Holčičky a koledovani

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59358
15.4.19 17:34

@pe-terka Vali večer jde spát s tím že hned ráno, většinou brzo ráno hned běží kouknout jestli ten zajíc jí tady něco nechal. Teď to má hned po svátku tak říkala že to je paráda, samý dárek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
15.4.19 17:40
@Bábrdl píše:
Tak to je vůbec nelepší. Doufám, že časem tahle pitomá tradice zajde na úbytě.

Moje řeč. Nesnášela jsem to jako dítě a nesnáším to pořád. Mám 2 kluky a staršímu to bylo trapný už loni (5 let v té době). Holku bych neposlala koledovat vubec, pomlázka symbolizuje penis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 17:49
@xammy píše:
Moje řeč. Nesnášela jsem to jako dítě a nesnáším to pořád. Mám 2 kluky a staršímu to bylo trapný už loni (5 let v té době). Holku bych neposlala koledovat vubec, pomlázka symbolizuje penis.

To symbolizuje. Ale zase sexualita je variabilní a dneska jsou různé pomůcky, takže… I holky můžou disponovat „symbolem“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.4.19 19:07
@Dina31 píše:
@Bábrdl kdyz se u me objevi na koledu sousedovic deti (holka a kluk), tak kluk dostane vajicko plus neco sladkeho, holka vetsinou jenom bonbon. Proste u nas nikdy holky koledovat nechodily, vzdy doma cekaly na koledniky. A jenom pro to, ze nekdo zase hamty hamty, aby si mohl co nejvic vykoledovat i pro holku, tak ji posle. Za me je to hodne trapny, kdyz jde koledovat holka. Pardon. :nevim:

Pěkná ubohost dat klukovi a holku odbyt bonbonem. Když myslíš, ze to delaj z hamižnosti, nemáš dat nikomu. Hamižna z nich stejně budeš nejvíc ty, když řešit par sladkosti navíc pro holku :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148223
15.4.19 19:18
@Šarlota4 píše:
Tak to je zvlastni :)))

Ptala jsem se muže, dokonce dcery, to je už jiná generace a neví, nepamatují si že by se to dělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32077
15.4.19 19:28

@Gorlami Já to teda nevidím jako ubohost, ale holky prostě koledovat nechodí…holky sedí doma a čekají, až je přijde kluk vyšupat a toho obdarují vajíčkem, pentlí atd…aspoň tak to znám já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
15.4.19 19:30

To je dost pitomá tradice, holky dostanou na zadek a za to ještě mají dávat odměnu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
15.4.19 19:32
@Anna766 píše:
Mojmi, když jsem dětem dávala vypadlé zuby pod polštář, že je zoubková víla do rána vymění za penízek, nebo něco…tak na to mojí rodiče hleděli s úžasem, co to jako má být, že to v životě neviděli, neslyšeli, cože je to za novoty :nevim:

jejda, o tom jsem nikdy ani neslyšela, tak že ani neviděla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32077
15.4.19 19:35

@Markéta80 holky nemají dostávat na zadek, ale jen symbolicky, aby neuschly ;), klukům se má dát pentle na pomlázku…a jo, mně to taky přijde blbé a velikonoce jdou naprosto mimo mě, nezajímají mě vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
15.4.19 19:47
@Bábrdl píše:
Chápu, že to tak vidíš. Pak je lepší demonstrovat tento názor tím, že týmu brácha-ségra (kamarád-kamarádka) neotevřeš, než tím, že kluka pohostíš jak krále a holce dáš tic tac. :nevim:

Tak ja ani kluky nehostim, u me dostavaji kluci nabarvene vajicko a masli. Nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
15.4.19 19:49
@mumisek79 píše:
Dobre odpoledne Jsme z města ale na velikonoce jezdíme na chatu Dceri bude v červnu 6 Jak to mají malé holčičky s koledovanim? Já jako malá chodila ale v mém okolí se objevily rozporuplné reakce „holka a koleda“ omlouvám se za kuriózní dotaz

U nás na vesnici chodily a chodí koledovat i holky, vždy v neděli po velikonočním pondělí, jsem na to zvyklá, divný mi to nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
9066
15.4.19 20:07

Připojila bych se k již jednomu napsanému: cca od školního věku jen kluci, ale u malých dětí se to nerozlišuje - typicky chodí tatínci s houfem mrňat obého pohlaví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.4.19 20:21

U nás holky chodí, ale je to tak pitomý zvyk..jen proto, aby to holkám nebylo líto :-) U nás 14dní před klučičí chodí holky na vesnici a týden před klučičí chodí holky z města…hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
15.4.19 20:25
@Salorka píše:
U nás holky chodí, ale je to tak pitomý zvyk..jen proto, aby to holkám nebylo líto :-) U nás 14dní před klučičí chodí holky na vesnici a týden před klučičí chodí holky z města…hrozný…

tohle bych prostě nepodporovala ani omylem. Ještě jiný den než ono pondělí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
15.4.19 20:27

@Monchichik ve městě je to jiné ne na vesnici, tam se ty zvyky asi dodržují. Vali bych chtěla vidět jak by zareagovala až by otevřela a tam banda kluků :mrgreen:. Mne to vadilo jako dítěti, u manžela se to neřešilo, jen kluci dostali velikonoční balíček a my to začali dělat že se ráno v pondělí probudí a vše mají připravené na stole :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí