Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@beruska9 píše:
@Rusty : proc odmitli? Jestli nevadi, ze se ptam
Říkala jsem ji, že chci vzít krev a ona se opřela o opěradlo židle a tak hnusně se na mě podívala a řekla " vy chcete vzít krev za 11 000? z krve nic nezjistíme" dívala se na mě tak uraženě. Nakonec je vše ok, ale břicho mě bolí už skoro 14 dní.
@Rusty :
Jako je pravda, ze ani Harmony neni uplne diagnostika, tou je opravdu jen plodovka, ze i tam je sance na omyl (I kdyz minimalni)…ale ten pristup
Tak snad uz bude vsechno v poradku ![]()
Bohužel, všechny tyto testy z krve jsou pouze screeningové, nikdy doagnostické to vám čeknou všude, i sami výrobci těch testů, diagnostické jsou pouze invazivní metody já měla test z krve pozitivní a proto jsem musela jít na invazivní diagnoistické pro velký úspěch mám za sebou jak klky, tak po dvou týdnech i plodovku
mě to teda nebolelo, trochu první den, pak už vůbec…
@Pety2 : to jo, ja se chvili s myslenkou na plodovku pohravala, ake pak jsem se na to vykaslala. Doktorka mi uz na zacatku nabizela, ze si muzu nechat udelat NIPT misto normalniho screeningu, ale zavahala jsem…tak si ted rikam, ze kdybych sla na Harmony rovnou, nic neresim. Harmony mi ukazal riziko mene nez 1:10000, sance ze to neodhalil je nekde min nez 1% (nekde tvrdi dokonce kolem 0.1%), to jsem ochotna akceptovat ve srovnani s rizikem potratu po plodovce. Ale jo, diagnostika to neni.
Dobrý večer, mám k vám dotaz ohledně testu NIPT Harmony. Screening v 10tt mi vyšel negativní a i ultrazvuk byl v pořádku. Přesto mi byl z důvodu vyššího věku nabídnut teto test. Můj dotaz je k ceně testu, zda se za něj stále ještě platí? Protože o placení nebyla od doktora zmínka. Díky za info.
Holky ja nevim ja teda s kamarádkou řešila to stejný ale Brno veveri neznám nikoho komu by tam vyšlo něco Dobre, vše jen hraniční nebo spátne otřes ji je 25 a me 33 a obě něco spátne ????????♀️Moje doktorka mi rekla at si z toho nic nedělám Koukala na výsledky říká pro kontrolu udělám tripla a pak uvidíme ale a se vsadim ze to bude naprosto v pořádku
přijde mi ten straší maminky