Holčičky a koledovani

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11923
15.4.19 16:25
@Bábrdl píše:
Dobře, tak neotevřeš. To mi přijde furt lepší, než otevřít a kluka pohostit a holku ne. :nevim:

holky prostě nemají co chodit koledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
15.4.19 16:26
@mumisek79 píše:
Dobre odpoledne Jsme z města ale na velikonoce jezdíme na chatu Dceri bude v červnu 6 Jak to mají malé holčičky s koledovanim? Já jako malá chodila ale v mém okolí se objevily rozporuplné reakce „holka a koleda“ omlouvám se za kuriózní dotaz

Moje dcera v 6 letech čekala doma, kdo jí přijde nařezat a rozdávala vajíčka… :)

Já jsem taky nikdy nikam nechodila, jen čekala, kdo přijde… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
15.4.19 16:27

Jako aby mě „vyšukávaly“ holky, to už mi přijde dost trapné, zase bych to s tou rovnoprávností nepřeháněla… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 16:27
@Šáruší píše:
no tak v tom případě ale nemáš posílat dceru koledovat s pomlázkou. To se zase kua nelíbí ostatním.

Však neposílám, proboha. :lol:

Psala jsem, co bych dělala, kdybych měla holku a kluka věkově k sobě a moji příbuzní dělali rozdíly. Prostě neexistuje, zasypat kluka sladkostmi a holku zbít. Vy si to na vsi dělejte, prosím. Ale u mě neexistuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1286
15.4.19 16:28

@Bábrdl rozhodne nejsem frnda, dokud holka byla mala, tak dostavala stejne jako jeji bracha, ted jako devitileta, by uz snad mela mit rozum a mela by dostat vysvetleno od rodicu, proc chodi jenom kluci. Nevidim duvod holky v koledovani podporovat. Samozrejme je mi jasny, kdyz pro tebe je to trapne, aby tvoje holcicka sedela doma, tak tohle nepochopis. Bohuzel tradice uz se nedodrzuji, ze. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 16:29
@Šáruší píše:

Chápu, že to tak vidíš. Pak je lepší demonstrovat tento názor tím, že týmu brácha-ségra (kamarád-kamarádka) neotevřeš, než tím, že kluka pohostíš jak krále a holce dáš tic tac. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
15.4.19 16:31

@Bábrdl U nás taky odjakživa chodil zajíc na zahradu, už v 80. letech. Máme německé příbuzné. :-) Nejlepší zvyk.
Střední Čechy, chodí tu děti, někdy s tátou. Se sebezapřením otevřu, jsem Pražák a nejsem na tohleto zvyklá. Chatu jsme měli na samotě, takže ani tam nikdy nikdo nechodil, maximálně jedni „sousedi“ přes les.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Pro me je to cele traparna, ale co… mame volno, muzeme jet na welnes jsem spoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Dina31 píše:
@Bábrdl rozhodne nejsem frnda, dokud holka byla mala, tak dostavala stejne jako jeji bracha, ted jako devitileta, by uz snad mela mit rozum a mela by dostat vysvetleno od rodicu, proc chodi jenom kluci. Nevidim duvod holky v koledovani podporovat. Samozrejme je mi jasny, kdyz pro tebe je to trapne, aby tvoje holcicka sedela doma, tak tohle nepochopis. Bohuzel tradice uz se nedodrzuji, ze. :zed:

Prokrindapána, jak tě mohlo napadnout, že bych se jakkoliv zapojovala do téhle potrhlé tradice? :lol:

Moje dcera je malá a na zahradě hledá s kamarády nadílku od zajíčka.

Poslat ji žebrat plánuju pouze v případě, že by nebylo co jíst. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140226
15.4.19 16:33

Jako děti jsme chodily koledovat, byly jsme 3 sestřenice. Snad to ani koleda doslova nebyla, chodily jsme jen k rodině, neměly jsme ani pomlázku. Vždycky jsme dostaly vajíčka, čokoládu, nějaký zákusek. Bylo to na JM, v malé vesničce.-
Dcera koledovat nechodila, tam kde jsme bydleli to nebylo zvykem. Chodili jen kluci, když byli malí, později už nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Dina31 píše:
@Bábrdl rozhodne nejsem frnda, dokud holka byla mala, tak dostavala stejne jako jeji bracha, ted jako devitileta, by uz snad mela mit rozum a mela by dostat vysvetleno od rodicu, proc chodi jenom kluci. Nevidim duvod holky v koledovani podporovat. Samozrejme je mi jasny, kdyz pro tebe je to trapne, aby tvoje holcicka sedela doma, tak tohle nepochopis. Bohuzel tradice uz se nedodrzuji, ze. :zed:

Já naopak vidím spoustu důvodů. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
@Šáruší píše:

No podle tradice fakt nemaji, stejne jako se na vanoce ji br. salat a nektere rodiny jej nedelaji. Co maj sakra co jist neco jineho?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 16:34
@Dina31 píše:
@Bábrdl rozhodne nejsem frnda, d

A pro mě je frnda každá, co dělá to, co ty :jazyk:

Když už, tak vytrestej oba. A nevybíjej si to na holce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148217
15.4.19 16:34

Holky vidím koledovat až poslední léta. My nechodily, rodiče by nás nepustili a byl to trapas, když některá, zpravidla víkendová šla na koledu.
Zajíček tu nechodil. Je to poslední léta, asi jako kornout v září do školy. Ted se zajíček hledá hodně ve školkách třeba.
Ale zase ve většině rodin tu byl zvyk vykoledované dobroty dělit mezi sourozence, takže i sestry. Ale jo, našli se lakomci co nedali, ale brácha se se mnou dělil.
Je hodně věcí, co za mého dětství nebyly a teď jsou-zoubková víla, velikonoční zajíc co dává dary, koledující holky a otcové na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
15.4.19 16:35

A my jedem letos do Alp, tak naštěstí neřeším. Ale holky bych neposlala na koledu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí