Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mmmanka píše:
Ja myslim, ze se spis @belladonna snazila naznacit, ze je tu i druha strana pohledu a ze kdyz se muzska cast tady oznacuje mj. za krivaky a rozhazovace spinavych fusekli, ze je i druha cast pohledu ma zeny jako treba byt fiflena, pomluvy atp.![]()
![]()
![]()
Tak to snad každý ví, že obě pohlaví mají něco ![]()
@free333 píše:
Nemáš Warito Aspergra?Tam je totiž ta nízká až žádná emoční inteligence typická…
Jinak si neumím vysvětlit, proč by měl dospělý člověk potřebu dítě, které z toho nemá rozum, trestat jakýmsi svým pojetím o komerci atd.
Ona tomu nerozumí, proč jí nechceš koupit panenku, která se jí líbí, ona neví, že maminka se rozhodla bojkotovat Disney studio a že bude předkládat jen vhodné pohádky a vhodné panenky…
Docela by mě zajímalo, co jsou „vhodné“ hračky a "vhodné "pohádky…
Ona bude jen smutná a bude smutně pokukovat kamarádkám po hračkách…
mam aspergera.
Manzel aspergera nema a kupodivu zastava ten stejny nazor, moji rodice taky? A mam hromadu pratel, kteri to vidi stejne? Vsichni mame aspergera a nizke emocni IQ? Asi ne, ze?
V cem spociva trestani, kdyz dceri nedovolim se divat na brak typu Frozen? Protoze z meho pohledu to brak je. Myslis si, ze se nediva na zadne pohadky? Omyl. Diva. Diva se i na animace, co by ne. Ale mame tam urcity filtr, pres ktery neprejde vsechno a to povazujeme za spravne.
Dcera ma hromadu hracek, ma toho plny pokojicek. Ma i dost drahe hracky. Ze to nejsou plastove kramy, to ja povatzuju za PLUS, ne za trestani. Dcera chodi do soukrome skolky s anglickou vyukou (chodi tam rada, neu nekdo zacne rypat), jezdi s nami pravidelne na dovolene a k mori. Je to prvni vnucka na me strane rodiny a je vcelku rozmazlovana.
Ze bych dceru nejak trestala, ten dojem nemam. Vychova spociva v tom, ze clovek svemu diteti preda urcite hodnoty, ne ze dostane vsechno, co si umane. Protoze deti, jak je znamo, jeste nemaji rozum a kdyby se tomu nechala volna ruka, tak by to vypadalo.
@warita píše:
a to kterych? Kde ji omezuju?Promin, ale to myslis vazne, ze MUSIME dceri doprat Frozen a ze to NESMI byt v rozporu s nasimi hodnotami? Ja totiz na Disney a komercializmu s tim spojenym zadny prinos nevidim. Ty ano? Pokud je tva odpoved ano, tak bych se byt tebou jeste jednou zamyslela.
To ze dite neco chce neznamena automaticky, ze to musi dostat. Pokud ta vec pro nej neni prinosna, ba dokonce nevhodna, tak rodic sve dite vede k tomu, ze urcite veci proste nebudou. My s manzelem si jsme v tomto zajedno a nejsme zadni exoti, lidi jako my je vice. A ja naopak verim tomu, ze to nasi dceri prospeje.
Taky mi pripada, ze mas Aspergra..A to nemyslim vubec spatne..
Ale tak ohledne v diskuzi, ze dcera dostava k Vanocum par darku, tve prisne výchovné metody..
Ale proc jí to nechcete dopřát, vzdyt to dcerce udela radost..Deti ve skolce o tom urcite neustale mluvi..Ale ty se ridis jen podle sebe, protoze ti to prijde nepřinosny..Ty jí nikdy nechces udelat radost, porad si rikas, te je to nevychovne?
A proc ti vadi plastové panenky?
Nikde netvrdím, ze jste exoti ![]()
Příspěvek upraven 09.02.20 v 09:57
@belladonna píše:
Já nemyslela přeci holky v pubertě, to zase nevztahuj na svou dceru. Ale nelíbí se mi to, když jim to zůstane a jsou to fifleny 40ti léte, znám osobně. A ještě jsou hloupé a nenávistne. Prostě i my ženský máme své mouchy.
Js to nevztahují s moji dcerou, to bych si ani nedovolila
.
@warita
Ze ty si mela hodne spatny vztah s rodici?
Rodice byli prisny, ze?
@terien píše:
Samozřejmě, že máme. Ale to, jak tu urputně zbrojis proti vlastnímu pohlaví ukazuje spíš na nějaký nezpracovany mindrak, než na nedostatky žen.
A jakypak mindrak? Jen vysvětluji svoje příspěvky z této diskuze, v 99 procentech diskuzi hajim ženy, toto je snad jediná, kdy pisu, že nejsme taky bez chyb. Tak mi ten mindrak popis, protože se mnou jsi vedle jako ta jedle. Kde urputně zbrojim? Jen vysvětluji, naprosto v klidu.
@Mmmanka píše:
Ja myslim, ze se spis @belladonna snazila naznacit, ze je tu i druha strana pohledu a ze kdyz se muzska cast tady oznacuje mj. za krivaky a rozhazovace spinavych fusekli, ze je i druha cast pohledu ma zeny jako treba byt fiflena, pomluvy atp.![]()
![]()
![]()
Přesně tak. ![]()
@belladonna píše:
A jakypak mindrak? Jen vysvětluji svoje příspěvky z této diskuze, v 99 procentech diskuzi hajim ženy, toto je snad jediná, kdy pisu, že nejsme taky bez chyb. Tak mi ten mindrak popis, protože se mnou jsi vedle jako ta jedle. Kde urputně zbrojim? Jen vysvětluji, naprosto v klidu.
To musis vedet ty, co tě na holkach tak žere ![]()
@terien píše:
Tak to snad každý ví, že obě pohlaví mají něco
A já nepsala nic jineho, jen že i my ženy máme něco. Nevím, co jsi z mého psani jiného mohla vyčíst.
@_.Emilyyy píše:
Taky mi pripada, ze mas Aspergra..A to nemyslim vubec spatne..Ale tak ohledne v diskuzi, ze dcera dostava k Vanocum par darku, tve prisne výchovné metody..
Ale proc jí to nechcete dopřát, vzdyt to dcerce udela radost..Deti ve skolce o tom urcite neustale mluvi..Ale tyse Rudiš jen podle sebe, protoze ti to prijde nepřinosny..Ty jí nikdy nechces udelat radost, porad si rikas, te je to nevychovne?
Nikde netvrdím, ze jste exoti
A proc ti vadi plastové panenky?
Ona to per primo nezna, protoze se na Frozen nediva.
Ja jako dite taky nedostala vsechno, na co jsem se podivala. Clovek si pak vice vazi tech veci, ktere dostane. To je smysl toho, ze se pocet darku omezi na 3 treba. A o tom ta diskuze vlastne byla. Ze je stale vic lidi, kteri si uvedomuji, ze to je skodlive. Ze se materializmus rozmaha stale vic a vic a chteji to omezit.
Vis Emily, je mi jasne, ze zrovna ty to nechapes. Protoze u tebe vychova jaksi vubec neprobehla. Nepredala si sve dceri zadne hodnoty podle vseho. Ale hlavne ze po materialni strance ma uplne vsechno. Fajn, je to tvuj pristup k vychove, delej, jak sama uznas za vhodne. Ale bud te lasky a respektuj, ze treba nekdo to vidi jinak?
@terien píše:
Tak to snad každý ví, že obě pohlaví mají něco
Tak to snad kazdy vi, ze diskuze jsou od toho, aby se diskutovalo a psalo se i to, co je zjevne.
![]()
@_.Emilyyy píše:
Js to nevztahují s moji dcerou, to bych si ani nedovolila.
To je dobre, dle popisu to bude jistě šikovná holka.
@_.Emilyyy píše:
@Tamtama
Fakt?
Tak to ma dcera byla prave v tech 8-mi hodne takova pritulnai k mymu pritelovi
můj starší nebyl přítulný ani jako menší, naopak snad od narození mi dával najevo, že mě nepotřebuje.. mladší syn je zase opačný extrém, to je přísavka, která si beze mě ani neuprdne.. ![]()
@_.Emilyyy píše:
@warita
Ze ty si mela hodne spatny vztah s rodici?
Rodice byli prisny, ze?
Slovo materializmus ti neco rika? Shodneme se v tom, ze to je skodlive, nebo tva dcera dostane fakt uplne vsechno, na co si ukazala? Povazujes to za vychovne vhodne, aby deti meli vse, co si usmysli?
To, jakou ja mela vychovu, je uplne bezpredmetne. V tomto aspektu urcite. Ja mam rozum a dokazu premyslet a dceru nevychovavam tak, jak jsem sama byla vychovavana, coz je asi nejlepsi dukaz toho.
@terien píše:
To musis vedet ty, co tě na holkach tak žere
Když píšu, že v 99 procentech hajim zeny, lze ověřit na diskuzích, kde přispívám, tak mě na holkach nežere nic.