Jak se bránit násilí stran matky?

Anonymní
28.1.13 12:21

jak se bránit násilí stran matky?

Raději anonymně. Jsem dospělá, na mateřské dovolené s dvouletou dcerou. Je mi tu fajn, mám kde bydlet, jen mě štve má matka. Malou miluje, připadá mi že ji chce vychovávat podle svého. Včera se hádka vyostrila a já z toho vyšla s poskrabanyma rukama a modřinou u oka. Já se nebránila, příčí se mi vracet jí rány. Jak tomu předcházet, když mám na výchovu SVÉ dcery jiný názor? Přestěhovat se nemám kde, musela bych mít peníze navíc do začátku. Což nemám. Přitom našim finančně vypomaham dost… Mám u nich peníze co si půjčili, ale nemají mi to jak vracet…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
28.1.13 12:25

No, mě někdo takle praštit, tak nejenže bych se bránila, ale hledala všechny způsoby jak se osamostatnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712

Pochopila jsem dobře, že bydlíš u rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290

Popravdě pokud by se mi matka motala do výchovy až tak, že by došlo ke rvačce, tak bych se sbalila a odešla. I kdyby do azyláku, ke kamarádce, nebo kamkoliv.
Jestliže to řešíte „pěstmi“ tak je asi každá rada ohledně běžného vysvětlení babičce, kdo je čí dítě, drahá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 12:30

Ano, vyklouzla mi z příspěvku věta, že žijeme s malou u rodičů. Matka má pocit že se o dceru nestaram když mluví srozumitelně jen pár slov a nechce chodit na nočník. A takhle ta hádka dopadla. Malá naštěstí spala, nebyla u toho.

• Citovat
  • Upravit
9166
28.1.13 12:31

Tak to je síla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
28.1.13 12:33

Člověk dokonce přemýšlí, zda jsi neměla zavolat policajty, když máš dokonce po útoku následky…Otázka je, jestli bych si to jako dcera vůči rodičům dovolila, ale pokud se to takhle vyhrocuje často, bylo by na čase. A rozhodně se zkusit osamostatnit, ikdyž je to všechno finančně těžké. Můžu se zeptat, jak velkou částku ti dluží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
28.1.13 12:34

A kolik dceři je? EDIT: jo dvouletá, už to vidím…
i když je to nepodstatné (jen pro zajímavost, jestli opravdu to, že nechodí na nočník je takový problém)…podstatné je to, že rozpory ve výchově jsou celkem normální, ale ty jsi máma a babička by tě měla respektovat (pokud to neohrožuje dítě, ale pak by to měla řešit i sociálka), že na tebe jde pěstmi je silný kafe :roll:
kvůli nočníku proboha :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 12:36

Každý měsíc kolem dvou tisíc, o to méně jim vždy další měsíc dám na bydlení a jídlo…

• Citovat
  • Upravit
74217
28.1.13 12:45

Taky nesnášním, když se někdo plete do naší výchovy.
Pomůže snad jen, když se odstěhuješ, co třeba nějaký společný byt s kamarádkama, abych si platila jen za pokoj :think: :nevim: ale za ten klid by to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
28.1.13 12:56

Ty jo, matka nematka, na mě takhle zaútočit a kdybych vydržela se nebránit jako ty, určitě bych ji udala. Jako odsud, podsud. Zavolej si na linku týraným ženám, oni ti poradí, jak a kam. odstěhuj se, jako já bych si klidně i našla chlapa ke kterému bych šla, než bydlet s takovou šílenou babou. Kecat ti do výchovy a navrch tě ještě bít? Ona není moc normální, chyba je, že si to necháš líbit. Neříkám, že bys ji to měla vracet, to v žádném případě, ale měla by jsi se ji postavit. Ona by toho třeba nechala. Jinak pro ni nemám slušných slov :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: Mlátit dítě, je jedno jak velké. :pocitac: :pocitac: :pocitac: Ale na dospělou dceru by si toto v žádném případě neměla dovolit :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
28.1.13 12:57

Ježkovy voči 8o

a nemá maminka nějaký psychický/psychiatrický problém? protože rvačka/napadení je fakt už hodně vyostřený způsob řešení :nevim:
Stalo se to už někdy?

Ten nočník atd. bych viděla jako záminku, ne jako důvod :nevim:

Ještě si umím představit, že rodiče byly vždy autoritativní a neuznávali jiný styl výchovy než tento mocenský, zakladatelka se jim „vymkla“ (=bez jejich souhlasu si pořídila dítě), bydlí u nich a maminka jí to dává sežrat, zakladatelka se brání a chce rozhodovat sama a maminka opět sklouzla ke svým „osvědčeným“ praktikám.
Ale to už by byla čirá fantazie…
Každopádně úplné osamostatnění by věci hodně napomohlo. To spolubydlení se mi zdá jako dobrý nápad, pokud je aspoň trochu proveditelný

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.13 13:07

@Kačus82 tak jak jsi to napsala. Tak mi to připada V těhotenství mě premlouvala k potratu. Poprvé jsem se jí vzepřela. Včerejší hádka začala protože jsem odmítla její návrh svěřit jí malou do péče že mi ji vychová. Jako důvod uvedla že se o ni jak se patří nepostaram, a že se momentálně s někým scházím a občas mi ji musí navečer hodinku dvě hlídat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.13 13:11

A prý jí nedávám dost najíst tak je věcně hladova. Přitom má hezké faldiky, podvyzivena není, a to že chce od každého ochutnat tak dělá hladové oči je přece normální… Nebo snad ne?

• Citovat
  • Upravit
74217
28.1.13 13:12
@Anonymní píše:
@Kačus82 tak jak jsi to napsala. Tak mi to připada V těhotenství mě premlouvala k potratu. Poprvé jsem se jí vzepřela. Včerejší hádka začala protože jsem odmítla její návrh svěřit jí malou do péče že mi ji vychová. Jako důvod uvedla že se o ni jak se patří nepostaram, a že se momentálně s někým scházím a občas mi ji musí navečer hodinku dvě hlídat…

Cože? Tak ona chce svěřit tvoje dítě do své péče? 8o Nutila tě k potratu a teď ti chce převychovávat dítě? :zed:
Holka vem dítě a upaluj s tama co nejdřív než povedená babička zařídí nějak jinak. Od takové ženské bych očekávala i udání na soc. za zanedbání péče kvůli tomu, aby tě zbavila dítěte.
Měla by ses nějak pojistit, jak už tu bylo psané zavolat na tu linku pro týrané, měla bys jít okamžitě k dr. aby si měla potvrzení o škrábancích, kdyby ta ženská šílená (promiň) tě udala na sociálce, tak ať máš důkaz, že tě napadla.
K tomu příteli by ses nemohla nastěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová