Hned vypěním. Jak se krotit?

210
11.10.13 18:17

Hned vypěním. Jak se krotit?

Maminky, mám 14 měsíčního chlapečka. Takže vše zkoumá, kramaří atd…Problém je u mě. Nejsem trpělivá a hned vypěním. Když zlobí, zvýším hlas, nebo dostane přes plínku lehce po zadečku. Chtěla bych být více trpělivá, nebýt nervózní a být více v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
11.10.13 18:21

Podle me je tohle v povaze… nebo možná ze jsi z toho všeho litani kolem malého a vseho ostatního unavena. Natoz když chodi a vse vyndava ze šuplíku a ze skříněk… nemáš pak náladu byt trpěliva.. chápu ale jak poradit? To nevím :-( Krome chvíli odpočinku… vraž dite chvíli manželovi/pritelovi, babičce, nebo komu chceš a bez si třeba ns dvě hodinky usnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.10.13 18:22

Počítej do deseti. Svoji reakci si představ a sama sebe se zeptej, jestli je správná. Prostě pozdrž první reakci a přehraj si ji v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vladdena9
11.10.13 18:26

@Adnilka ti půjčím svého dvouleťáka. Nějaké miminčí kramaření tě pak nevyvede z míry :mrgreen:
Ale vážně, třeba ti to teď přijde „strašný“, ale zatím nedělá nic špatného. Takže šetři nervy, až sebou za půl, třičtvrtě roku flákne na zem, bude ječet, kopat a kolem budou chodit důchodkyně a říkat, se podívejte, takovej rozmazlenej fakan, já bych ho srovnala, tak to potom co, prdne ti žilka?
Zajisti prostory tak, aby kramařit mohl jen tam, kde to nenadělá škody, hoď si nohy nahoru, bude hůř. Plácání přes plínu za kramaření mi přijde zbytečné, jaký trest použiješ, až se pokusí vběhnout pod auto, urazíš mu hlavu? :lol:

• Citovat
  • Upravit
210
11.10.13 18:28
@Vladdena9 píše:
@Adnilka ti půjčím svého dvouleťáka. Nějaké miminčí kramaření tě pak nevyvede z míry :mrgreen:
Ale vážně, třeba ti to teď přijde „strašný“, ale zatím nedělá nic špatného. Takže šetři nervy, až sebou za půl, třičtvrtě roku flákne na zem, bude ječet, kopat a kolem budou chodit důchodkyně a říkat, se podívejte, takovej rozmazlenej fakan, já bych ho srovnala, tak to potom co, prdne ti žilka?
Zajisti prostory tak, aby kramařit mohl jen tam, kde to nenadělá škody, hoď si nohy nahoru, bude hůř. Plácání přes plínu za kramaření mi přijde zbytečné, jaký trest použiješ, až se pokusí vběhnout pod auto, urazíš mu hlavu? :lol:

Tak to plácnutí není jen za tohle. Celkově vztekání, mlácení sebou o zem atd… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
11.10.13 18:32
@omites píše:
Počítej do deseti. Svoji reakci si představ a sama sebe se zeptej, jestli je správná. Prostě pozdrž první reakci a přehraj si ji v hlavě.
:potlesk: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.10.13 18:36

Jako plácat takhle malé dítě… No jak psala Vladdena9, jak ho budeš trestat, až bude větší? A třeba v pubertě ti to klidně vrátí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
11.10.13 18:53

@Adnilka jsi kuřačka?

• Citovat
  • Upravit
515
11.10.13 19:00

@Adnilka A nemá to vztekání náhodou po tobě? :D Takže za to vlastně nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
11.10.13 19:16
@Larr píše:
@Adnilka jsi kuřačka?

Jj, bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
11.10.13 19:33

Já doporučuji například Bachovy esence.

Plácání přes plenu kvůli kramaření nemá smysl, jednak to dítě stejně moc necítí a druhak si to nespojí. Abych nebyla za svatou, jednou mi teda sjela ruka na pérdélku taky, ovšem to se mi hošík téměř prokousl na klíční kost a už jsem šílela, jak ho sundat :roll: :lol:.

• Citovat
  • Upravit
69235
11.10.13 19:52

Já jsem taky cholerik, poslední dobou mě točí sedmiletá. bože, jak ta mi leze na nervy už co otevře ráno oči a napučí pusu, že májít do koupelny čistit zuby a vesele pokarčuje, až večer odkráčí po čištění zubů s napučenou papulou do postele. Lítám jak čertík z krabičky, k ničemu to není, ale ovládnout se je těžké. Taky bych to potřebovala umět. večer si zoufám, že jsem zase ječela jak pominutá, efekt to nemá, dítě jen hodí oči v sloup, popřípadě zaleje oči slzama, ale jede stejně po svém.

Nejlepší jsou vděčná mazlivá miminka do jednoho roku, než to pobere rozum :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
11.10.13 20:00

Jé je, mi povídej, já prošla kvůli tomu i kurz efektivního rodičovství, a nic nepomohlo. A k 7mi leté dceři, jako bych viděla tu naši,
A počítání do 10?? Můj mozek si na takovou věc nedokáže vzpomenout, okamžitě pěním a řvu a řvu a řvu. Zrovna dnes, když děti malovali vodovkama a barva a voda byla všude.
Nejhorší je, že mě to pak mrzí a další den chci být HODNÁ, a zase to nejde…

Pokud na nějaký fígl přijdeš, ráda ho vyzkouším… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
11.10.13 20:06

@Adnilka jen jsem si chtěla potvrdit svou teorii.
Tak místo řádění si jdi zapálit.

• Citovat
  • Upravit
210
11.10.13 20:07
@Larr píše:
@Adnilka jen jsem si chtěla potvrdit svou teorii.
Tak místo řádění si jdi zapálit.

No jo, to bych potřebovala na den min 2 krabky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí