pro malé miminko, ale tam by asi bylo lepší ta bavlna? Moc se v tom zatím nevyznám, tak děkuji jestli někdo poradí. Jste tu moc šikovný a máte krásný výrobky.
- Citovat
- Upravit
příze
Chtěla bych se zeptat těch, co jsou zkušený v háčkování. Chtěla bych zkusit háčkovat a narazila jsem na různé druhy přízí… bavlna, akryl atd. Jaký je mezi nimi rozdíl a jaký zvolit? Chtěla bych čepice pro dcery (3 a 12let) a třeba pro manžela. A pak něco pro malé miminko, ale tam by asi bylo lepší ta bavlna? Moc se v tom zatím nevyznám, tak děkuji jestli někdo poradí. Jste tu moc šikovný a máte krásný výrobky.
- Citovat
- Upravit
Anna29 píše:
Ahoj. No ona není bavlna jako bavlna
. Já třeba teď nedávno objevila přízi Red Heart Baby, je to 100% akryl, ale je moooc příjemná, že bych se z ní nebála pro miminko plést ani háčkovat (háčkovala jsem z ní starší dceři čepici a rukavice). Třeba Camila je 100% bavlna a tak příjemná rozhodně není. Podobné je to se 100% vlnou. Vlna většinou kouše, ale před Vánocemi jsem objevila Merino Exclusive a je úžasná. Ovšem dost drahá (66Kč/50g), ta Red Heart Baby stojí 30Kč/50g.
Já čepičky háčkuju hlavně z Camily, na zimu z Lady luxus (to je akryl).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já si na zimu oblíbila Merino od vlnapu (50% merino a 50% akryl) a na léto jsem měla loni bambus a byla jsem maximalně spokojená, takže letost to bude zase bambus a nějaká ta 100%bavlna (limone) je levnější než bambus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit