Holčičky a koledovani

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
493
15.4.19 15:41

U nás to je jinak v neděli týden před svátky chodí holky, ale ne s pomlázkou jen s lítem. Takže to je vyvážené je to už dlouhý zvyk a nazývat ho trapným je zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
15.4.19 15:44

Já se přiznám, že s koledováním holčiček problém mám. Mám tedy problém s celým tímhle zvykem, ale aby holka holku řezala pomlázkou a vykřikovala Hody Hody, to už mi přijde hodně zoufalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:46
@Lifka píše:
U nás to je jinak v neděli týden před svátky chodí holky, ale ne s pomlázkou jen s lítem. Takže to je vyvážené je to už dlouhý zvyk a nazývat ho trapným je zvláštní.

Takový dlouhých zvyků, co jsou trapné, je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:46
@hanka.br. píše:
Já se přiznám, že s koledováním holčiček problém mám. Mám tedy problém s celým tímhle zvykem, ale aby holka holku řezala pomlázkou a vykřikovala Hody Hody, to už mi přijde hodně zoufalý.

To je tím erotickým rozměrem Velikonoc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
15.4.19 15:51

Jak už někdo psal, vyrůstala jsem ve východních čechách a tam se drží holčičí koleda 14 dní před tou klasickou. Jen se chodí v neděli. Jinak chodí jen kluci, ale nějakou tu sladkost od příbuzných dostanou i holky nebo se brachové podělí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32074
15.4.19 15:55

@hanka.br. Já asi budu hnusná, ale tady není zvykem, aby holky koledovaly, takže bych jí ani žádnou koledu nedala ;) kromě toho nechápu, kdyby koledovali holky i kluci tak jako koho? kdo zůstane doma, když budou všichni koledovat? já to prostě znám tak, že koledujou kluci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
15.4.19 15:55
@Lifka píše:

Jen protoze je neco dlouhe neznamena, ze mi to nemuze připadat trapne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:56
@j.a.n.i1 píše:
Jen protoze je neco dlouhe neznamena, ze mi to nemuze připadat trapne…

Přesně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 15:57
@Monchichik píše:
@hanka.br. Já asi budu hnusná, ale tady není zvykem, aby holky koledovaly, takže bych jí ani žádnou koledu nedala ;) kromě toho nechápu, kdyby koledovali holky i kluci tak jako koho? kdo zůstane doma, když budou všichni koledovat? já to prostě znám tak, že koledujou kluci…

Dospělí? :think:
Když už teda někdo musí „koledovat“ a někdo „rozdávat“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
15.4.19 15:57

A jinak u nas taky chodi deti… A jestli jeste nekdo dalsi netusim, neb ja jezdim k babicce do Prahy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 16:00
@hanka.br. píše:

Když o tom tak přemýšlím. Jsme otevřená společnost. Co holky, které si už prožily svůj coming out? A chtějí jít vyšupat pěkné spolužačky? :cert: :cert: :cert: taková přeci nebude čekat doma na kluky, co by z toho měla? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
15.4.19 16:01
@Bábrdl píše:
Když o tom tak přemýšlím. Jsme otevřená společnost. Co holky, které si už prožily svůj coming out? A chtějí jít vyšupat pěkné spolužačky? :cert: :cert: :cert: taková přeci nebude čekat doma na kluky, co by z toho měla? :lol:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 16:03
@j.a.n.i1 píše: :mrgreen: :palec:

Depak. To se musí promyslet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32074
15.4.19 16:05

@Bábrdl já teda ještě pochopím udržování tradic na vesnicích…ale tady ve městě, kdy tady běhá akorát houf spoluobčanů a zvoní na cizí lidí? neotvírám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.19 16:06
@j.a.n.i1 píše:
A jinak u nas taky chodi deti… A jestli jeste nekdo dalsi netusim, neb ja jezdim k babicce do Prahy :mrgreen:

A to si představ, že nějací ekonomičtí migranti se nám tady snaží šířit svoje potrhlé zvyky i v Praze. (Ale on jim nikdo neotevře, tak je to přejde. Vrátí se na svátky domů na Moravu, navzájem se zmydlí a stěžují si, že s těmi Pražáky nic není. Že Jožin chtěl seřezat vnadnou sousedku a ona neotevřela) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí