Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@kok1 Nechápu??? To jako že někde bydlím a to mě zadluží nebo jak? Tak snad když si nepůjčuju a všechno platím jak mám tak se nemůžu zadlužit ![]()
@kok1 píše:
myslim že se to stává kvůli místu bydlištěnespolehlivé ůřady
Jj, takzvana fikce doruceni, kdy se z petistovky o ktere clovek nevi muzou stat desetitisice.
@AndilekOli píše:
Jj, takzvana fikce doruceni, kdy se z petistovky o ktere clovek nevi muzou stat desetitisice.
Aha, kam se podělo lidské cítění
![]()
@Pepčinka mohu se zeptat jak se může člověk dostat do situace popř. co se musí stát aby se dostal do dluhu kvůli lidem, které nezná?
Mně nechal exmanžel dluhy ve výši 500.000,– Kč, sám se nenechá zaměstnat, pracuje jako OSVČ, má X exekucí, které neplatí, žije si v klidu v krásném bytě v Praze, má nové auto, a já to budu splácet ještě dlouho, a doplatil na to můj přítel. Žijem od výplaty k výplatě. Někdy ale člověku nezbyde nic jiného, než se s některými věcmi smířit…bohužel. Není v naší zemi způsod, jak dosáhnout spravedlnosti, aniž by si někdo jiný nenechal zaplatit. Soudy jsou pro bohaté, a ti chudí, okradení, ti nikdy v životě spravedlnosti nedosáhnou, prootže na to nemají. Takže u nás je spravedlnost jen pro bohaté, často právě pro ty darebáky. Toť můj názor.
@geilens píše:
@kok1 Nechápu??? To jako že někde bydlím a to mě zadluží nebo jak? Tak snad když si nepůjčuju a všechno platím jak mám tak se nemůžu zadlužit
Já to tedy upřesním, koupili jsme po nich před 3 lety dum, a oni meli zaplatit dan z prodeje a bohuzel do ted nezaplatili, nejsme zadluzeny, jen bydlime po Váňových:-(a jelikoz to urady nedostali z nich, budou to chtit po nas…jednoduche
@AndilekOli Tak ale někomu tu pětistovku původně asi dlužil ne???
@Pepčinka píše:
Já to tedy upřesním, koupili jsme po nich před 3 lety dum, a oni meli zaplatit dan z prodeje a bohuzel do ted nezaplatili, nejsme zadluzeny, jen bydlime po Váňových:-(a jelikoz to urady nedostali z nich, budou to chtit po nas…jednoduche
Myslela jsem si to…
@Pepčinka píše:
No, to je sice blbé, ale neuděláš s tím nic. Kupující je ze zákona ručitel. Pak se s nima můžeš soudit.
@lemaz píše:
@Pepčinka no a já jsem ségra Šeherezády. Věříš mi to?
Dobrá nevěřte mi mě je to fuk…kdo chce může věřit, kdo ne, ať sem nepíše…nechci se obhajovat…jen hledám a zkouším vše co se dá, abych mohla říct ze jsem pro to udelala co se dá…
@lemaz píše:
No, to je sice blbé, ale neuděláš s tím nic. Kupující je ze zákona ručitel. Pak se s nima můžeš soudit.
@Pepčinka jojo Váš případ chápu a chápu, že soudy budou asi dost bezzubé v některých případech… jen si myslím, že lidi se do exe dostávají svojí blbostí, nikoliv nevinně když už ![]()
@lemaz píše:
To já všechno vím…ale prostě bych je chtěla najít…
@geilens píše:
@AndilekOli Tak ale někomu tu pětistovku původně asi dlužil ne???
Pokuta za pozde odevzdane danove priznani o ktere se nedozvis, protoze prijde na starou adresu fikci…nejaky nedoplatek nekde…nam takto v minulem byte vypnuli elektrinu, protoze majitek, ktery nam pronajal byt nevedel, ze mu zvedli o par stovek zalohy na energie a platil podle stareho rozpisu ![]()