Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ViVi2018 super,díky za info. .
Zítra držet palce,jedeme ráno na vyšetření na ortopedii do Brna.. (snad to Teda taky zvládnu a nebude muset jet jen manžel, mě se do rána rozjel zanet mocovych cest a mam ATB - S tim to bude fakt paráda
)
@LucsynkaR palečky držíme ,mocak jak to teda nezávidím .
Tak hodně štěstí ať dobře dopadnete ![]()
@ViVi2018 tak nakonec ani moc nevím, o si myslet..prohlídla ji na ha tou, změřila nohy,vyzkoušela hybnost kloubů a napsala vložku do boty. Mala má od začátku barefoot boty,t tim se to moc neslučuje. .uvidím co ještě řekne RHB. A na konci října Máme jít ještě na kozni-cévní jestli to nebude nějaký problém s cévami (to už budeme mit za sebou i tu Prahu)
@LucsynkaR aha já myslela,že jdete taky na diagnostickou hospitalizaci ,nás taky dole Dr jen omrkla , zjistila informace a pak nás ubytovali a pak začal kolotoč doktorů .....
@LucsynkaR
Lucsynko,s tim cevnim Te taky moc prosim o info. Ja se u nas prave obavam mozne cevni priciny. Male v minulosti v te silnejsi nozce praskla ceva s centrálem. Otok to byl hrozný,oteklá celá polovina těla. Na nožce se to nechtělo hodně dlouho vstřebat. Na uzv sme sice byli,jak jsem psala,ale ta dr měla problém vyšetřit mimko (neměla zadne zkusenosti s detmi),bylo to tak jen takové hodně rychlé a orientační vyšetření,tak se porad obavam,zda to nechce radne cevni vysetreni na cevnim se zkusenostmi s detmi.
Jinak chapu to tak,ze ortopedi vam vlastne nic nerekli??
Ja jdu s malou na RHB v pondeli,tak se taky budu pidit po nazoru.
Jejda, az ted sem si uvedomila. Byli jsem to konzultovat v antropometricke laboratori. Docentka z te katedry nam rekla, ze kdybysme jeste sli na ortopedii, mame je poprosit, at se tim uzv zameri i na femur, ze by ortoped mel pripadne videt, zda je i kost uz silnejsi nebo ne. Uplne sem to sem zapomnela napsat. vypadlo mi to. My uz mame vsechny kontroly kycli prave za sebou a to bylo v poradku. A na ortopedii nas nikdo zatim neposlal. Ona na to rekla, ze by se ortoped na to musel primo zamerit, na ten femur. Ze by to ale pri kontrole kycli melo byt videt, kdyz se na to zameri. Takze kdybyste meli jeste nekdo cestu na ortopedii, mozna by stalo za to o to sono jeste pozadat? nevim.
Jinak nam prave doporucila zkonzultovat to jeste s fyzioterapeutem a genetikou. Na rhb jdeme po vikendu a na genetiku uz jsem ji objednala do Motola a tam vzhledem k te asymetrii chteji jeste predtim antropometricke mereni na antropologii.
@ViVi2018 toto bylo v Brně, na hospitalizaci jsme domluveni na říjen. .
@h-o-p-e urcite napíšu, ale jdeme tam az skoro na konci října. . A ortopedi a dělala už ale jen kycle-jako u miminek,celou kost ne. A překvapilo mě, že nedělali RTG.. možná bych si ho „uhadala“,ale bylo mi zle jak psovi,brala jsem ATB,rozjizdel se mi zanet ledvin..doufám, že v té Praze budou vědět víc co ještě vyšetřovat včetně rtg,připadne ještě uz tohofemuru a genetiky.
jo a na RHB jsme měly jet příští týden, ale momentalne jsme obě na ATB, Já skrz ty ledviny a mala angína se 40 horeckamá. Takže jsem to projednávala a bohužel nejdřív az na říjen. .
Proste mě štve, že už to řešíme jak dlouho a porad se nemůžeme dobrat k jednoznačnému závěru. .
@LucsynkaR to chapu. To jsi stejne jeste dobra,ze ses tam dokonce dokazala vubec v tom stavu donutit jit. Hlavne se dejte obe dokopy,at muzete v tom rijnu do te prahy. Mrzi me,ze s tim femurem jsem si nevzpomnela driv.jsem posledni dny taky jakasi marna a doma jsme vsichni taky nachcipani az na muze. Pritom je jeste teply podzim:-( opatrujte se.
@h-o-p-e to jsem jela,protože ten den ráno mi bylo líp. . A ocividne to byla blbost ![]()
Tak co,někdo něco nového? Náš čeka v pondělí nástup do prahy a Já už jsem z toho nervózní. . Na jednu stranu už chci vědět konecne,co je za problém, ale na druhou stranu si říkam, co to Teda bude,jestli ta hh a aby nezjistili ještě neco
nastupujeme v pondělí a snad se všechno stihne a půjdeme ve středu domu (přece jen je to prez celou republiku,navíc si to musí manžel naplánovat. .)
@h-o-p-e super, byla jsem spokojena, jak už s péčí, personal úžasný.. zjistilo se, ze kosti jsou podle nich stejně dlouhý. Jinak nikde žádný problém, tak jsem prosila o doporučení na ortopedii-takže do Motola
jenomže tam mam volat cca za měsíc, že ted neví objednací terminy toho dr.,co má tohle v péči
a kdoví za jak dlouho nás objednají ![]()
Takže ted začneme cvičit, zitra jdeme na 1.rhb a domluvit se, jestli má nosit tu vložku do bot..
Příspěvek upraven 21.10.18 v 09:33
@LucsynkaR a co rekli na ten rozdilny obvod koncetin? Vzali genetiku?
Diky. No Motol je asi na delsi cekacku na kazdem oddeleni. A mazec teda,ze v brne neco takto blbe namerili s tou delkou koncetin… co na to rict:/
@h-o-p-e genetiku brali a genetik rikal, že to nevypadá na ten syndrom. Ze to bude spíš třeba tim,ze ještě v děloze byla ta 1 polovina těla min prokrvení nebo podobně.. výsledek bude za 3m. V Brně hlavně ortopedka neudělala rtg tech končetin a v Praze říkali, že je to základ. .
ale ze je mozny,ze ortoped vy kouká něco ještě víc jak jejich rentgenolog. .
@LucsynkaR
Jj rtg je urco zaklad zvlast v pripadech,kdy je ta rozdilna delka nejasna,jestli vubec je nebo neni. Co se tyka te asymetrie v obvodu,tak je mi jasne,ze vylozene gen. syndrom ma vic ruznych znaku,byt treba fakt malych a nenapadnych,ale prave me zajimalo,jestli by sledovali pouze pripadnou hemihypertrofii bez genetickeho podkladu tak jak jsem pochopila,ze to delaji v tom Motole,paklize ten rozdil je uz vyznamny. Predpokladam,ze do 1cm +- ze muze byt tzv. nevyznamne?
Zajimavy s tou moznosti ruzneho prokrveni v deloze.