Hláška "holky jsou lepší" - v čem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3198
8.2.20 10:17
@Anonymní píše:
Moje kamarádka má jediné dítě, syna. Vždycky chtěla syna a nikdy o tom nezapochybovala, byla šťastná, že je to kluk. Jenže kluk vyletěl z hnízda, našel si holku a na ní plně dolehla role tchyně a maminky na druhé koleji. Nedávno mi řekla, že když vidí mě s mojí dcerou, tak začíná litovat, že taky nemá holku.

Jo, to je přesně ten důvod, proč to kolega řekl (viz můj příspěvek výš). Jakože když jsou děti malé, tak je to fuk. Ale jak pak vidí kolem sebe, tak většina žen prostě tíhne k rodičům o dost víc, než chlapi. A tak právě že z nich se stanou jenom tchyně s tchanem a když budou mít velký štěstí, tak syna budou aspoň někdy vídat :lol: Viz třeba teď tady vedle běží diskuze o tom, jak ženská nechce, aby s nima tchyně letěla do Anglie za vnučkou. Vsaďte se, že kdyby to byla její máma a byla aspoň trochu normální, tak by to absolutně problém nebyl a frčela by celá rodinka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
8.2.20 10:19
@Mmmanka píše:
To je mozne, ale ta formulace mi prijde takova fakt nestastna. :lol: Takovy to, holky jsou lepsi, ale diky komu ty holky vlastne ty holky maji? Bez spermie by nebyla ani holka ani kluk. :lol: :mrgreen:

já myslím, že si do toho projektuješ něco, co tam není. Není to o ostatních, ale o tobě. Pro mě jsou holky taky lepší, kluka jsem nechtěla, klučičí svět je mi vzdálený, holčičí blízký. Užívám si i s kamrádkami dcer. Klučičí svět je děsný, jen běhají, řvou, mlátějí se klackama a vymýšlejí ptákoviny. Jakmile je oslava a je tady dost dětí pohromadě, holky si hrají sofistikovaně, kluci okolo pobíhají a vymýšlejí ptákoviny. Moje dcera dělá závodně kolektivní sport, v rámci jednoho oddílu hraje současně za starší žákyně i starší žáky. Kluci jsou prostě jiní. Pro mě jsou holky lepší, jsou mi bližší. Jsem ráda, že nemám kluka, a nemusím pronikat do jejich světa. Stačí mi synovci, po půl dni jsem ráda, že se vrátíme do našeho holčičího světa. To ale neznamená, že to lepší je myšleno, že jsou něco víc, že jsou nadlidi a podobně. To si tam projektuješ jen ty nějaké své vnitřní pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
8.2.20 10:23
@Anonymní píše:
Mluvím o dospělosti, co tak vidím v okolí. Výjimky se najdou všude. Ten syn mámě většinou zavolá minimálně, aby si s ní popovídal nebo jí přijel navštívit. Většinou se jezdí na návštěvu k mámě ženy. Ta si vnoučat užije více. Já si s taťkou také hodně popovídám, ale jsem spíše rozumový typ, který není běžný. Ale musím tam dojet, je to dálka, taťka netelefonuje. Telefonuji s mamkou pravidelně. Třeba i lépe se domluvím se šéfem mužem než ženou.

Tohle je další aspekt, to jsem vůbec tady ani nepsala. Na tohle jsou prostě holky jednoznačně lepší. A většina maminek, které mají kluky, tak to časem poznají. V dospělosti budou jen tchyně, budou ty druhé babičky, výjimky platí, ale jen potvrzují to pravidlo. Když chlap volá mámě nebo jezdí za mámou, je maman, měl by si hledět své nové rodiny, kontakt jednou za měsíc je dostačující a podobně, tak to prostě je. Na tohle jsou holky jednoznačně lepší. Ať se to někomu líbí nebo nelíbí číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.2.20 10:26
@Mmmanka píše:
Ahoj holky, obvykle nezakladam, ale vcera jsem opet slysela hlasku od jedne pani, ze “holky jsou lepsi”. Uz jsem se s tim setkala driv, rika to dokonce cast rodiny. 8o :lol:

Setkal se s tim nekdo? V cem presne jsou holky lepsi? Proc to ti lidi (zeny) rikaji? Proc ma nekdo potrebu hodnotit pohlavi? 8) Od muzu jsem nikdy neslysela, ze by rikali, ze kluci jsou lepsi. :think: Asi to nekteri taky reknou (vim, ze nekteri chteji treba kluky “jako ty pokracovatele rodu”), ale ja jsem to slysela uz docela dostkrat a vzdycky to rikaly zeny ve smyslu holcicek. :think:
Beru, kdyby nekdo rekl, ze treba s klukama je to nekdy narocnejsi, holcicky byvaji klidnejsi, peclivejsi na ukoly atp., ale “lepsi”? :think:

Asi jen takove zamysleni a jestli se s tim nekdo taky setkal. Jinak hezky vikend vsem. 8) :kytka: :mavam:

Tak jasně. Dneska všemu vládne žena. Než ti to tu všechno vypisovat, tak jednoduše… Vychovávat syna je jako zalévat strom na sousedově zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.2.20 10:27
@Kaileee píše:
Fakt? Ja slýchávám, ze kluci jsou lepsi. Ze to maji v zivote jednodussi… :mrgreen:

S tím ale souhlasím, za to sem třeba ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
8.2.20 10:28
@Kaileee píše:
Fakt? Ja slýchávám, ze kluci jsou lepsi. Ze to maji v zivote jednodussi… :mrgreen:

tak tak, jako dítě určitě, je fakt, že já bych taky raději syna, ale zase nejsem taková ta pane bože nemám co chci, třeba od přítele teta má 8 měsíční holčičku, většího klidasa jsem v životě neviděla, to děcko necekne, sedí, hraje si s nikým nemá problém, nebrečí, topovka, nevěřila jsem, že takový dítě existuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.2.20 10:34
@Janee19 píše:
Holka je asi lepší do budoucna, přece jen holky tíhnou spíš k mámě než ke tchýni, i podle zdejších diskuzí je mít syna bohužel odsouzeni k tomu nevidat se s vnoučaty, či jen z povinnosti.

Jo to přidej… Volat ti nesmí, budeš ráda za SMS k narozeninám a že si přijedou před vánoci pro peníze na dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.2.20 10:34

No nevim, jestli he to s holkama jednodussi :lol: syn mi usnul, kam jsem ho polozila, ted s dcerou je kazde uspavani na palici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
8.2.20 10:36
@Bubla Bůčková píše:
Tak jasně. Dneska všemu vládne žena. Než ti to tu všechno vypisovat, tak jednoduše… Vychovávat syna je jako zalévat strom na sousedově zahradě.

ježiš, to je tak přesný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
8.2.20 10:41
@Šáruší píše:
já myslím, že si do toho projektuješ něco, co tam není. Není to o ostatních, ale o tobě. Pro mě jsou holky taky lepší, kluka jsem nechtěla, klučičí svět je mi vzdálený, holčičí blízký. Užívám si i s kamrádkami dcer. Klučičí svět je děsný, jen běhají, řvou, mlátějí se klackama a vymýšlejí ptákoviny. Jakmile je oslava a je tady dost dětí pohromadě, holky si hrají sofistikovaně, kluci okolo pobíhají a vymýšlejí ptákoviny. Moje dcera dělá závodně kolektivní sport, v rámci jednoho oddílu hraje současně za starší žákyně i starší žáky. Kluci jsou prostě jiní. Pro mě jsou holky lepší, jsou mi bližší. Jsem ráda, že nemám kluka, a nemusím pronikat do jejich světa. Stačí mi synovci, po půl dni jsem ráda, že se vrátíme do našeho holčičího světa. To ale neznamená, že to lepší je myšleno, že jsou něco víc, že jsou nadlidi a podobně. To si tam projektuješ jen ty nějaké své vnitřní pocity.

Já jen k té hře, to přeci neplatí, že co kluk, to si neumí hezky klidně hrát a co holka, to si pěkně hraje a je hodná. Naopak kamarádka má holky zivle zlobive obě náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
8.2.20 10:45

S těma snachama… Já jsem v klidu, nejstarší mi minule oznámil, ať rozhodně nečekám, že někdy bude mít ženu a děti, že mi to radši říká dopředu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.2.20 10:49
@Šáruší píše:
Tohle je další aspekt, to jsem vůbec tady ani nepsala. Na tohle jsou prostě holky jednoznačně lepší. A většina maminek, které mají kluky, tak to časem poznají. V dospělosti budou jen tchyně, budou ty druhé babičky, výjimky platí, ale jen potvrzují to pravidlo. Když chlap volá mámě nebo jezdí za mámou, je maman, měl by si hledět své nové rodiny, kontakt jednou za měsíc je dostačující a podobně, tak to prostě je. Na tohle jsou holky jednoznačně lepší. Ať se to někomu líbí nebo nelíbí číst.

Máš naprostou pravdu. Je se tím potřeba počítat, ale netrápit se, kdoví co bude za deset, dvacet let a co za třicet. Vem si dnešní stav vlastního bydlení totální průšvih, snad 70 procent 25 letých bydlí stále u rodičů. Můj plán je tedy naplno užívat dětství syna, kdy jsem pro něj bohyně a všechno to nasosat do nějakých těch deseti let a pak se vrhnout opět na sebe, koníčky, cestování, nový směr… Trochu ot, ale proto za mě velké ne „odkládání“ k babičkám, jesle, školka… Cítím, že mám omezený čas, možná je to někomu směšné. A třeba nakonec budu příjemně překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.2.20 10:53
@Alyss píše:
S těma snachama… Já jsem v klidu, nejstarší mi minule oznámil, ať rozhodně nečekám, že někdy bude mít ženu a děti, že mi to radši říká dopředu :mrgreen: :mrgreen:

A taky 10 procentní šance na gaye :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
8.2.20 10:58

@Bubla Bůčková to je možný a vůbec by mi to nevadilo, gayové jsou super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14185
8.2.20 11:02

Já taky chtela dcerku a ma touha se splnila :srdce:.
Vzdyt je to krasne :kytka:.
Holcici svět je bozi.
Vubec mi nejsou blízké autíčka, autodrahy atp. Počítačovým hrám taky vubec nerozumim :mrgreen:.
A mit dceru v puberte je i fajn, muzes s ní probírat modu- Kdyz potrebuji poradit, jestli muj outfit je OK, tak se zeptam na nazor dceři, ktera mi vzdy dobre poradi :), dále s no muzes probírat kluky, chodit nakupovat :D.

Ale zase jsem si rikala, ze kdybych mela 2.dite , tak by mi bylo jedno, jestli by to byla holcicka nebo chlapecek :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí