Hláška "holky jsou lepší" - v čem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9512
9.2.20 13:42
@Havlova píše:
Naši byli tenkrát na Na vlásku. Takže ano, klidně na Frozen.

Na vlásku jo? A na to vzali třídu, kde je půlka kluku?? No to se mi nechce věřit. Ale budiž, kdyby dcera přišla, že jedou třeba na něco kreslenýho o autech, co ji absolutně nezajímá, zrovna tak jako kluky nemohlo bavit na vlásku, tak by prostě nejela. Omluvila bych ji ahotovo, povinný to není. A kdyby někdo vymyslel, že děti v rámci školy pojedou na Frozen, tak bych trochu pochybovala a jeho duševním zdraví a vůbec o úrovni té školy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43909
9.2.20 13:43
@warita píše:
jsem rada, ze nejsem sama. Tedy, ja vedela, ze nejsem, hodne z nasich pratel to vidi stejne, ale tady v diskuzi by clovek nabyl dojem, ze jsem nejaky exot a dcerka chudak.

Exot nejsi a malá chudák taky ne. To, jestli to půjde až bude dcera větší uvidíš sama. Dcera měla barbie, koukala i na Disneyovky a přesto z ní vyrostl jedinec, který nechce značkové věci, rozhodně není hloupá ani povrchní (která 14 letá holka čte knihy jako Dekameron, Nerudovi fejetony, Svět podle Garpa atd., chce jít na výstavu Hollara,…). Podle mě je to o celkové výchově, ne jen o tom co vidí a co má za hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151729
9.2.20 13:44
@Havlova píše:
Ano, chodí. U nás i školka. Celý první stupeň většinou na pohádku, druhý stupeň byl třeba na Potterovi, gympl chodí taky (malý i velký). Kolik je dceři? Většinou před Vánocemi, před koncem roku atd.

Tady chodí školky a školy první stupeň do divadla, do kina ani ne.Asi je to jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43909
9.2.20 13:46
@renap píše:
Na vlásku jo? A na to vzali třídu, kde je půlka kluku?? No to se mi nechce věřit. Ale budiž, kdyby dcera přišla, že jedou třeba na něco kreslenýho o autech, co ji absolutně nezajímá, zrovna tak jako kluky nemohlo bavit na vlásku, tak by prostě nejela. Omluvila bych ji ahotovo, povinný to není. A kdyby někdo vymyslel, že děti v rámci školy pojedou na Frozen, tak bych trochu pochybovala a jeho duševním zdraví a vůbec o úrovni té školy. :nevim:

Vzali, všech 10 tříd. :mrgreen: Já si úplně nemyslím, že klíčové ve výchově je, jestli dítě občas uvidí nějaký brak, ale aby mělo dost kvalitních podnětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.2.20 13:49
@warita píše:
dcerka je jeste mala: 3 roky

Ted je mala, jeste asi nechodi do skolky, ale i ve skolce jezdi do kina, maji divadlo pravidelne, poradaji ruzne akce odpoledne atd.
Pujdete treba na maskarni atd.
My se ted chystame na detske maskarsni (porada klub pro deti a spoluprace skoly, skolky). Tam bude asi dost i kycovitych masek a mix vseho. Moje decka to zatim nepustilo. Takze kazdy rok jdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
9.2.20 13:49
@Havlova píše:
Vzali, všech 10 tříd. :mrgreen: Já si úplně nemyslím, že klíčové ve výchově je, jestli dítě občas uvidí nějaký brak, ale aby mělo dost kvalitních podnětů.

Souhlas. :palec: :pankac: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14188
9.2.20 13:51
@izquierdo píše:
Presne tak. Kdyz vidim ty fotky pipin s naspulenou hubou na FB nebo instagramu, rikam si, jak se asi citi jejich rodice, ze vychovali takova individua.
:lol: :lol: :lol:.Takhle uz se ani ty holky moc nefoti, uz je in neci jineho zase :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.2.20 13:56
@_.Emilyyy píše: :lol: :lol: :lol:.Takhle uz se ani ty holky moc nefoti, uz je in neci jineho zase :lol:

co je ted vlastne IN? Nejsem v obraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9512
9.2.20 13:57
@_.Emilyyy píše: :lol: :lol: :lol:.Takhle uz se ani ty holky moc nefoti, uz je in neci jineho zase :lol:

A co je teď in? Zrovna ty jsi někde psala, jak tvoje dcera fotí fotky do stories na IG, jak se před tím češe. líčí, obléká do značkových hadrů, aby ty fotky byly dokonalý. Promiň, ale mě tohle přijde šílený a vůbec tenhle kult nechápu. Byla bych z toho nešťastná, kdybych tohle měla doma, je to pro mě úplně odstrašující a udělam všechno pro to, aby se z ní tohle nestalo. Ale tohle právě Tobě zřejmě připadá super, a ještě ji v tom podporuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.2.20 13:58
@Havlova píše:
Exot nejsi a malá chudák taky ne. To, jestli to půjde až bude dcera větší uvidíš sama. Dcera měla barbie, koukala i na Disneyovky a přesto z ní vyrostl jedinec, který nechce značkové věci, rozhodně není hloupá ani povrchní (která 14 letá holka čte knihy jako Dekameron, Nerudovi fejetony, Svět podle Garpa atd., chce jít na výstavu Hollara,…). Podle mě je to o celkové výchově, ne jen o tom co vidí a co má za hračky.

Je to celkove o vychove. My nekupujeme podle znacek a mam holky, ktere chodi pravidelne do knihovny a maji nornalni konicky a zajmy, neskatulkuji decka, prestoze jsem jim nezakazala nikdy Frozen atd. nove pohadky, ale ja jsem obecne odpurce zakazu a prikazu. Nemusi dostat vse, ale clovek vnima, kdyz maji decka neco v oblibe, tak jim to poridi, kdyz si to preji a nezakazuje.
A teda nepatrim mezi ty matky, kdyz pojedou deti na kulturu, ktera mi bude protivna, ze je necham doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9459
9.2.20 14:05
@Anna766 píše:
Jen jsem chtěla pochopit, jaký je (v tvých očích) rozdíl mezi pohádkami, to je všechno.

Asi trošku OT, sorry za to:
Já bych to taky chtěla vědět, tak se háčkuju a budu čekat, co vy tu vymyslíte. Já mám dceru už větší, Frozen viděla ne jako tříletá, ale starší. Docela se jí to líbilo, ale tak tak strašně to nežrala. Syn je mladší, toho zase fascinuje Scooby, u toho to chápu, protože má rád pejsky a z ženskejch se mu líbila Mary Poppins - ta herečka hlavně, u té to taky chápu.
Nicméně tu hysterii s Frozen nechápu, už to frčí několik let, k mému údivu. Pohádka příběhově normální, nepostřehla jsem nějakou podprahovost, co by si ty holčičky přitáhla a nevím, co na tom ty holčičky tak fascinuje, opravdu nechápu. Frozen frčí nepřetržitě už několik let - tak 5? Jedinej film a taková hysterie. Teď tedy nanovo, když pustili do kin další. Já třeba chápu, že někteří rodiče to cítí, že to už přesahuje všechny meze, ta Elza je jako Babiš pro dospěláky, taky tak táhne, přijde mi to populistický, hloubku tam nevidím. Proto chápu, že se někteří dospělí se toho děsí a děti od toho distancují. Ale takhle ta výchova stejně nefunguje. Děcka ty hodnoty rodičů přirozeně nasajou od dospělých (v pubertě to ovšem vypadá opačně, ale to na tom nic nemění). A jestli chcete, aby se děti do něčeho vrhli nekontrolovatelně po hlavě, stačí jim to rozmlouvat a zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109127
9.2.20 14:06
@free333 píše:
Ta parta kolem Elsy mi přijde sympatičtější než některé figurky jak z hororu, co vidím v hračkárnách… :lol:
No určitě to bude lepší než nějaký spange Bob.. Nevim jak se to píše.. :D na co kouká tady kluk od přítele. Mám vždycky co dělat, abych se nezbláznila.
@warita píše:
@free333 Netouzila po Else. Tu pohadku videla jednou, rekli jsme babicce, at dceri tohle nepousti. Takze Elsa neni objekt tuzeb moji dcery.

A u nas se dopis Jeziskovi nepise. My jsme jako deti taky nepsali, Jezisek nosil prekvapeni. A moje dcera taky dostava prekvapeni pod stromecek. Pokud po necem extra touzi, muze mi to rict a dostane to behem roku, ja na vanoce zrovna necekam, abych dceri udelala radost.

A jeste na zaver. Nechapu, proc je mi stale vnucovan nazor, ze musim dceru vychovavat tak, jak to TY vidis. Predepisuju ja tobe, jak mas vychovavat deti? Nebo teda vnoucata, protoze deti uz mas dospele? Co to je za domyslivost a aroganci nam rikat, ze nase hodnoty jsou spatne? Treba jsou spatne ty tvoje? Kde beres jistotu, ze ty to delas spravne a my spatne? A proc by oboji pristupy nemohly byt OK? Snad jsou lide ruzni a maji ruzny pristup k zivotu, k vychove a maji jiny rebricek hodnot. To by ti v tvem veku melo byt snad uz znamo.

A v čem je to frozen horší než jiné pohádky?
Mně to přijde hrozně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25495
9.2.20 14:06

Nevím, proč se hádat..
asi se shodnem, že je to fakt jiné vychovávat syna a dceru..

chtěla jsem kluka, vždy
nyní jsem šťastná za dvě holky
„lepší“ jsou podle mne v tom, že obecně se většinou lépe učí, jsou zodpovědnější, snaživější.. dřív dělají „pokroky“, nedělají až tolik průšvihů jako kluci (typu rvačky, rozbitá okna a pod.),
ale zas mají pak v pubertě horší období, cloumání hormonů o něco horší jak kluci.. (jasně že je to i individuální, ale přece jen..)..
určitě není něco „lepší“, jen je to jiné..

dnes jsem měla zas půjčeného spolužáka holek na bazén - ti kluci jsou fakt Jiní ;) vyřádili se skvěle.. zrovna odešel - snědl dva obědy :mrgreen: a říká, tak Dík a čau teto a ve vteřině zmizel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43909
9.2.20 14:10
@warita píše:
co je ted vlastne IN? Nejsem v obraze.

Já taky ne, dcera ani Facebook nemá a na Instagram chodí jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43909
9.2.20 14:11
@Kelsey píše:
Je to celkove o vychove. My nekupujeme podle znacek a mam holky, ktere chodi pravidelne do knihovny a maji nornalni konicky a zajmy, neskatulkuji decka, prestoze jsem jim nezakazala nikdy Frozen atd. nove pohadky, ale ja jsem obecne odpurce zakazu a prikazu. Nemusi dostat vse, ale clovek vnima, kdyz maji decka neco v oblibe, tak jim to poridi, kdyz si to preji a nezakazuje.
A teda nepatrim mezi ty matky, kdyz pojedou deti na kulturu, ktera mi bude protivna, ze je necham doma.

S tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect