Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Jo a k těm 5000 Kj:
ono to opravdu není moc, ale když se vyberou SYTIVÉ potraviny, tak by se to snad dalo zvládnout…
musím vyzkoušet.
Z mé zkušenosti: potraviny, po kterých mám hlad, jsou:
jakékoli SUCHÉ pečivo. Piškoty, musli tyčinky, sladkosti, ovoce, suché rýži, tak a teď pátrám co dál… už mě nic nenapadá, ale je toho víc.
(JO - A ROZHODNĚ DĚSNEJ HLAD MÁM PO BEBE DOBRÉ RÁNO, které údajně mají dodat energii na celé dopoledne).
Jo a doplňuju: ta rýže odpoledne musí být BASMATI. ne obyčejná. Ale ona ta basmati i výrazně lépe chutná, aspoń mně jo.
A rozhodně hlad nemám:
po zdravé pomazánce (tvaroh např.), vejcích, luštěninách, jogurtu atd…
Zlatuško to je právě tím,že ty první potraviny jsou vesměs sacharidy a po těch je hlad dřív a ty druhé jmenované jsou bílkoviny a ty zasytí na delší dobu,takže ideální situace,obě skupiny zkombinovat ![]()
Já bych asi potřebovala, aby nademnou stál někdo s bičem ![]()
Snažim se kupovat zdravé potraviny, většinou celozrnné pečivo, zelenina, ovoce, ryby. Nesladim žádné nápoje ani čaj a kafe. Ale pak si koupim no to tady ani nemůžu napsat co
![]()
Paradise -
nejde jen o sacharidy.
Rýže basmati i celozrnné pečivo jsou též sacharidy -ale jejich glykemický index je výrazně nižší než obyčejné rýže a bílého chleba.
A jednoduché (mono a bi) sacharidy = cukry dělají větší hlad než polysacharidy, postaru škroby…
Zároveň:
běžná čokoláda má velmi vysoký index, ale čokoláda se 70 procenty kakaa má index tak malý, že ji můžeš jíst i večer.
atd…
jo a čím vyšší index, tím větší je po tom hlad. jsem zapomněla připsat.
Tak a už jsem se v těch informacích ztratila
Jinak já měla vždycky strašně ráda čokoládu a poslední asi půl roku jí nemůžu ani cejtit - znamená to něco, nevíte? (ne, že bych si jí nedokázala nahradit něčím jiným
)
Zlatuško, však já taky jím ke snídani tři namazané chleby
, jinak bych umřela hlady. Do kalkulačky jsem zadala 8 plátků polystyrénu a 20 g másla (ale spasu másla víc a ještě marmeládu a kafe s mlíkem - pochopitelně plnotučným). Polystyrén jím, když neupeču chleba, a je mrcha hrozně kalorický.
Jinak se mě omezování jídelníčku ale zatím netýká - kojím. To jsem si počítala spíš ze srandy. Ale na druhou stranu si nedělám iluze, že pak budu jíst jinak. Míň asi jo, ale máslíčko, sladkosti a spol. mi nikdo nevezme.
Lenkado, já jsem čokoládu nejedla několik let poté, co jsem se jednou strašně, ale opravdu strašně přecpala nutellou. Za pár let to přešlo. ![]()
lenkada- tak to netuším, čím to je, ALE ZÁVIDÍM TI
sice si teď čokoládu dost odpírám, ale nestalo se vživotě nikdy, že by mi její chuť nepřipadala minimálně božská ![]()
Šmarja no, vy se máte. Jedna nemá chuť na čokoládu a druhá kojí.
Já mam na čokoládu chuť furt a kojila sem naposled někdy před sto lety ![]()
náhodou ale dneska se držim. Držim se vlastně už druhej tejden a stejně tak se mě DRŽÍ i moje váha, a to zuby nehty ![]()
Jo a ještě jedna věc, dámy.
Mám naprostou fobii z toho, že v těhotenství přiberu zase dvacet kilo. Jenže já měla takovej hlad, že jsem omdlívala a tak jsem musela pořád jíst.
A teď si teda představim, že od prvního otěhotnění mám teď navrch 13 kilo (PARADOXNĚ MÁM POUZE O JEDNU JEDINOU VELIKOST VĚTŠÍ OBLEČENÍ, COŽ NECHÁPU) - plus dvacet, to činí rovných 33 kilo na konci případného dalšího otěhotnění.
TO NESMÍ BÝT!!!!
Zlatuško - tak jsem to měla já, po prvním těhu mi zůstalo 10 kg, do druhého jsem pomalu, ale jistě přibírala, a i když jsem v těhu samotném přibrala minimálně, skončila jsem s 20 kg nahoře
Hnus ![]()
lenkado - mě zase na kalkulačka na Floře naprosto vyhovuje, baví mě to. Pravda je, že než jsem se naučila kde jaké potraviny hledat, chvíli mi to trvalo, ale výsledek stojí za to ![]()
Až si někdo pracně sestavíte jídelníček, nemohly byste ho sem šoupnout? Já jsem na to děsně líná
![]()
Duant jako když vydržíš do víkendu, tak já ho sem klidně dám.
Mám pak udělat novou diskuzi nebo to hodit sem??
Jééé, a eště jedna věc:
kámoška mě obeznámila s tzv. „tlustými dny“, aneb dny, kdy si připadáme tlustší a hnusnější než obvykle. Jsou to dny, kdy se v nás zadrží voda a jsme oplzlé.
Vlivem příliš mnoha sodíku v našem tělíčku.
A tak je nutno doplnit draslík. (nedostatek draslíku v tělíčku může způsobit také stresík a psychická zátěž - to je např. u mě!). Draslík působí diureticky (močopudně), a pokud ho je málo, tak se zavodňujeme a cítíme se vyčerpaně, můžeme mít potíže i s trávením (všechno mám!). A jak jsme zavodněné, tak potom se cítíme a vypadáme ještě tlustší než jsme skutečně.
Duant - vkládám, ale není můj
http://www.flora.cz/…rochures/Jídelníček%20pro%20redukční%20dietu.pdf
nevím proč se to takhle zobrazuje, tak si to zkopírujte do adresy ![]()
DuantNefret píše:
Až si někdo pracně sestavíte jídelníček, nemohly byste ho sem šoupnout? Já jsem na to děsně líná![]()
![]()
![]()
![]()
přidávám se ![]()