Hnusí se mi, když kámoška kojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15435
31.3.21 06:18
@Anonymní píše:
Ja s kojenim problem nemam, kojila jsem do 4 mesice, pak mi to uz neslo…ale proste mi prijde nechutny jak se to velke dite taky kazdou chvili prisaje, cucne si, pak si chvili zahraje a pak se zase vrati a macka mi prsa. Ona je jinak super zenska, rada se s ni vidam a nechtela bych prijit o kamaradku “jenom” kvuli tomu. Ale fakt je mi to neprijemne a nevim jak ji slusne rict aby se naurazila

Třeba se ji na tobě taky něco hnusi, ale že slušnosti nic neřekne.. Mě se třeba hnusi kouření, přesto se kamarádim s kurackou a vydržím to, že si musí každou hodinu zapálit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
31.3.21 06:54
@gronan píše:
Tak si zakladatelko při tom kojení vždycky hlasitě prdni a pak můžete zapříst debatu, co komu vadí…třeba v severských zemích se prdí normálně před cizíma lidma…

A v nějakém Africkém kmenu se pěkně po jídle krkne a vykadí do kouta. Tím dáš najevo hostiteli, že ti chutnalo. Pokud dostává od kamarádky nějakou svačinku, či zákusek ke kávě, jistě by bylo vhodné zkusit i tuto metodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
31.3.21 07:29

Nestačím koukat, kolik z vás kojení chodících a kousajících dětí odsuzuje 8o ale že pomalu každá druhá rodina nakupuje pro tříleťáky nutrilony s banánem, protože jim to chutná a vitamínky přece potřebují, už vám divné nepřijde :zed: to raději doma v soukromí nakojím, než abych po reklamách běžela pro UM a zpestřovala jím jídelníček školkovému děcku. Od čeho ty kozy jsou? Dávají to nejlepší dětem, proto je máme. Samozřejmě nic proti maminkám, co nekojí, někdy to prostě nejde, nejsou to horší mámy, každá děláme maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
31.3.21 07:52

Když se kojí malý mimino, tak je to z určitého pohledu roztomilý a pochopitelný. I tak jsem příznivcem kojit v ústraní. Když se kojí dvouleté batole, tak už to tak roztomilý není a navíc to vypadá opravdu hnusně. Když to chce provozovat, tak v soukromí = bez přítomnosti kamarádky. Už takto velké dítě by mělo pochopit, že teď fakt ne. Něco jiného je mimino. Ale je fakt, že takto velké děti pak sami dožadují přisátí. Sama jsem zažila, že tříleté dítě poplácalo matku po prsu se slovy: „Kozu!“. Evidentně bylo vidět, jak doma mluví. Fakt „rozkošné“. :roll:

@BeNiPe píše:
Jeeezisi ty s tím naděláš. Přítel/manžel ti taky určitě cucá kozy a předpokládám že je zubatý 😂
Ať si každý dělá co chce. Se na ni nedívej. Je to jen prso 🤦🏻‍♀️

S kojením se toto nedá přeci srovnávat. :roll: Navíc se tato činnost provozuje v soukromí a ne před návštěvou. Teda pokud nepořádají swingers party. :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22757
31.3.21 07:56
@whooro píše:
Nestačím koukat, kolik z vás kojení chodících a kousajících dětí odsuzuje 8o ale že pomalu každá druhá rodina nakupuje pro tříleťáky nutrilony s banánem, protože jim to chutná a vitamínky přece potřebují, už vám divné nepřijde :zed: to raději doma v soukromí nakojím, než abych po reklamách běžela pro UM a zpestřovala jím jídelníček školkovému děcku. Od čeho ty kozy jsou? Dávají to nejlepší dětem, proto je máme. Samozřejmě nic proti maminkám, co nekojí, někdy to prostě nejde, nejsou to horší mámy, každá děláme maximum.

Vetsina neodsuzuje kojeni vetsich deti jako takove, ale kojeni vetsich deti na verejnosti. Vzdy to jde prece udelat nejak decentne. Na navsteve jit na kojeni treba do jine mistnost. Ja kojila jen kojence a stejne jsem je na navsteve prikryla plenkou nebo schovala v obleceni, posadila se bokem nebo sla jinam. Proste jsem respektovala, ze to kazdy videt nechce. Nebo velke dite kojit jen doma. Prece uz to nepotrebuje kazdou chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
31.3.21 08:19
@Oriseka píše:
Vetsina neodsuzuje kojeni vetsich deti jako takove, ale kojeni vetsich deti na verejnosti. Vzdy to jde prece udelat nejak decentne. Na navsteve jit na kojeni treba do jine mistnost. Ja kojila jen kojence a stejne jsem je na navsteve prikryla plenkou nebo schovala v obleceni, posadila se bokem nebo sla jinam. Proste jsem respektovala, ze to kazdy videt nechce. Nebo velke dite kojit jen doma. Prece uz to nepotrebuje kazdou chvilku.

Hele tak já teda nemám problém s kojením jako takovým a to i třeba na veřejnosti, pokud jde o mimina. Ale u starších běhajících zubatých dětí mi to přijde hrozně divný. Vyvolává to ve mě uvnitř opravdu nepříjemný pocit a fakt nechápu proč bych se tady podle některých za to měla stydět nebo co. :nevim:

Ale zase nebudu říkat, že názor nezměním s vlastními dětmi. Možná to v budoucnu uvidím jinak, kdo ví.

• Citovat
  • Upravit
508
31.3.21 08:42
@Parninas píše:
Tyjo ja ti nevim ale cucani prsou se sexualnim podtextem od muze (kdy nesaje mliko) a krmeni ditete jsou fakt jine veci. Nechapu jak to muzes srovnavat. 8o Pokud teda nekojis i manzela.

Bohužel, teď nekojím nikoho. Ale dík za typ :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
31.3.21 08:48
@BeNiPe píše:
Bohužel, teď nekojím nikoho. Ale dík za typ :dance:

Za typ? Ne tak náhodou za tip? Ty asi kojíš strašně ráda.

• Citovat
  • Upravit
499
31.3.21 08:49

@Oriseka taky píšu, že v soukromí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.3.21 10:05

Jsem nechutná… :pankac: Kojila jsem dítě do dvou a půl. Na veřejnosti jsem to nedělala, ale že bych se doma měla omezovat, tak to fakt ne. Kojení je moje a dítěte věc a pokud s tím má někdo problém, nemusí k nám chodit. Chápu, že někoho taková věc může iritovat, ale ať hledá problém u sebe, ne u mě a „zubatýho dítěte“. Problém je v tom, že si naše poněkud zpovykaná západní společnost začala prsa spojovat se sexualitou, ne s výživou dítěte, proto vám to tak rozhazuje kramfleky. Určovat do kdy je ještě normální kojit, to je silně mimo mísu. I kdybych se chtěla těma vašima „pseudonormama“ o normálnosti řídit, tak smůla. Moje dítě odstavit nešlo, lahev mi nikdy nevzala, takže jsem buď mohla kojit nebo by dítě bylo bez mléka. Pardon, radši kvalitně nakrmím dítě než bych uspokovala cizí pocity.
Zakladatelko, máš dvě možnosti. Buď ke kamarádce přestaň chodit nebo jí decentně vysvětlit, že ti ten pohled vadí a na dobu kojení někam odejdi. Ona nic špatnýho nedělá.

• Citovat
  • Upravit
K92
2038
31.3.21 10:16

Já kojím fakt ráda, kojení opravdu miluji, kojím kdekoliv a kdykoliv, ale jen miminko, mam proste nějakou hranici. Tohle by bylo i na mě moc. Já myslím, že pro takhle velké dítě není těžké nastavit pravidla. Například nakojím tě, ale jen když spolu budeme sami a třeba jen v ložnici… a jinak… pokud ti to vadí, tak k nim přestaň chodit na návštěvu
Stejně by se to teď nemělo. Stačí říct že pokašláváte, nebo máte rýmu a máš to. Zas jako na druhou stranu jestli jsou u sebe doma, můžou si tam dělat co chtějí a ty to musíš jako návštěva respektovat. Každopádně za mě fakt ne, já bych tam nechodila 😁… a taky mám jednu takovou kamarádku a taky mi to bylo u takto velkého dítěte nepříjemně. A to jsem celkem kojofanatička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
31.3.21 15:46

@K92 chtěla bych vidět dvouleté batole, kterému tohleto jde vysvětlit ( čest výjimkám, které v té době už mluví, rozumí a dají si bez řevu říct). Případně to, že někde nakojit lze ( protože to nikomu nevadí) a jinde bohužel ne ( může se kojit jen mladší sourozenec, protože ještě není věkově přes limit). :nevim:
Já jsem tohle dělala většinou jako režimove opatření. Místo kojení bylo něco jiného. Jiná aktivita nebo spánek. Nebo jsem nebyla v dosahu. Bohužel u posledního se mi to kvůli pandemii nepovedlo. Už rok chodíme méně ven ( dopoledne musíme být doma kvůli online výuce starších), je mnohem méně aktivit, není kam bych chodila já a tím nebyla v dosahu..A vysvětlit se mu to zatím jen tak nedá. Že se nekoji venku si zvykl na podzim, tím, že viděl, že se fakt nejde venku svlékat, a že se dala odvést pozornost. Což teď doma je problém, zvlášť když jsme teď přímo v karanténě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
31.3.21 19:13

Mne kojeni obecne prijde dost nevhodne provozovat na verejnosti. U malych mimin to nejak i pochopim ale batole kojit na verejnosti nebo pred lidma je fakt pres caru. Pokud mas dvorec vetsi nez dite hlavu a cerny jak makovej kolac tak ho aspon neukazuj verejne, hlavne ne v restauraci to je pak kzdemu blivno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
31.3.21 19:17

Ona pravdepodobne to velké zubaté batole kojí taky, protože by se citilo odstrcené od svého sourozence. Tady už nejde primárně o jídlo, ale o emoční potravu. Zkus si o tom něco najít, třeba tím, že to pochopíš z jiného úhlu pohledu, to tě nebude tak vyrušovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
31.3.21 20:00

Dvě děti jsem už kojila do dvou a půl. Jako „skoro školní dítě“ jsem je fakt nevnímala a nevnímám. Postoje okolí mi byly dokonale volný a zůstane to tak i s č.3. Ty tři cenťáky obnažený kůže zmáčkne každej, kojit venku diskrétně není věda.

Pro mě je hranice někde na třech letech, tam už mi to taky připadá podivný. Ale některé kamarádky tak kojily a kecat jim do toho nebudu. Výrazně divnější mi přijde odstavovat dítě v půl roce z plezíru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure