Hlášení poškození vozidla

Anonymní
29.1.13 21:18

Hlášení poškození vozidla

Dobrý večer ženy,
potřebuju radu, včera odpoledne nám naboural náklaďák, co sváží textil z těch kontejnerů, zaparkované auto :zed: soused to viděl a poznačil si SPZ, ale oni hned ujeli :roll: můj pak vyšel ven a už tam nebyli.
Policajty nevolal, myslel si, že škoda nebude velká.
Ale dnes jsme se dozvěděli, že škoda je téměř 20.000,– (sloupek, blatník a kapota + zrcátko)…
Lze nahlásit ještě nyní? Nebo se to mělo hned? SPZ je slovenská :zed: tak se bojíme, že to bude běh na dlouhou trať neli zbytečné, nevím :nevim: já mu říkala, zavolej policajty, ale prý to řeší od škody která přesáhne 50.000,– :nevim: neporadíte některá jak se máme zachovat, zda jít na naši pojišťovnu, dát jim SPZ nebo co dělat? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3429
29.1.13 21:25

Zkus zajít nebo zavolat na pojišťovnu, tam ti určitě řeknou. Pokud dáte spz, mělo by se to čerpat z pojištění toho vozidla, ale netuším, jak to funguje, když to jde přes hranice :nevim:
Jinak není pravda, že by to policajti neřešili, vždycky řeší každou nehodu, ke které je zavoláš (ta hranice je dokonce tuším 100 000,–). I sami policajti doporučují při nehodě volat, jednak dokud se na auto nepodívá mechanik, výši škody neodhadneš a pak i když sepíšeš to hlášení a viník nehody to podepíše, dost často se pak cuká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.1.13 21:30

Máte svědka, máte SPZ. Na svou pojišťovnu budeš hlásit pouze pokud máš havarijní pojištění. Pokud máš pouze povinné ručení, musíš to nahlásit přes Českou kancelář pojistitelů. Na www.ckp.cz najdeš příslušný formulář. Následně to ČKP přehodí na tuzemskou pojišťovnu, která u nás zastupuje pojišťovnu viníka.

Ad policie - ano, volat, ale přijet rozhodně nemusí, pokud to není škoda nad 100.000,–, zranění nebo škoda na majetku třetí osoby.

• Citovat
  • Upravit
Naima
29.1.13 21:30

Minimálně byste měli záznam o tom, že jste volali, což je lepší i kvůli případnému krácení plnění od pojišťovny.

• Citovat
  • Upravit
3429
29.1.13 21:33
@Naima píše:
Ad policie - ano, volat, ale přijet rozhodně nemusí, pokud to není škoda nad 100.000,–, zranění nebo škoda na majetku třetí osoby.

Jak je jednou zavoláš a nahlásíš nehodu, musí ji prošetřit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.1.13 21:38
@Z.jev píše:
Jak je jednou zavoláš a nahlásíš nehodu, musí ji prošetřit ;)

Není to pravda, oni se tě totiž mohou po telefonu zeptat na výše uvedené a pokud to do toho nespadá, nemusí přijet. Čerstvě tento zážitek mají manželovi rodiče z minulého týdne. Proto jsou dány určité podmínky, aby nejezdili ke každému škrábanci.

Pokud na to mají prostor, přijedou, ale pokud nemají, nepřijedou.

• Citovat
  • Upravit
3036
29.1.13 21:38

Ahojky, nechci ti brát iluze, ale mě se tohle stalo na konci roku u nás před barákem na parkovišti. Někdo mi dal za stěrač lístek s SPZ, čas přesně kdy se to stalo i co ten dotyčný má se svým vozem.. policii jsem zavolala, sepsali to a teď po měsíci mi přišel papír, že případ je odložen, že pachatel neznámý. Policie si toho dotyčného předvolal, ten dorazil a řekl, že vůz je sice jeho, ale že ho neřídil a neřekne kdo to byl. Je fakt, že na to se vztahovala ještě osoba blízká, co teď už není.
Takže oprava za 20tis a šlo to z mé havarijní u které mám samo spoluúčast. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.1.13 21:40

Mimochodem, pokud je zavoláš, oni nepřijedou a škoda se následně reálně zjistí, že je ve skutečnosti vyšší než 100.000,–, tak se dohledává záznam o tvém hovoru. Pojišťovna tě pak nebude v plnění krátit.

• Citovat
  • Upravit
1219
29.1.13 21:45

No policajty bych volala jasně je tam až od škody100 000 ale ten kdo nehodu zavinil ujel máš svědka spz volat policajty nebo rovnou na služebnu a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
29.1.13 21:50

Taky bych zavolala. Hranice při škodě tam sice je, ale vzhledem k tomu, že pachatel ujel, tak není co řešit. A vzhledem k tomu, že to bylo firemní auto, tak výmluva na „osobu blízkou“ nehrozí. Určitě policii kontaktuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.1.13 21:53

Na policii to nahlásit běž i zpětně, vzhledem k tomu, že viník ujel - až se to dostane k pojišťovně viníka, bude to mít zase větší váhu. Jdi tam osobně a udělejte o tom klasicky zápis.

• Citovat
  • Upravit
3429
29.1.13 21:55

@Naima Máš pravdu, musí vyjet, když už mají nahlášený výjezd. Trochu jsem to popletla :oops:
Ale v případě, že se jedná o zaparkované vozidlo, u kterého nikdo není, se to považuje za poškození třetí osoby. V tomto případě to policie řešit musí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 22:05

Děkuji za komentáře a rady, zítra to půjde můj nahlásit na PČR a dále to budeme řešit! Opravdu díky za cenné rady! :)

• Citovat
  • Upravit
26093
29.1.13 22:12
@Z.jev píše:
Jak je jednou zavoláš a nahlásíš nehodu, musí ji prošetřit ;)

My když jsme bourali, volal hned viník nehody policajti, ti přijeli, ale říkali, že správně jsme je neměliv vůbec volat, protože škoda nebyla nad 100 000… :nevim: nakonec to teda s náma sepsali, ale být tam vulbec neměli… :nevim:

Ale tohle měl primárně řešit řidič toho auta, co vás nabouralo si myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
29.1.13 22:58

@kate02 Je to jak psala naima, ale pokud už je nahlášený výjezd, vyjet a prošetřit nehodu musí. Policajti u nás fakt sami doporučují je volat (jasně že ne ke každému škrábnutému zrcátku), vzhledem k tomu, že i po podepsání formuláře se viníci dost často vykrucují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová