Hloupá tlusta nula

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.2.22 19:52

Vážně Vám děkuji všem za podporu! Vážně, udělalo mi to velkou radost.
Syn z předchozího vztahu je úžasný. Opravdu. Je to moc šikovný chlapeček, ale malou mu ještě opravdu nesverim. Bydlíme teď na vesnici kde nic tu nic, do města se dostanu jen když jedeme s dcerkou do školky. Jezdíme jedním autem s manželem.

No, bude lepší, než místo té sebelítosti konečně něco začnu dělat. Dcerka by se mohla naučit spát po obědě ve školce, a já bych tak měla více možností ohledně práce. Když jsem chodila do práce po rodicaku, byla jsem plná elánu, chodila jsem běhat co 3. Den a bylo to skvělé. Hodně věcí mě letos asi zlomilo. Mám 170cm, 65kg, tak prostě nějak těch blbych 5kg dosoupu pravidelnym cvičenim, vymrcim si u manžela, že jsem taky člověk a potřebují trochu žít. Každý den ráno po snídani hned uklízím a posléze Varím. Jsem docela nervózní, když doma není pořádek, ale šílené mě to nebaví, ani to vaření už. Vařím každý den ci obden.
Nejvíc mě mrzí, že nemám žádnou podporu ze strany manžela, já dělám vše, ať má doma full servis, malá chodí spát v 7 večer čili má klid jen pro sebe. Ale už nevidí, nebo spíš nechce, jak to vše ničí mě. :roll: Nechce, abych se vracela do práce, mám si najít nějaký kurz/vs. Ale já cítím že proto abych spokojená, potřebuju práci na částeční úvazek, taky aby si někdy pohrál s malou a ne tím stylem že ji posadí k tv, a věnovat se svým koncikum. Miluju sport, brusleni, čtení, vzdělávání se - a ne furt dokola lítat s hadrem a stát 2 hodiny u plotny každý den. Nechci toho tak moc?

• Citovat
  • Upravit
9880
10.2.22 19:58

@Eliška naprosto souhlasím, ne každého naplnuje celodenní plácavý dětský program A ted to neberte, že by člověk nebyl rád s dětmi.. Ale jak je maminka celý den s dítětem a řeší jenom pastelky, kostičky panenky, atd, tak prostě z toho časem,, zblbne..
A taková rada chod někde s dětmi.. To mě uplně vytáčelo.. Já bych šla jenom sama aspoň na hodinu..
Naštěstí, takové obdobíj sem měla krátko, kdy mladší býval nemocný, tak jsem se starším nemohla mezi děti, ale naprosto toto chápu..
A je to jiné.. být celý den sama, třeba na bytě, kde člověk nikoho nezná, a čeká až přijde manžel a nebo nemá možnost vyjít ven a pak, třeba dům, kde je zahrada, vylézt s kávou pozvat si kamarádkou atd..
Zažila jsem obě doby, a nedá se to srovnat ta psychika.. Jedno dítě vyfluslá dvě děti rodinný dům, zahrada, maminky okolo, babičku blízko na návštěvy, uplně jsem jinak cítila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.2.22 20:08
@ka2ka píše:
zažila jsi někdy dítě na krku bez hlídání celé dny a měsíce?

ano, a kde je problem? pokud jsem nemela hlidani rodiny, tak jsem si pozvala chuvu a to snad muze kazdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.22 20:48

Zakladatelko,
já si dovolím drobný povzdech, jak některé ženy mají dojem, že si musí u manžela vymrčovat, aby se podíleli na výchově a hlídání vlastního dítěte. Stejně tak návrat do práce není rozhodnutím manžela, ale tvým rozhodnutím. Můžeš mu říci, že jeho názor bereš v potaz do té míry, do které on bere na vědomí tvé celkové vyčerpání a potřebu změny.

Najdi sílu změnit domácí poměry. Trvej na čase pro sebe, pro své tělo a sport, pro svou dušičku v peříčku. Dítě do školky a první volné dopoledne strav u kadeřníka, na pedikůře a manikůře, v solné jeskyni, cokoliv, co ti pomůže trochu povzbudit a naleštit tělesnou schránku. Vrať se do pracovního procesu, vydělané peníze pečlivě ukládej a nezapomínej si udělat tu a tam radost. Protože - jen tak.

Ohledně přístupu tvého manžela se rozepisovat nebudu. Nezaslouží si ani full servis, ani tebe, ani toho potomka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
11.2.22 13:25
@Anonymní píše:
Vážně Vám děkuji všem za podporu! Vážně, udělalo mi to velkou radost.
Syn z předchozího vztahu je úžasný. Opravdu. Je to moc šikovný chlapeček, ale malou mu ještě opravdu nesverim. Bydlíme teď na vesnici kde nic tu nic, do města se dostanu jen když jedeme s dcerkou do školky. Jezdíme jedním autem s manželem.No, bude lepší, než místo té sebelítosti konečně něco začnu dělat. Dcerka by se mohla naučit spát po obědě ve školce, a já bych tak měla více možností ohledně práce. Když jsem chodila do práce po rodicaku, byla jsem plná elánu, chodila jsem běhat co 3. Den a bylo to skvělé. Hodně věcí mě letos asi zlomilo. Mám 170cm, 65kg, tak prostě nějak těch blbych 5kg dosoupu pravidelnym cvičenim, vymrcim si u manžela, že jsem taky člověk a potřebují trochu žít. Každý den ráno po snídani hned uklízím a posléze Varím. Jsem docela nervózní, když doma není pořádek, ale šílené mě to nebaví, ani to vaření už. Vařím každý den ci obden.
Nejvíc mě mrzí, že nemám žádnou podporu ze strany manžela, já dělám vše, ať má doma full servis, malá chodí spát v 7 večer čili má klid jen pro sebe. Ale už nevidí, nebo spíš nechce, jak to vše ničí mě. :roll: Nechce, abych se vracela do práce, mám si najít nějaký kurz/vs. Ale já cítím že proto abych spokojená, potřebuju práci na částeční úvazek, taky aby si někdy pohrál s malou a ne tím stylem že ji posadí k tv, a věnovat se svým koncikum. Miluju sport, brusleni, čtení, vzdělávání se - a ne furt dokola lítat s hadrem a stát 2 hodiny u plotny každý den. Nechci toho tak moc?

Taky mám ráda pořádek, ale se 2 psy v bytě je to boj. O celou domácnost se starám já (uklízet, vařit, prát, doplňovat co došlo, svačiny pro dítě, žrádlo pro psy). Manžel je sice hodný, ale vlohy pro úklid nemá, už mě to vyčerpává, a proto jsem zavedla jednoduché pravidlo. Buď já uklízet a ty vařit nebo já jen uklízet a vařit někdo jiný :)

Takže nevařím, leda tak pro sebe (LC), když chceš, vezmi si, když ne, uvař si, ručičky máš stejně jako já dvě. Nejsem otrok, abych dělala VŠECHNO a chlap JEN chodil do práce (taky pracuji).

Tady vidím u tebe rezervu, nevař (tj. max. studené večeře), popř. když vás pan manžel tak dobře uživí, jídla objednávej v jídelně či restauraci. Pokud bude mít problém, tak si to jednoduše vyříkejte a nabídni mu variantu. Já na zádech běh domácnosti a ty jídlo (nebo naopak) nebo se prostě bude jíst jinde, popř. objednávat. Nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí