Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Krkael Možná by ti to měli říct na dotaz na finančním úřadě, protože na tom máte právní zájem.
@lemaz píše:
No, to je sice blbé, ale neuděláš s tím nic. Kupující je ze zákona ručitel. Pak se s nima můžeš soudit.
Jestli ty peníze z nich nevytáhl berňák, tak souzení je z zbytečné - peníze z nich nevytáhne taky.
A jestli z nich nevytáhl berňák peníze, přestože mají majetek a ručitel to ví, tak je lepší soudit se z berňákem o to, že má berňák má ten majetek zpeněžit.
@eumedon píše:
@Krkael Možná by ti to měli říct na dotaz na finančním úřadě, protože na tom máte právní zájem.
Zkusim se poptat, diky
jinak jsem ted koukala do sml. a na ucet pravnicky se posilalo hodne pres sto tisic. To hadam neni odmena za sepis smlouvy
oni rikali ze to bude posilat ona. Tak snad jo. Ale radeji se poptam
@AndilekOli píše:
Ale houby, jasne jisteni je v tomto pripade lepsi, ale to neznamena, ze je to jejich chyba. Odmitam zit ve svete, kde se vsechno jisti smlouvama o smlouvach fotkama uplne vseho. Stacila by primarni lidska slusnost.
V tomto světě jsou lidé slušní a neslušní. Proti případné neslušnosti lidí, které neznáš jako slušné a se kterými vstupuješ do smluvního vztahu (kupovali nemovitost) se musíš jistit, jinak dopadneš blbě jako zakladatelka.
Že v takovém světě odmítáš žít, je sice smutné, ale je to jen tvůj problém: Ten svět takový prostě je.
@Krkael píše:
Zkusim se poptat, dikyjinak jsem ted koukala do sml. a na ucet pravnicky se posilalo hodne pres sto tisic. To hadam neni odmena za sepis smlouvy
oni rikali ze to bude posilat ona. Tak snad jo. Ale radeji se poptam
No, to by snad mělo být napsáno ve smlouvě, že tu daň bude na účet FÚ posílat ona. Vy jste poslali na účet právničky hodně přes sto tisíc a ani jste nevěděli proč?
@eumedon píše:
No, to by snad mělo být napsáno ve smlouvě, že tu daň bude na účet FÚ posílat ona. Vy jste poslali na účet právničky hodně přes sto tisíc a ani jste nevěděli proč?
Be dobry. Ted se divam do smlouvy a je to tam napsany ze na fu se to posila od judry.
@veria píše:
A vy jste nemeli úschovu u advokata, notáře nebo banky? Tam se to vzdy udělá tak ze částku na dan si ten advokát apod ponecha a rovnou ji sám pošle na FU po předložení daňového přiznání. Je to zcela běžný postup to jste si ty peníze předávali jen tak bez úschovy? Pak je to ovsem i vase chyba…meli jste se vic jistit.
Meli jsme je v uschove vse podle pravnickych predpisech i smlouvu od právnika…ale dnes uz bohuzel vim, že nejspis ten makler na nas udelal boudu, „maji penize muzou to zaplatit“ Ano mozna je to nase vina, to nepopíram, ale to já tu resit nechci ci to je vina, jen jsem je chtela najit…a to uz je na nas co bysme jim udelali nebo co bysme jim rekli…
@Jura007 píše:
No asi moc nepovzbudím, ale osob s příjmením Váňa žije v ČR celkem 3020 - a na celém území jsou rozesetí docela rovnoměrně… Je možné to zkontrolovat na těchto stránkách
Tak proto jsem psala ze jsou oba policajti, kde bydleli atd…oni nebyli svoji meli jen stejne prijmeni…
@Pepčinka píše:@veria píše:Meli jsme je v uschove vse podle pravnickych predpisech i smlouvu od právnika…ale dnes uz bohuzel vim, že nejspis ten makler na nas udelal boudu,
A vy jste nemeli úschovu u advokata, notáře nebo banky? Tam se to vzdy udělá tak ze částku na dan si ten advokát apod ponecha a rovnou ji sám pošle na FU po předložení daňového přiznání…
Takže měli jste peníze na daň v úschově? Jaké? Advokátní? A advokát ty peníze na daň poslal na účet FÚ, nebo ne?
Pokud ne, můžete po něm vymáhat, aby to udělal.
Jakou boudu na vás udělal makléř?