Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem. Jsem maminka skoro pětiletého chlapečka s atypickým autismem a ráda bych se seznámila s maminkou, která má podobné dítě jako my. Pro mě by to byl někdo, s kým by se dalo popovídat o radostech i starostech a pro syna kamarád a nebo kamarádka, která s ním bude na stejné vlně.
Velmi doporucuju najít ve vašem okoli nějaký krouzek, program, organizaci…co se těmto detem věnuje. Ja jsem ted zacala se synem chodit na nacviky sociálních dovedností a je to super. Syn tam našel sobe rovné a ja matky, se kterými si vzájemně postezujeme.
@Midaku píše: Více
Ono to u nás není tak jednoduché. Mame tu jednu organizaci a a tou nejsem spokojena. První co, tak mi doporučili, ať synovi nedavam do školky asistenta, ze ho nepotřebuje (bez něj by byl úplně ztracený). A ostatní je minimálně 40km daleko. Proto to zkouším takto.
@liuna no my taky dojizdime, u nás není nic. Takze vzdy bud zařídit hlídání pro zbylé deti nebo je brát s sebou… pul dne v háji, peníze za benzín, parkování… ale stojí to za to. A nejsme jedini, jedna paní tam mívá mladsi dite, druhá tam dojíždí jeste z vetsi dálky nez my… kdyz to jinak nejde… u nas jsou vsichni v pohode, jde videt, ze ty zkusenosti maji, vi, co a proc dělají.
Jezdí k vám Raná péče? Kontakt vám na nikoho nedají, ale mohou se u svých klientů zeptat a říct ze máte zájem. Případně se můžete seznámit na akcích, které oni pořádají.
@K. Rocánková ranna pece začala jezdit v únoru.
Tohle je fajn tip, mihla bych to zkusit. Dekuji za radu.
Zdravím.
Já mám 2 kluky. A ten starší 4,5… No oficiálně diagnózu nemáme. Ale je tam podezřeni na PAS či vývojovou dysfazii. Je strašně divoký. Je to náročné.
Smim se zeptat odkud jste?
Pokud chcete píšete. ![]()