Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@warita že bys mohla mít už ve svém věku rozum a nějakou pokoru. A být ráda, že máš dvě zdravé děti. Psát, že se musíš smířit s tím že druhé je syn je hnus.
@karkarka píše:
@warita že bys mohla mít už ve svém věku rozum a nějakou pokoru. A být ráda, že máš dvě zdravé děti. Psát, že se musíš smířit s tím že druhé je syn je hnus.
slovo HNUS si pouzila ty. Bud te lasky a nevkladej mi do ust veci, ktere jsem nerekla. Dekuju. To, ze nesouhlasis se mnou jeste dlouho neznamena, ze me muzes takto napadat.
To je dobre. Hlavne si mezi detma nedelej rozdily. To je nejvetsi prasarna a krivda. Nam to nedelali rodice, ale prarodice. Ja byla v pozici te starsi uprednostnovane, segru babina svym zpusobem sikanovala (segra mela byt jasne kluk, ale narodila se druha holka). Mi treba na cestu do Budejovic koupila fruko a rekla, az nebudes mit, tak koupime dalsi a segre rekla, ze ji musi celou cestu vydrzet. Ani po 25r., jsem tu vetu nezapomnela. Moji mamce to babina predhazovala, vycitala, ze neumi kluka porodit.
Proto my jsme si udelali v rodine poradky, jakmile zjistim, ze mi nekdo dela rozdily mezi deckama, tak bude mit problem se mnou. Takove zbytecne zle, jake pohlavi se narodi
. Nechapu a nikdy nepochopim.
@Kelsey taky jsem si tim prosla. Bohuzel ja uprednostnovana nebyla. ![]()
Muj bracha nemohl snad udelat nic spatne, sestra byla mamin milacek. A moje mama ty rozdily dela dost neskryvane. Je to vec, ktere se chci za kazdou cenu vyvarovat. ![]()
@Šáruší píše:
Klučičí svět není děsný, je jiný. A ne každý ho snáší dobře, já ho třeba dobře nesnáším. Možná je to tím, že nemám toho kluka a nikdy jsem kluka nechtěla, tak prostě nemám přirozeně danou tu toleranci k jejich normálnímu klučičímu chování, které mě rozčiluje.
Ale jo, klučičí svět je děsný. Je to svět smradlavých nohou, špinavých ponožek a odřených kolen, svět boje o moc a titul největšího frajera, svět nepořádku a špíny, sprostých slov, plivání na zem a ubližování slabším.
@Alyss píše:
S těma snachama… Já jsem v klidu, nejstarší mi minule oznámil, ať rozhodně nečekám, že někdy bude mít ženu a děti, že mi to radši říká dopředu![]()
U nas to pravděpodobně zachrání taky jen jeden
@Šáruší píše:
určitě nemusí, já jsem třeba byla dobrá snacha, tchyně loni zemřela, teď to byl v pondělí rok a stále mi chybí a je mi po ní smutno. A manžel ji miloval, opravdu ji miloval z celého srdce a byl to hodný syn. Nicméně stejně jako většina mužů neměl ty buňky co mají ženy, jelo se tam, když jsem naplánovala já, zavolal většinou, když jsem mu řekla dlouho si nevolala mámě, jel koupit kytku když jsem řekla hele, máma bude mít narozeniny, fotky dětí, pokroky dětí, to jsem jí posílala já, on by po tom ani nevzdechl. Když tchyně jakže dělala něco mimo naše chápání a on by se jako chtěl zlobit a vymezovat, byla jsem to já, kdo uklidňoval situaci, že každý máme své mouchy. Já nikoho nestraším, já prostě konstatuji to, co si myslím a to, co já vidím. A konstatuji to proto, že vysvětluji, proč někdo řekne, že jsou holky lepší a jak to v podstatě myslí, že to není vyvyšování člověka nad člověka. Kdybych měla syna, viděla bych ho jinak, mateřská láska je v tomhle výjimečná, je totiž slepá a nekritická, takže i já bych viděla v tom synovi andílka, jako to vidí ve svých synech jiní. Ale myslím se, že holky jsou PRO MĚ, lepší, jsou mé splněné přání a jsem tak spokojená.
Přesně tak to bylo i u nás s těmi dárky, telefonátem apod.. Tchýně ještě volala mně, že o dětech nic neví, že od manžela se nic nedozví. Já ač jí mám ráda, tak moje máma je prostě máma. I když jsme k nim přijeli na návštěvu, tak s tchýní jsem mluvila skoro jen já. Manžela takové to povídání nebaví. Děti na prázdniny tam také raději posílám samotné, protože člověk se tam necítí jako doma, ale jako na návštěvě, a tím jak je to daleko, tak tam musíme přespávat. To u našich vím, kde co je, že si mohu vzít co chci atd.
@Tamtama píše:
Ale jo, klučičí svět je děsný. Je to svět smradlavých nohou, špinavých ponožek a odřených kolen, svět boje o moc a titul největšího frajera, svět nepořádku a špíny, sprostých slov, plivání na zem a ubližování slabším.
Taky by se dalo napsat, ze je to svet primocary, bez pretvarky, boj o co nejlepsi misto pro svou rodinu a zajisteni zdroju, svet milych gest a darku pro druhe pohlavi, ochranovani slabsich.
Zalezi jak to postavis a jakou mas zkusenost.
![]()
@Kelsey @warita
To uprednostnovani jsem taky zazila (od prarodicu) a presne vim, ze ted to u svych deti nedovolim, pokud o tom budu vedet.
![]()
@Tamtama píše:
Diky bohu, ze tohle s dcerou neznam
.
Mozna malinko sedi -titul největšího frajera(=frajerky) ![]()
A jinak holky, dekuji mnohokrat za sdileni zkusenosti a zamysleni se nad tematem, vazim si toho!
![]()
Je to nesrovnatelné
. Už od mimina mega rozdíl
Už na JIRP říkali jak je malá klasická ženská
nedonošená ale jak jí položí na břicho tak neustále někam načuhuje a poslouchá
. Nejstarší na JRP ležel jak pecka
. Dcera od mimina hodně náročná. Velký mamánek a to je pořád. Zrovna dneska byla u tchýně a večer jsme jí potkala když jí vedl domů švagr. ten se smál jak běžela a hned objímání a pusinky. nakonec sundala batoh a že jde se mnou, prý jsme se strašně dlouho neviděly
. Je to prostě jiné. nejstarší syn je velký takže jo taky si popovídáme ale jinak. Na nákup jde aby mne pomohl to odnést
S Vali si povídáme jinak, Viki nás kolikrát poslouchá a kroutí hlavou co řešíme
Manžel když jsme byla těhotná a oznámila že tentokrát to bude holka tak jen polknul a že co jako budeme dělat
At nepočítám že bude nosit cokoliv růžového a že doufá že nebude jako jiné holky tak hrozně uječená
. Jo má doma růžovku která je od mimina strašná hysterka
Vali často říká že je dobře že je holka protože jinak by to bylo přece strašných abych tady byla jediná holka ![]()
Nakonec i u psů jsem chtěla jen fenky, přijdou mne lepší
To by tady jinak bylo až moc mužských ![]()
@Tamtama píše:
Kdybychom takto měli vypíchnout holčičí svět, taky by to moc lichotive být nemuselo.
Já mám takovou známou.. První byl kluk, chtěla holčičku..Pochoím v první chvíli a možná nějaký den, že prostě, ta holčička chybí.. Pak byla podruhé těhotná a čekala holku.. Hned v těhotenství i před tím malým, jak to bude malá bobulka, jak se těší, jak je to jiné vybírat růžové a svštlé bavričky, než samé modré..
Kdybyliv přijela, tak samé muchloušku sem, tam, kluk stál bokem, a přitom potom už i něho byla hotová, ale narozením dcery se změnila..
Jednou u nás byla, pořád dcera na klíně, a to bylo, holčička to je jiné, to je takové muchovací, to je bobulka a pořád dokola..
jako já osobně se nikdy nezapojuju do výchovy a nebo třeba i když řekne nějaký názor, že bych mu to vyvracela i když nesouhlasím, ale orpavdu jsem chtěla vyskočit a říctr, že je kravka…
Prostě nevím, tyto ženské co přemýšlí, takto jsou prostě divné.. mají se dívat na dítě jako na osobu a ne, jeslti mají dole pindu a nebo ne..
Je fakt že když byl Viki ještě malý a začal si hrát na vojáka tak to bylo náročné. Neustále dotazy jaký je rozdíl mezi pistolí a samopalem
Vždy jsme ho poslala at se zeptá tatínka ![]()