Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amalthea píše:
No a co děláš pro to, abys svůj život změnila?
Ceka na zazrak, ze ji na Emiminu nekdo spasi asi ![]()
@Ketris
Tchyně nehlídá, protože má prý odvychovano a odhlidano. Omlouvám se, jesi je to zmatene, chtěla jsem to vše napsat co nejvíce zkrácené.
Vždyť můžeš chodit na cvičení s dětmi/dítětem. Jestli má muž 11 leté dítě, tak to může občas pohlídat to mladší. Nějak nevím, kde je problém. Píšeš, že manžel vás živí dobře, hlídání nemáte, tak nezbývá si hlídání zaplatit. Nebo se domluvit s nějakou maminkou v podobné situaci. Rozhodně nejsi jediná, která nemá hlídání.
@Ketris píše:
Prestehovali jste se k tchyni a zaroven pises, ze ti nema kdo dceru/syna hlidat?Pises uplne zmatene.. vubec to nedava smysl
to že bydlí u tchýně neznamená že tchýně hlídá
@Anonymní píše:
@Ketris
Tchyně nehlídá, protože má prý odvychovano a odhlidano. Omlouvám se, jesi je to zmatene, chtěla jsem to vše napsat co nejvíce zkrácené.
4 leté dítě můžeš prostě hodinu denně posadit k pohádce, aby sis mohla u youtube videa zacvičit. Nebo jí vem kolo, koloběžku nebo jiné vozítko a ona může drandit a ty vedle ní běhat (tak za 2 měsíce až se oteplí)…je hrozně moc způsobů. Nebo ať cvičí s tebou. Bude se u toho sice jen srandovně kroutit ale pořád lepší než nic.
@ka2ka Ale nejaky prostor by se urcite nasel..i pro seberealizaci.. Kdo chce, hleda zpusob, kdo nechce, hleda duvod ![]()
Podle me jsi vyhorela. potrebujes mit hlavne taky chvilku pro sebe. Pokud partner slusne vydelava, proc si nezaplatiti hlidani?
Taky bych investovala do upravy, jak uz nekdo psal, to ti zvedne naladu.
A pak male krucky a zit taky pro sebe.
Za prve bych začala vizáží. Nelibiš se sama sobě a mas nízké sebevědomí. Kadernice, naplánovat nehty, koupit si hezké oblečení (to vše se dá absolvovat s dcerou). Hubnutí - existuje cvičení pro rodiče s dětmi, malá se vyblbne a ty si zacviciš.
Taky by bylo možná fajn dat malou na nějaký kroužek, aby se taky socializovala. Je to idealni, ty budeš mít chvíli pro sebe, malá bude řádit a bude vám lépe.
A nechápu, zdali je malá nemocná tak často nebo co? Že nemůže být ve školce a ty si vzít příležitostně očr? Nebo si najít práci, kde ti povolí popřípadě home office.
Je mnoho způsobu, ale jsi ve stadiu, kde už nemáš sílu ty způsoby hledat a zkoušet. Musíš se ale nastartovat. Nainstaluj si nějaké zajímavé aplikace, které rozvíjí znalosti, poslouchej naučné podcasty, půjč si knihu.
A velmi bych ti doporučila si najít alespoň práci na zkráceny úvazek a na těch par hodin denně zaplatit hlídání anebo ji dat do tý školky. Sama malá potom bude vyjukaná, až v ty školce/škole bude muset proste být.
@Ketris píše:
@ka2ka Ale nejaky prostor by se urcite nasel..i pro seberealizaci.. Kdo chce, hleda zpusob, kdo nechce, hleda duvod
zažila jsi někdy dítě na krku bez hlídání celé dny a měsíce?
@ka2ka píše:
zažila jsi někdy dítě na krku bez hlídání celé dny a měsíce?
Dcera paní navštěvuje školku, pokud nebude nemocná může tam být. Tady východisko je, jen ho paní musí chtít najít.
Chybí ti kolektiv, lidi, s někým si sednout a pokecat.. Zkus si najít aspoň částečný uvazek.. Vím, že to neni všude stejné i s tou nemocnosti. Někdo to vidí jak Hurvínek válku.
Moje sestřenice, měla kluka ve školce va týdny a měsíc doma a dokola, protože trpěl na prudušky, Kdyby neměla práci z domova, tak prostě do práce jít nemůže..
Stejně ti skončí 4 letá, šla bych se zapsat na UP a zkusila aspon něco..
Zkus si aspoň s někým dopisovat… I to hodně udělá, že si třeba večer sedneš, a jak tay se píše do diskuzí, tak s někým si pokecat v nějaké skupince.. Nmyslím tady diskuse, ale nějakou maminku s kterou si budeš rozumět.. Nebo zkusit pobíž nějaký kroužek cvičení..
A něco si kup pěkného, udělej si radost.. ![]()
Tenhle špatný pocit znám. Člověk cítí vyhoření, furt by jen spal a spal.
Mě osobně pomáhá se ráno během toho co syn snídá a provozuje ranní kontrolu hraček dát,,dopucu,,. Namalovat se, učesat, obléct do oblečení které mám ráda, striknout se oblíbenou voňavkou. Hned mám potom lepší pocit ze sebe sama, tím pádem je i více chuti do života.
Nepřeháněj to s úklidem, pokud ti to doma přímo nepadá na hlavu a věnuj se chvíli sobě. Úklid není tak důležitý jako psychická pohoda, od ní se odvíjí veškeré fungování systému rodiny, manželství, rodičovství, zdraví.. ![]()
Drž se a věř mi, že nic není tak horké jak vypadá. Každý máme své mouchy, nejsme stoprocentní a to je na životě kouzelné. Jsi skvělá bytost ![]()
Moc nechápu, proč nepodnikáš něco s dcerou. Jsou jí 4 roky, tak ji vem a jděte bruslit, jeďte někam na výlet nebo do dětského koutku a všemožných zábavních parků nebo plavat
Takto staré dítě už je spíš parťák než přítěž. Teď bude teplo, tak ji ber na výlety, delší procházky, atd. Kamarádka teď byla dokonce v létě s 5letým synem na jednodenní koupačce v Itálii. Taky jsme tam byli a paráda. Když budeš aktivní, třeba i něco zhubneš nebo jen budeš mít větší radost ze života. Kdybys měla mimino, tak chápu, že s ním se nic moc dělat nedá, ale s takto velkým dítětem přece už ano. Je to jen v tvojí hlavě
@Lovelytrue tak kazda se ditetem neseberealizuje. Ja toho s deckama podnikala dost, ale jednak clovek vyhori, jednak nejsem z tech zen, co je materstvi naplnuje a staci jim to. A to jsem pri rodicaku i trochu pracovala. Ctyrlety dite uz sice neni mimino, ale porad jsi s nim v detskym svete a to na leckoho po 4 letech je uz kapku moc.