Hláška "holky jsou lepší" - v čem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5170
8.2.20 14:13

Jinak diky moc vsem za vyjadreni a za nazory! :palec: :pankac: :kytka: :mavam:

Jeste k tem tchynim a tak. Ono asi dost zalezi i na povaze danych lidi. Mam znamou, jeji manzel je dost rodinny typ, ne mamanek, ale rad by jezdil domu na navstevy, obcas na kafe, pokec s mamou a tatou, daval deti obcas na hlidani nebo na prazdniny, ale tchyne nema rada tu znamou, tedy jeho zenu, a dost skodi, nekdy i nesmyslne (proste si umanula, ze jeji syn mel na lepsi) a vztahy v rodine na houby. Pritom ta moje znama rika, ze by to i prekousla, ze ji nemaji radi, kdyby se venovali detem a manzelovi, ale pry ne, pomalu jim nesmi pres prah a tak i kdyz by ten muz chtel (a chova se podle vzorce, jak tu bylo zmineno jako “dcera”), tak to vzdal. Za me, stav na houby. :? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.2.20 14:22
@belladonna píše:
No, já to vidím spíš jako takové zlehceni. Však to tady padá od matek holek běžne i v této diskuzi-jsem ráda, že můžu cesat, bavit se o módě.. Kluka bych nechtěla, protoze je to jiný svět. Tady to takto píše plno žen, nic extra bych v tom zrovna nehledala. A některé ženy jsou opravdu víc na ty kluky a chtějí mít syny, však jich to tu pár i psalo. Nehledala bych v tom vymlouvani. :nevim:

Ale jo, někdo chce kluka, někdo holku, ale jak ženská nemůže pobírat holčičí svět, to prostě nechápu. To je pak asi ženská jenom napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.2.20 15:03

Já jsem ráda, že mám kluky. Vždycky jsem chtěla aspoň jednoho kluka. Když vidím některé holčičky ve školce, tak jsem ještě raději. Měla bych strach, co z té holky vychovám, kdyby byla taková typicky holčičí, asi bychom si úplně nerozuměly. To raději přežiju přestřelku Nerfkama :mrgreen:
O tom, že budu jen tchýně nějak nepřemýšlím, nejsem zvyklá na silné rodinné vazby, takže nemám o budoucnosti synů nějaké své představy. Rozhodně si nepředstavuju, jak budu ve stáří chovat vnoučata.
Pamatuju si jednu kolegyni, která se mi kdysi svěřila, že má jen jedno dítě, syna, protože by podruhé ty traktory a bagry nedala, že mu vůbec nerozumí a strašně ji to nebaví.

• Citovat
  • Upravit
151663
8.2.20 20:08
@Šáruší píše:
určitě nemusí, já jsem třeba byla dobrá snacha, tchyně loni zemřela, teď to byl v pondělí rok a stále mi chybí a je mi po ní smutno. A manžel ji miloval, opravdu ji miloval z celého srdce a byl to hodný syn. Nicméně stejně jako většina mužů neměl ty buňky co mají ženy, jelo se tam, když jsem naplánovala já, zavolal většinou, když jsem mu řekla dlouho si nevolala mámě, jel koupit kytku když jsem řekla hele, máma bude mít narozeniny, fotky dětí, pokroky dětí, to jsem jí posílala já, on by po tom ani nevzdechl. Když tchyně jakže dělala něco mimo naše chápání a on by se jako chtěl zlobit a vymezovat, byla jsem to já, kdo uklidňoval situaci, že každý máme své mouchy. Já nikoho nestraším, já prostě konstatuji to, co si myslím a to, co já vidím. A konstatuji to proto, že vysvětluji, proč někdo řekne, že jsou holky lepší a jak to v podstatě myslí, že to není vyvyšování člověka nad člověka. Kdybych měla syna, viděla bych ho jinak, mateřská láska je v tomhle výjimečná, je totiž slepá a nekritická, takže i já bych viděla v tom synovi andílka, jako to vidí ve svých synech jiní. Ale myslím se, že holky jsou PRO MĚ, lepší, jsou mé splněné přání a jsem tak spokojená.

To co popisuješ je přesné. Synové často nemají zapotřebí volat, psát matkám a neznamená to, že je nemilují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.2.20 20:15

@Mmmanka ja to mam taky tak, ze tihnu k tem holcickam. sama si to nedokazu vysvetlit.

Mozna je to tim, ze:

1. mam k muzum vseobecne velmi spatny vztah (nasilnicky otec, spatne zkusenosti ve vztazich… hodne spatne).
2. Holcicky byvaji v prumeru hodnejsi, mazlivejsi, neznejsi. Je mi jasne, ze kazde dite je original a jsou takove a takove deti, ale bavime se o prumeru.
3. Nechci delat chlapeckovske veci typu hrat si s autickami, brat ho na sport a pod. Nechci aby mi lital po byte a hral si agresivne, tak jak to kluci maji ve zvyku. Proste me to nelaka.

Nejradsi bych byvala mela 2 holcicky. Ale nebylo mi prano, mam parecek. Budu se s tim muset nejak smirit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
8.2.20 20:19

@warita doufám, že si to jednou přečte tvůj syn. Hnus. A to máš děti vymodlene a ještě jsi starší matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
8.2.20 20:22

@warita Tyjo, to je docela drsný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14185
8.2.20 20:30
@Šáruší píše:
no to je pravda no, ale zase jako matka nevěsty bude moct třeba pomáhat s přípravou, rozhodně pravděpodobněji než jako tchyně, bude moct jít do porodnice podívat se na vnouče a bude vítaná maminka ne trpěná tchyně stylem tak ať tedy taky přijde a tak.

Presne tak :lol: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14185
8.2.20 20:32

@warita
Tak tohle uz je drsný…A hnusny vůči synovi..

Jasne, taky jsem psala, ze ma touha byla mit dceru.., ale jsem přesvědčena, ze kdybych mela syna, tak bych ho milovala a vyjadřovala bych se o nem hezky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151663
8.2.20 20:33

@warita on tě ten chlapeček může hodně překvapit. Nejsou jen agresivnější typy kluků. Vim, to se mi to kecá, mám doma jednoho netypického. Ani si to nijak neuvědomuju běžně. Jen v určitých situacích.
Třeba na dovolené jsme byli v chatkách a ve vedlejší byla rodina s třemi chlapci jak stupínky. A opravdu jak píše @šáruší ráno je vyhnali ven, kluci tam celé dopoledne litali, řvali, mlátili se klackama navzájem nebo triskali do stromů a podobně a můj synek si četl, nebo si v klidu hrál s pejskem od jiných sousedů z chatky, či vzal vzal naší malou a šli se podívat někam, pokud jsme nešli někam všichni. Nebe a dudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14185
8.2.20 20:35
@Anna766 píše:
Mam to naprosto naopak. Holka dravá, živá, puberta děs a hrůza a samý průser. Kluk zlatíčko, hodný, klidný, puberta veškerá žádná a každý večer, když jde spát mi sám od sebe dává pusu kamsi do vlasů, letos je mu osmnáct. Ale nutno podotknout, že on je atypický kluk. Zadna auta, žádné sporty, spíš encyklopedie, knihy a tak.
Sama jsem si přála holčičku moc.Ale to vychází z mého dětství, kde jsem byla na okraji zájmu mé maminky, ta zbožňovala mého strasiho bratra a byl její king a top až do jejich posledních dnů.
Co se týče vztahu dospělých synů a dcer s rodiči, tak mám vysledováno, že dcery jsou jaksi prichylnejsi samy od sebe, synové na to dost často kašlou, nezavolají, nezajedou. Bracha se přišel k mámě sem tam akorát nažrat, načasovat proviant a další měsíce na ní kašlal.
Osobně si myslím, že ženská to má v životě těžší, ne že ne.

Tak neni to pravidlo :).
A kdyz jsou tu kluci pritulnejsi a mame tu pusu daji, tak k tatovi nejsou pritulny vubec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31009
8.2.20 20:35

@warita ale, tvemu synovi je par dni, v podstate je jeste vetrelec ve tvem vztahu s dcerou. Hadam, ze za dva az tri roky budes bluvit jinak. Navic je druhotozeny, bude vzhlizet k sestricce, misto divokeho hrani ti bude spis po byte litat v satech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14185
8.2.20 20:39
@sirikit píše:
A zažilas syna, abys mohla posoudit, jak mazliví jsou chlapečkové? ;)
Ačkoli je pravda, že kdyby mi synek chodil dávat pusu na dobrou noc v šestnácti, přišlo by mi to drobátko nepatřičné. :think: :think:
Ostatně krom vítání a loučení i od dcery. :roll:

Mam pouze dcerku..
Ale mam 3 synovce+ to slysim od kamarádek, které maji syny ;).
Tak ani u nas uz to neni tak, ze by dcera dala pusu treba kazde rano, nebo pred spaním, jako to bylo drive :). Ale obcas mi tu pusu v 16-ti dat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151663
8.2.20 20:39
@_.Emilyyy píše:
Tak neni to pravidlo :).
A kdyz jsou tu kluci pritulnejsi a mame tu pusu daji, tak k tatovi nejsou pritulny vubec..

Píšu že syn není typický kluk. Nejvic to asi bylo zklamání pro mého tatínka, který to ale nedával najevo a miloval ho přesto, že s ním nemohl jít hrát ten fotbal a hrát si s auty a podobně. Venoval se mu i tak dost. Nikdy mu za to nebudu dost vděčná, děti na dědu stále vzpomínají i když už tu s námi devět let není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108973
8.2.20 20:40
@karkarka píše:
@warita doufám, že si to jednou přečte tvůj syn. Hnus. A to máš děti vymodlene a ještě jsi starší matka.

co je na tom hnusného? Někdo má prostě raději holky nekdo kluky. Objednat to zatím nejde, to by chlapi pomalu vymřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí