Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Hodně záleží kolik času chceš tomu dát. Jóga tě naučí správně dýchat, což je potřeba při běhu taky a pak se začínají cvičit základní pozice a propojení do pozdravu slunce (soustava po sobě jdoucích pozic - cviků). S jednotýdenním cvičením s lektorem a pak následným opakováním doma do 1 až 2 pochopíš základy, pak už jde spíš o prohlubování základních pozic.
Jóga mi paradoxně přišla jednodušší než nějaký aerobic (zkusila jsem jednou a zakopla jsem o vlastní nohu
).
Ahoj holky, jestli nevadí, taky se přidám. Koukala jsem, že mám jeden optimistický příspěvek na začátku diskuse, ale až teď jsem se dokopala a vyběhla. Už mám za sebou 2 běhy, jsem dobrá
Ačkoliv teda zatím to moc o běhu není, převažuje chůze. Ale věřím, že časem to dám. Teď mě nabudilo to krásné počasí, snad mě to chytne natolik, že vyrazím i když už tak krásně nebude.
Věř, že chytne. Já začala běhat v -15 stupních. Jsem si řekla, že jestli vyběhnu v tomto nelidským počasí, tak vyběhnu už vždy
.
A máš nějakou představu jakou metu bys chtěla zdolat v běhu?
@Jindriska88 píše:
@XYZ1234Věř, že chytne. Já začala běhat v -15 stupních. Jsem si řekla, že jestli vyběhnu v tomto nelidským počasí, tak vyběhnu už vždy
A máš nějakou představu jakou metu bys chtěla zdolat v běhu?.
No to víš, že mety mám, ale já mívám často velké oči a pak z toho nic není, takže o půlmaratonu radši psát nebudu
Ale teď vážně, při mojí katastrofální kondici bych ráda uběhla 5 km v kuse, řekněme do léta. To si myslím, že je velmi realistický cíl, tak si budu držet palce. Já jsem před lety běhala, bavilo mě to moc, měla jsem nejlepší postavu, co jsem kdy za dospělý život měla, tak snad se dostanu alespoň trochu tam, kde to bylo tehdy, kondicí, postavou a taky je to vážně super relax, což je s dětmi občas hóoodně potřeba!
@XYZ1234 Ahojky,ja myslim, ze to urcite das, ja mam tech 5,5 km a tech useku kdy jdu, anebo jdu treba jen par kroku, abych vydechla uz je fakt malo a to beham mesic…? Jo asi tak nejak. Tak drzim palce. Je fakt neuveritelny, ja nikdy nebehala a ted trpim, kazdy druhy den, kdy nejdu.
zkusila jsem to, ale neni to dobre, to ze nejsem odpocinuta bylo citit. Takhle si vycistim hlavu od prace, od deti, od skolu, vybiju vsechny vzteky a zlosti a vracim se vysmata. A dny, kdy treba mrholi nebo mrzne mi nevadi, aspon mam jistotu, ze tam nikdo nebude.
i kdyz…zatim potkavam jen srny a zajice. ![]()
@entropy píše:Super holky, fandím vám oběma!
@Ameliii @Jindriska88
Dekujemeee
![]()
@růžový achát souhlasím, dychat nosem nestačí. Já jím neudýchám ani stoj spatný.
mam krivou prepazku, takze pusou. V mrazech jsem trosku trpela, ale dalo se, na anginy nastesti netrpim.