Holčičky a koledovani

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
15.4.19 15:13

@Bábrdl u nas chodi zajicek i dneska (ale je pravda, ze jsme v prihranici a ja mam dost nemeckych pratel, kteri k nam jezdi)

Ale zajicek mi zadelal letos na prusvih, mala nadsene ve skolce licila detem jak ji zajicek nechava sladkosti na zahrade a „zajickem nepolibene“ deti pusinku dokoran a jejich rodice „nadsene“, ze deti ocekavaji, ze prijde urcite i k nim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.4.19 15:14

U nás v Českém ráji jsme my holky chodili jako malé děti také koledovat a i v dnešní době ještě holčičky koleduji…sice chodí čím dál méně koledniku, ale holčičky se vyskytují stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:15
@Katerina308 píše:
@mumisek79 u nás chodí i holčičky. Bylo by mi líto, kdyby mi tu dcerka řvala, že brácha si přinese z koledy sladkosti a ona ne. Tady v ulici jsme si udělali takovou tradici, že chodí koledovat všechny děti. Stejně se vesměs sejdeme všichni na ulici a děti se šudlaj pomlázkama navzájem.
A jako holka mi to přišlo ponižující se nechávat vyšlehat…Velikonoce jsem nikdy neměla ráda.

Malé děti chodily v chumlu i za nás, před čtyřiceti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:16
@Kotatko03 píše:
@Bábrdl u nas chodi zajicek i dneska (ale je pravda, ze jsme v prihranici a ja mam dost nemeckych pratel, kteri k nam jezdi)Ale zajicek mi zadelal letos na prusvih, mala nadsene ve skolce licila detem jak ji zajicek nechava sladkosti na zahrade a „zajickem nepolibene“ deti pusinku dokoran a jejich rodice „nadsene“, ze deti ocekavaji, ze prijde urcite i k nim :oops:
:lol:

K nám chodil zajoch odjakživa a nebyla jsem sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:17
@Aduš8 píše:
Velikonoce asi trochu ztrácejí svůj smysl. Kluci a muži chodili vyšlehat divky a ženy, aby je proutkem omladili. A ne proto, aby si vykoledovali sladkostí a peníze. Tenhle smysl v tom bohužel vidí dnešní děti. Takže ne, holky koledovat nechodí. Po dvanácté mohou polévat ledovou vodou pozdě příchozí.

Původní smysl, tedy možnost seznámení se, jakéhosi povoleného tělesného kontaktu a symbolického pohlavního styku, už myslím ztratily dávno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

@Kotatko03 taky k nám chodí zajicek :)

@Bábrdl jo, proto kluky na koledu neposílám a sama neotevíram. Velikonoce mne úplně míjejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86

My jsme se sestrou chodily koledovat odpoledne alespoň k babičce, abysme z toho taky něco měly :D Moje sestřenice ze středních Čech chodily odpoledne, prý to tam tak bylo zvykem. My jsme jim to dost záviděly.. Nepřijde mi divné, když holčičky chodí koledovat. Velikonoce jsem neměla ráda právě kvůli tomu, že všechny ty vajíčka a čokolády dostanou kluci za to, že zmlátí holky :? (nejsme věřící).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
15.4.19 15:18

@Bábrdl @Tichošlápek to jsem rada, ze nejsem sama ke komu chodi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
15.4.19 15:25

Bydlím v severních Čechách a tady chodí s koledou jenom kluci na Velikonoční pondělí. Ale jako malá jsem jezdila k babičce do jižních Čech a tam se chodilo koledovat od čtvrtka do soboty myslím 3× denně s rachtackami a tam jsme chodily všechny děti. Koledu jsme dostávali až v sobotu ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:29
@Kotatko03 píše:
@Bábrdl @Tichošlápek to jsem rada, ze nejsem sama ke komu chodi :lol:

Možná je to ten samej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.19 15:32

U nás to je tak, že holky chodí koledovat o 2 týdny dřív než je klučičí koleda (pravé Velikonoce)
Východní čechy

• Citovat
  • Upravit
4019
15.4.19 15:33

Severní Čechy, chodí i malé holčičky. Proč ne. Velikonoce jsem nikdy nemusela, byla jsem otrávená z dospělých chlapů, co rádi popíjeli. :roll: naštěstí teď už nechodí a děti mi nevadí. Ale spousta ženských velikonoce rádo nemá a ani neotvira. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
15.4.19 15:36

U nás chodí koledovat DĚTI.

Takže chodí děti obojího pohlaví, naopak nechodí puberťáci a dospělí ani jednoho pohlaví. Je to spíš taková koleda obdobná jako Halloween v cizině nebo dříve asi Štěpánská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.4.19 15:37

U nás chodily i holčičky, nikdo s tím neměl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
15.4.19 15:38

Holky? S tim jsem se opravdu nesetkala, prijde mi to divne, koledovat chodi jen kluci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí