Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@geilens píše:
@Pepčinka jojo Váš případ chápu a chápu, že soudy budou asi dost bezzubé v některých případech… jen si myslím, že lidi se do exe dostávají svojí blbostí, nikoliv nevinně když už
My jsme jen koupili dům rádne ho zaplatili, jen je proste spatný zákon…ze pokud nezaplati prodavajici, plati kupujici…
@Pepčinka píše:
My jsme jen koupili dům rádne ho zaplatili, jen je proste spatný zákon…ze pokud nezaplati prodavajici, plati kupujici…
doba fandí zlodějům a vrahům…
@Pepčinka píše:
Ono i to jde osetrit…u nas banka rovnou cast penez deponovala na zaplaceni dane z nemovitosti a puvodni majitelce je vubec neposlala. Ale na to uz je ted pozde.
@Pepčinka píše:
Já to tedy upřesním, koupili jsme po nich před 3 lety dum, a oni meli zaplatit dan z prodeje a bohuzel do ted nezaplatili, nejsme zadluzeny, jen bydlime po Váňových:-(a jelikoz to urady nedostali z nich, budou to chtit po nas…jednoduche
Taky mě to napadlo. Nerozumím tomu, to není žádné jištění kupujícího v této situaci?? Dokážu si představit, že je x takových případů, tj. lidí, kteří prodají svůj dům/byt a nezaplatí daň - to znamená, že automaticky se dluh převádí na nové majitele nemovitosti??? Takhle „jednoduché“? Vypadá to, že v nějakém horizontu také budeme kupovat dům a zřejmě starší - po někom. Co máme dělat, abychom se do této situace nedostali? Omlouvám se, že zneužívám diskuzi pro tento dotaz, ale třeba to někomu také pomůže…
Příspěvek upraven 17.04.14 v 22:22
@marg píše:
@PepčinkaVypadá to, že v nějakém horizontu také budeme kupovat dům a zřejmě starší - po někom. Co máme dělat, abychom se do této situace nedostali? Omlouvám se, že zneužívám diskuzi pro tento dotaz, ale třeba to někomu také pomůže…
Psala jsem vyse, osetrit ve smlouve a danou castku vubec prodavajicimu nevyplatit a rovnou poslat na dan.
Příspěvek upraven 17.04.14 v 22:22
@marg Dá se dohodnout rovnou že daň zaplatíte sami, a tím pádem majitel dostane míň
@geilens tak ti povím můj příklad, jak zapadneš do dluhu.. Zemřel děda, přijela policie, a protože umřel doma sám, musela se provést pitva, jestli nezemřel něčí vinou. Celé dědické řízení se zastavilo. Pak se znovu otevřelo po prokázání přirozené smrti. Jenže úřadům to oficielně trvalo skoro rok, a po mě jako dědici chtěli zaplatit ušlý nájem (děda bydlel v městském bytě), zálohy na elekt.,plyn, atd, prostě všechny náklady. Odvolala jsem se proti tomu, vrhli se na mě právníci, a kdybych neměla známou u soudu, asi bych cálovala. Nakonec to byla záležitost na rok a třičtvrtě a dluh byl cca 155.000,–. Pro úplnost jen dodávám, že dědictví po dědovi bylo pár osobních věcí…
jinak by mi to fakt nestálo za to a radši bych to zaplatila. Jen nebylo z čeho a já musela projít tímhle marastem ![]()
@Anonymní píše:
@geilens tak ti povím můj příklad, jak zapadneš do dluhu.. Zemřel děda, přijela policie, a protože umřel doma sám, musela se provést pitva, jestli nezemřel něčí vinou. Celé dědické řízení se zastavilo. Pak se znovu otevřelo po prokázání přirozené smrti. Jenže úřadům to oficielně trvalo skoro rok, a po mě jako dědici chtěli zaplatit ušlý nájem (děda bydlel v městském bytě), zálohy na elekt.,plyn, atd, prostě všechny náklady. Odvolala jsem se proti tomu, vrhli se na mě právníci, a kdybych neměla známou u soudu, asi bych cálovala. Nakonec to byla záležitost na rok a třičtvrtě a dluh byl cca 155.000,–. Pro úplnost jen dodávám, že dědictví po dědovi bylo pár osobních věcí…jinak by mi to fakt nestálo za to a radši bych to zaplatila. Jen nebylo z čeho a já musela projít tímhle marastem
Odmítnout dědictví?
@geilens
to sice můžeš, ale když to neuděláš hned, pak už to nejde zpětně.. A u notáře jsem vůbec netušila, že z toho bude taková šlamastyka. To netušil nikdo. Odmítnout dědictví jsem v té době tedy neměla žádný důvod, když v době smrti žádný dluhy nebyly
@Anonymní píše:
@geilens
to sice můžeš, ale když to neuděláš hned, pak už to nejde zpětně.. A u notáře jsem vůbec netušila, že z toho bude taková šlamastyka. To netušil nikdo. Odmítnout dědictví jsem v té době tedy neměla žádný důvod, když v době smrti žádný dluhy nebyly
No dle mě jsi to mohla předpokládat. Ale tohle je zbytečná debata, ani jedna tu druhou nepřesvědčíme o opačném názoru ![]()
@geilens počkej, chceš říct, že když ti zemře někdo blízký, automaticky odmítneš dědictví, protože se dá předpokládat, že během dědického řízení se nadělají nějaké dluhy? ![]()