Hláška "holky jsou lepší" - v čem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
8.2.20 11:30
@Šáruší píše:
já nemluvím o zlobení, já mluvím o to jejich světě. Netvrdém, že je to dogma, nicméně moje zkušenost s dětma a není jich málo. Kluci lítají, honí se, skáčou, řvou, bojujou, neposedí, když se koupou, holky se koupou, kluci stříkají, skáčou, magoří, likvidují bazén, když jdou ke koňům, holky se starají, kluci vezmou klacky a při hře na rytíže máchají okolo těch zvířat klackama. Je to prostě ve všem. Ve sportu, a to jsme zrovna měli spuperfinále ženské a mužské ligy, a je to vidět i v těch dětských kategoriích, chlapi do sebe strkají, narážejí, jsou brutální, dokola se ošetřuje nějaké zranění. To prostě v tom holčičím týmu není. Mohla bych psát 100 dalších příkladů. Já nepíšu o zlobení, já píšu o tom holčičím a klučičím světě. Holky si vlezou na trampolínu a skáčou, kluci si vlezou na trampolínu a ptákoviny, nemůžou skákat normálně, skáčou do sítě, na okraje, čímž to ničí. Já prostě na chlapečky nejsem stavěná. Proto já napíšu, že jsou holky lepší, pro mě jednoznačně jsou. Ale rozhodně to není myšlené jsou lepší jako lepšími lidmi, nebo že jsou něco víc.

Já mám právě zkušenosti s upistenyma zlobivyma holkama. Podle mě jsou tyto vaše generalizace špatně, zbytečné pro matku treba tři synů, protože zrovna ona může mít hodne klidne kluky, co jí neutecou se snachou, budou ji pomáhat, rozumět si s ní.. Muj táta měl super vztah se svojí matkou. Naopak moje matka se neviděla se svojí matkou 20 let. Proste mi přijde zbytečné to vaše strašení, že když máš kluka, budes ta druhá, atd, když to tak být vůbec nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
8.2.20 11:31
@terien píše:
Mě teda přijde ujetý, když ženská napíše, že ji holčičí svět není blízký :lol: to se jako cítíte být mužem?

Co je na tom ujeteho? Prostě není na hadyrky a na cancani a pišteni, na růžovou. Tak je to myšleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.2.20 11:34
@belladonna píše:
Co je na tom ujeteho? Prostě není na hadyrky a na cancani a pišteni, na růžovou. Tak je to myšleno.

A kvůli tomu by si nerozuměla s vlastní dcerou? Každá ženská nemusí přece chodit v růžové a mašlí ve vlasech a přesto je to ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
8.2.20 11:35
@_.Emilyyy píše:
No, holcicky jsou takove pritulnejsi :dance:.Dcera musi da pusu i v 16-ti :).Ma kamaradka ma 3 holcicky a je jí lito, ze nikdy nebude mit možnost si se svym synem zatancovat na maturaku, na svatbě :nevim:

no to je pravda no, ale zase jako matka nevěsty bude moct třeba pomáhat s přípravou, rozhodně pravděpodobněji než jako tchyně, bude moct jít do porodnice podívat se na vnouče a bude vítaná maminka ne trpěná tchyně stylem tak ať tedy taky přijde a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
8.2.20 11:36

@Venetia to by nebyli ani tak, nepotřebuju k tomu chytroliny, co mi tu hlásají takový blbosti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152077
8.2.20 11:36
@_.Emilyyy píše:
No, holcicky jsou takove pritulnejsi :dance:.Dcera musi da pusu i v 16-ti :).Ma kamaradka ma 3 holcicky a je jí lito, ze nikdy nebude mit možnost si se svym synem zatancovat na maturaku, na svatbě :nevim:

Mam to naprosto naopak. Holka dravá, živá, puberta děs a hrůza a samý průser. Kluk zlatíčko, hodný, klidný, puberta veškerá žádná a každý večer, když jde spát mi sám od sebe dává pusu kamsi do vlasů, letos je mu osmnáct. Ale nutno podotknout, že on je atypický kluk. Zadna auta, žádné sporty, spíš encyklopedie, knihy a tak.
Sama jsem si přála holčičku moc.Ale to vychází z mého dětství, kde jsem byla na okraji zájmu mé maminky, ta zbožňovala mého strasiho bratra a byl její king a top až do jejich posledních dnů.
Co se týče vztahu dospělých synů a dcer s rodiči, tak mám vysledováno, že dcery jsou jaksi prichylnejsi samy od sebe, synové na to dost často kašlou, nezavolají, nezajedou. Bracha se přišel k mámě sem tam akorát nažrat, načasovat proviant a další měsíce na ní kašlal.
Osobně si myslím, že ženská to má v životě těžší, ne že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
8.2.20 11:37
@terien píše:
A kvůli tomu by si nerozuměla s vlastní dcerou? Každá ženská nemusí přece chodit v růžové a mašlí ve vlasech a přesto je to ženská.
však ti píšu, jak je to myslene. Ne, že bych si kvůli tomuhle neměla rozumět s vlastní dcerou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77908
8.2.20 11:37
@_.Emilyyy píše:
No, holcicky jsou takove pritulnejsi :dance:.Dcera musi da pusu i v 16-ti :).

A zažilas syna, abys mohla posoudit, jak mazliví jsou chlapečkové? ;)
Ačkoli je pravda, že kdyby mi synek chodil dávat pusu na dobrou noc v šestnácti, přišlo by mi to drobátko nepatřičné. :think: :think:
Ostatně krom vítání a loučení i od dcery. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.2.20 11:38
@_.Emilyyy píše:
Já taky chtela dcerku a ma touha se splnila :srdce:.
Vzdyt je to krasne :kytka:.
Holcici svět je bozi.
Vubec mi nejsou blízké autíčka, autodrahy atp. Počítačovým hrám taky vubec nerozumim :mrgreen:.
A mit dceru v puberte je i fajn, muzes s ní probírat modu- Kdyz potrebuji poradit, jestli muj outfit je OK, tak se zeptam na nazor dceři, ktera mi vzdy dobre poradi :), dále s no muzes probírat kluky, chodit nakupovat :D.Ale zase jsem si rikala, ze kdybych mela 2.dite , tak by mi bylo jedno, jestli by to byla holcicka nebo chlapecek :).

Toz u nas by se ti moc nelibilo. My mame snad milion auticek. V tydnu byla navsteva zoubkove vily. Co donesla? Auto :roll: :lol:. Mame toho totiz malo. Vecer jdu do postele. Nechce se mi rozsvicovat a bezne se mi stane, ze bezne pristanu na parkovisti aut (nastrazene pod perinou). U kluka v pokoji najdes pouze auta ruznych velikosti, ale nejradeji ma nakladace, bagry a ty male do ruky atd. Ale my to mame takove vyrovnane, ze holky maji Barbiny, domecek, doplnky, mladsi je dost panenkova, takze kocarky atd. ji drzi.
Kluci jsou snad naprogramovani, kdyz dokazal prvni hracky udrzet a doplazit se k nim, tak to byly male auta. Nepohrdne ani autem pro Barbiny nebo spis holcici hrackou. Akorat si to kutil pretvori k obrazu svemu, aby to mohl vozit nakladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
8.2.20 11:39
@Šáruší píše:
no to je pravda no, ale zase jako matka nevěsty bude moct třeba pomáhat s přípravou, rozhodně pravděpodobněji než jako tchyně, bude moct jít do porodnice podívat se na vnouče a bude vítaná maminka ne trpěná tchyně stylem tak ať tedy taky přijde a tak.

Anebo bude milovaná tchýně, jako byla naše babička, nebo je moje tchýně super a není nijak odstrkovana. Prostě zbytečne generalizace a strašení, no. Nebo aspoň tak to vnímám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
8.2.20 11:39
@belladonna píše:
Já mám právě zkušenosti s upistenyma zlobivyma holkama. Podle mě jsou tyto vaše generalizace špatně, zbytečné pro matku treba tři synů, protože zrovna ona může mít hodne klidne kluky, co jí neutecou se snachou, budou ji pomáhat, rozumět si s ní.. Muj táta měl super vztah se svojí matkou. Naopak moje matka se neviděla se svojí matkou 20 let. Proste mi přijde zbytečné to vaše strašení, že když máš kluka, budes ta druhá, atd, když to tak být vůbec nemusí.

Já nikoho nestraším, a maminkám kluků bych to přesně takhle přála, jako to píšeš, zkušenosti blízkých i vzdálených i třeba tady z emimina ale říkají, jaká je pravděpodobnost. Já vůbec nikoho nestraším, já pášu, jak to vidím já a vysvětluju, proč já bych třeba řekla, že holky jsou lepší. To je čistě moje subjektivní vidění světa. A měla jsem to tak ještě před dětma, přála jsem si dcery. A znovu, já nepíšu o zlobení, to si pšatně inerpretuješ, já píšu o tom, co je jejich přirozené chování. Ať raději piští, než aby se klackovali ( vraz našich chlapečků na hru, kdy si najdou klacky a bojují klackama)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152077
8.2.20 11:43
@sirikit píše:
A zažilas syna, abys mohla posoudit, jak mazliví jsou chlapečkové? ;)
Ačkoli je pravda, že kdyby mi synek chodil dávat pusu na dobrou noc v šestnácti, přišlo by mi to drobátko nepatřičné. :think: :think:
Ostatně krom vítání a loučení i od dcery. :roll:

Me syn pusu dávat chodí. Sam, nijak to od něj nevyžadují. Dcera je nemazlivá, ale dává mi lásku najevo jinak.Rada mě má, to vím.
Co se týče očekávání prvního vnoučete, chtěla jsem tu holčičku, ale byla jsem sama, muž i moje rodiče pořád mleli ono bude to kluk, bude to kluk chlap dokonce bude to kluk, vím co dělám.No, pak byli stejně z holčičky všichni poprdený.
Sama mám vnučku a jsem z ní celá pryč taky.Ale byla bych celá pryč i z vnoučka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77908
8.2.20 11:53
@Anna766 píše:
Me syn pusu dávat chodí. Sam, nijak to od něj nevyžadují. Dcera je nemazlivá, ale dává mi lásku najevo jinak.Rada mě má, to vím.
Co se týče očekávání prvního vnoučete, chtěla jsem tu holčičku, ale byla jsem sama, muž i moje rodiče pořád mleli ono bude to kluk, bude to kluk chlap dokonce bude to kluk, vím co dělám.No, pak byli stejně z holčičky všichni poprdený.
Sama mám vnučku a jsem z ní celá pryč taky.Ale byla bych celá pryč i z vnoučka.

Právě, to si myslím taky. :pankac: :hug:
Já teda byla od doby, kdy jsem začala jako puberťačka vůbec o nějakých dětech přemýšlet, vnitřně nachystaná na chlapečka + holčičku, a to tmavovlasého tmavookého, o dva tři roky staršího chlapečka a modrookou, světlovlasou holčičku. :srdce:
A hádej co, mám! 8)
Rozumím si s oběma, je mi úplně jedno, nakolik oblíbená nebo neoblíbená budu případně tchýně, protože na oblíbenosti u snach/zeťáků můj život nestojí.
Ať koukají, abych si oblíbila já je, ne? :jazyk:
Jsem oblíbená maminka a babička, což moje ambice stran příbuzenských vztahů zcela naplňuje. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.2.20 11:53
@belladonna píše:
však ti píšu, jak je to myslene. Ne, že bych si kvůli tomuhle neměla rozumět s vlastní dcerou.

Takže je to úplná kravina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152077
8.2.20 11:58
@sirikit píše:
Právě, to si myslím taky. :pankac: :hug:
Já teda byla od doby, kdy jsem začala jako puberťačka vůbec o nějakých dětech přemýšlet, vnitřně nachystaná na chlapečka + holčičku, a to tmavovlasého tmavookého, o dva tři roky staršího chlapečka a modrookou, světlovlasou holčičku. :srdce:
A hádej co, mám! 8)
Rozumím si s oběma, je mi úplně jedno, nakolik oblíbená nebo neoblíbená budu případně tchýně, protože na oblíbenosti u snach/zeťáků můj život nestojí.
Ať koukají, abych si oblíbila já je, ne? :jazyk:
Jsem oblíbená maminka a babička, což moje ambice stran příbuzenských vztahů zcela naplňuje. :andel:

Mě můj výhledový zeť řekl, že jsem nejlepší tchýně jakou měl. Táta svou tchýni miloval. Babicka byla vůbec milovaná moc, jak svými dětmi, tak jejich partnery.Kdyz umřela, táta jí oplakal jak vlastní maminku.
Je to o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect