Hodnoty štítné žlázy - poradíte?

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.5.22 09:20

Hodnoty štítné žlázy - poradíte?

Hezký den,
Nechala jsem si preventivně v laboratoři vzít krev a mimo jiné také na štítnou žlázu.

Hodnoty vyšly:
TSH - 1,145 mU/l
Ft4 volny - 13,5 pmol/l

Je tu prosím někdo, kdo tomu rozumí a dokáže říct, zda je vše ok? Moc dekuju :srdce:

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3489
14.5.22 09:28

Mne to pripada v poradku, nemas uvedeno ve vysledku rozmezi? Ft4 je skoro na prostredku intervalu, cili super, mne to tak vzdy doktorka centruje.

Kdybys chtela byt tehotna, mozna ze TSH by chtelo srazit niz, tam plati nejaka mez (nevim presne kolik), ale jinak jsi v norme.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6
14.5.22 09:35

@Helca83 moc děkuji! Ano normy tam jsou tyto:

TSh 0,270-4,200
Ft4 9-19,0

Jen jsem se chtěla ujistit, zda TSH není moc nízké s hodnotou 1,145. Já někde tady v diskuzi četla, že pro otěhotnění by mělo být kolem 2? Tak nevím.. :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3489
14.5.22 09:44

@TheWay ja myslim ze pro otehotneni se doporucuje spis TSH nizsi nez 2 prave… ze okolo 2 uz muze byt problem a pak se to najde v tehotenstvi a pridava se euthyrox, aby stitna utahla vas i miminko. Kdyz je pred otehotnenim nizsi, je tam rezerva na tehotenstvi.

Ale presne cislo nevim, zkuste vygooglit. Z diskusi zde jsem pochopila, ze i kazdemu sedi jina hodnota, ja treba dobre funguju na levem kraji intervalu TSH a libuji si okolo 0,4-0,6… pri 2 mi dobre neni… ale moje dr vzdy kontroluje jak toto, tak FT4 a podle toho to urcuje, jak uz jsem psala…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2062
14.5.22 10:19

@TheWay hodnoty máš v pořádku. Pro otěhotnení má být právě nižší než 2. Ta norma je nastavená špatně a u vyšších hodnot má už spousta lidí problémy, i když jsou v normě nejen, co se týče těhu :mavam:.

Příspěvek upraven 14.05.22 v 10:21

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
581
14.5.22 10:20

Hodnoty máš v pořádku.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1689
14.5.22 10:24

@TheWay
jo jenze na otehotneni je ideal do 2 a ne nad. pod je jedine dobre

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6
14.5.22 10:25

:srdce: Holky děkuji @np10021 @Capelucia

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6
14.5.22 10:25

@Anonymka1230 děkuji :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
41746
14.5.22 11:00
@Anonymní píše:
Hezký den,
Nechala jsem si preventivně v laboratoři vzít krev a mimo jiné také na štítnou žlázu.

Hodnoty vyšly:
TSH - 1,145 mU/l
Ft4 volny - 13,5 pmol/l

Je tu prosím někdo, kdo tomu rozumí a dokáže říct, zda je vše ok? Moc dekuju :srdce:

Zajdi k obvoďákovi, pokud jsi neměla test jako samoplátce, měly by mu přijít výsledky. Oznam mu, že hodláš těhotnět, jestli jsou výsledky ok.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat