Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak dnešní ráno, vstanu, uvařím čaj, naleji ho dětem do stejných hrníčků, přinesu jim ho a dcera/7/:„on má víc!!!“ A já opět pěním… ![]()
Mám to úplně stejně. Snažím se to ovládat, ale moc mi to nejde. Mám výčitky, ale prostě jsem povaha. není to jenom k dítěti, ale jsem popudlivá i k příteli a ostatním lidem. Záleží hodně na náladě. Jsou dny, kdy mě nic nevytočí a dny, kdy mě naštve i pohled od kolemjdoucího chodce. ![]()
Me toci predpubertalni devitileta a dvouletak. Nekdy je to u nas fakt vyzivny. Blazinec hadr. Nekdy bych sla radsi farat do uranovejch dolu nez byt s nima ![]()
@terinka4444 Taky mě uklidňuje, že nejsem sama ![]()
@Sfaticata Na přítele taková ale vůbec nejsem, jednak je miliónovej a jednak jemu se nemůže nic vyčíst, to je pak „peklo“
Ale stejně, někdy se nechám vytočit moc rychle. Dnes oběd, starší dcera mě stále točí s jídlem - máme vepřo-knedlo se špenátem. Ta je schopná preparovat „tučné“ i z kuřecího prsa. Takže jen jí dám na talíř tu vepřovou krkovici tak už vidím tu nechuť v jejích očích. Sedneme k jídlu, ona si dá do pusy a okamžitě to všechno vyplivne. Ale ne stylem, sním co mám v puse a pak to tlusté vyplivnu na vidličku, prostě tak jak to má v puse tak to vyplivla na talíř
Sice jsem nekřičla, ale byla jsem teda sprostá
![]()
@zari píše:
Tak dnešní ráno, vstanu, uvařím čaj, naleji ho dětem do stejných hrníčků, přinesu jim ho a dcera/7/:„on má víc!!!“ A já opět pěním…
@Adnilka
jsme taky na našlápnutí, ale kupodivu u prcka se držím ![]()
Co mě pomohlo je říci si, co kdyby tohle udělal dospělej? Taky bych na něj křičela? Nebo bych mu namlátila? Asi ne co? Takže co si tohle říkat?
@andreiika píše:
@terinka4444 Taky mě uklidňuje, že nejsem sama
@Sfaticata Na přítele taková ale vůbec nejsem, jednak je miliónovej a jednak jemu se nemůže nic vyčíst, to je pak „peklo“Ale stejně, někdy se nechám vytočit moc rychle. Dnes oběd, starší dcera mě stále točí s jídlem - máme vepřo-knedlo se špenátem. Ta je schopná preparovat „tučné“ i z kuřecího prsa. Takže jen jí dám na talíř tu vepřovou krkovici tak už vidím tu nechuť v jejích očích. Sedneme k jídlu, ona si dá do pusy a okamžitě to všechno vyplivne. Ale ne stylem, sním co mám v puse a pak to tlusté vyplivnu na vidličku, prostě tak jak to má v puse tak to vyplivla na talíř![]()
Sice jsem nekřičla, ale byla jsem teda sprostá
![]()
Se jí nedivím
Když nemá ráda tlustý, tak nechápu proč jí ho vůbec dáváš na talíř
Mi se z tlustýho masa natahuje od mala, babička nám ho taky vždycky dávala na talíř a pak se divila, že to nechceme jíst. Přitom jako dítěti mi kousek tlustého zhnusil celý zbytek libového ![]()
@CokeLady jo, zvykla jsem si, že s masem má problém, snažím se jí dávat libové a vykrajovat to, ale pak si říkám jestli jí v té vybíravosti ještě nepodporuju.. a sebrat jí to a že bude o hladu, to bych asi nezvládla, ona je děsnej hubeňour.. Já jsem pes co štěká, ale nekouše. Výhružky mi jdou, zákazy taky, ale pak to dodržet
![]()
@mari1912 jenže než mi stihne tahle myšlenka proběhnout hlavou tak jí už dávno seřvu, ono se hezky řekne „zamysli se, napočítej do 10 apod.“, ale když mě vytočí tak jsem jak neřízená střela, když mě to chytne tak i pes se klidí
![]()
@andreiika
pokud to víš, tak to je první krok. Co začít cvičit třeba jogu? Nebo něco takovýho? ![]()
@placička píše:
Se jí nedivímKdyž nemá ráda tlustý, tak nechápu proč jí ho vůbec dáváš na talíř
Mi se z tlustýho masa natahuje od mala, babička nám ho taky vždycky dávala na talíř a pak se divila, že to nechceme jíst. Přitom jako dítěti mi kousek tlustého zhnusil celý zbytek libového
jj, vím, ale jí nejsou 2 roky, ale skoro 9, tak předpokládám, že když tam vidí tlusté, že si to vykrojí, nebo že se nebude chovat jako prasátko, a nebo že mi normálně řekne ať jí to vykrojím, za nic z toho bych jí hlavu přece neutrhla. Taky si v tlustém nelibuju, taky ho nechám nebo okrájím, nejsem magor, abych jí to nutila jíst, ale holt s tou krkovicí to jinak nejde a vepřo-knedlo s kuřecím dělat nebudu.
A psala jsem to jen pro ilustraci, že mě vytočí fakt skoro všechno ![]()
@mari1912 myslíš, že by to pomohlo? Chodila jsem půl roku a že bych na sobě pozorovala nějakou změnu
![]()
@CokeLady no a k tomu masu, ačkoliv jsem ex veganka, tak teď mám prostě pocit, že by alespoň kousek masa denně mít měla. Pokud bych se zeptala „chceš maso“, tak mi v 99% řekne že ne. A nevím jak moc je knedlík se špenátem výživný, ale já když nemám maso, tak mám za chvíli hlad (i netěhotná).
@andreiika píše:
jj, vím, ale jí nejsou 2 roky, ale skoro 9, tak předpokládám, že když tam vidí tlusté, že si to vykrojí, nebo že se nebude chovat jako prasátko, a nebo že mi normálně řekne ať jí to vykrojím, za nic z toho bych jí hlavu přece neutrhla. Taky si v tlustém nelibuju, taky ho nechám nebo okrájím, nejsem magor, abych jí to nutila jíst, ale holt s tou krkovicí to jinak nejde a vepřo-knedlo s kuřecím dělat nebudu.
@andreiika píše:
@CokeLady no a k tomu masu, ačkoliv jsem ex veganka, tak teď mám prostě pocit, že by alespoň kousek masa denně mít měla. Pokud bych se zeptala „chceš maso“, tak mi v 99% řekne že ne. A nevím jak moc je knedlík se špenátem výživný, ale já když nemám maso, tak mám za chvíli hlad (i netěhotná).
Taky si myslím, že by maso jíst dítě mělo
Ale jako dítě jsem na to měla jiný názor, vyjímka byla grilované kuře ![]()
@placička píše:já ho pro děti i sebe dělám s kuřetem, krůtím, rybou atd. a chutná jim to.Beru to podle sebe, do dvaceti bych se krkovice(rajčat, zelí atd.) nedotkla ani příborem, je prostě prorostlá a vždycky se může stát, že se ti v puse objeví něco tlustýho a instinktivně to vyplivneš, protože je ti z toho na
A jak se toho bojíš, tak o to víc to očekáváš a zkoumáš a jednáš rychle-fuj, rychle z pusy ven…V 9 letech je ještě malá
Dneska jím skoro všechno až na to tlustý maso.Jen moje zkušenost
jj, holt podle sebe soudím tebe, já vždy jedla vše - až na uzenou polévku a to tučné, takže nechápu proč by měla mít problém si to okrájet… Ale už se to tu strhlo v trochu jinou diskuzi
![]()