Hláška "holky jsou lepší" - v čem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5170
8.2.20 09:23

Holky, ja rozumim, mne je treba taky blizsi stavebnice, autodraha a nesnasim ruzovou a cancani a tak, zas mam dva akcni kluky, holcicka se i zabavi sama, coz od kluku neznam, ale treba co vidim, hodne zalezi na povaze, mam dva extroverty (nejstarsi syn a nejmladsi dcera) a jednoho introverta… Ale ze bych prave rikala, ze je neco lepsi, to ne… :think: ;) 8) Jako rozumim i, ze to nekdo rekne jako ze “jsou lepsi, protoze jsou klidnejsi nebo budou pak tihnout k mame”, ale ja to slycham v tom smyslu, ze jsou proste celkove lepsi, ze proste holka je holka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
8.2.20 09:25

Jako kazda holka jsem si to prvni prala holcicku, to jo nebudu kecat. Kdyz jsem otehotnela, citila jsem ze je to holcicka, u druhe jsem to taky citila. Moc me mrzel tchan, kdyz jsme mu oznamovali holky. U prvni, ze to neni mozne a druhe zas holka. Moc me tim nastval. Ted kdyby bylo treti, klidne bych toho chlapecka brala. Jen aby se u nas v zaplave ruzove a volanku neztratil. :mrgreen: Jinak si nemyslim, ze holky jsou lepsi. Je to s nima slozitejsi, nalady, vztekani, vymysleni furt neceho, cancani. 5 leta je schopna ae za den prevlect 6 ktat a 18 mesicni to vidi a taky chce sukynky jako starsi. Uz ted mi kradou malovatka :lol:. Kluk to tak neresi, co ma na sobe, vyhraje si s autama a v klidu. Ty moje holky se furt rvou, kousou a stipou. Mam brachu a jsem rada, ze ho mam. I jako mala decka jsem si rozumeli a mel to semnou tezke, furt jsem vymyslela kulisarny a on si v klidu hral s auticky :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
8.2.20 09:26
@Anonymní píše:
Není to pravidlo, ale pro mámu je většinou holka do budoucna výhoda. Více si s ní popovídá, užije si vnoučat. Synové jsou více racionální, takže o nějaký pokec s mámou nestojí, rodiče moc nenavštěvují… A být tchýně je téma :lol: Nepočítám mamánky, ale tam je špatná výchova matek, které si je snažily navázat na sebe a měly je místo partnera.
Mít holky je zase nevýhoda v jiných věcech. Musí mít více bot, oblečení atd. Větší obava o bezpečnost.

A neni to trochu paradox? Mama si s dcerou vic popovida a racionalni syn o pokec s mamou nestoji a pokud ano, je mamanek? Mama nemuze byt racionalni? Syn si s mamou muze popovidat uplne stejne dobre, stejne tak si dcera s mamou rozumet nemusi. Ja mam treba s tatou vic zajimavych temat k hovoru, s mamkou maximalne o vareni, hlidani, ale to jsou jen provozni informace. Kazdy jsme prece jiny. Ano tchyne je tema, ale opet z obou stran.

Příspěvek upraven 08.02.20 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
8.2.20 09:26
@Ijen píše:
Kdyz sleduju pubertu netere vzdycky si rikam, zlati kluci :lol: Holky jsou asi rychlejsi ve vyvoji, driv chodi, mluvi, driv bez plen, ve skole poslouchaji, peclive vedou sesity a nosi same jednicky. Stejne to neplati pro vsechny, kazdy jsme jiny, ale obecne se to asi tak mysli. Tim ale pro me vsechny „vyhody“ holek konci. Moji kluci jsou bezudrzbovi, vic vydrzi jak fyzickou tak psychickou zatez i nepohodli, nemusim s nimi resit ucesy, nehty, obleceni apod, coz me hrozne nebavi. Kdyz jedeme na mesic na dovolenou, vejdou se do maleho kufru nebo batohu. Naucila jsem je uklizet, starat se o sve veci i varit a porad jim tlucu do hlavy, ze musi byt samostatni. Ted jsem se treba od mladsiho dozvedela, ze ve skole pri vareni byl jediny ze skupinky, ktery umi palacinky. Cemuz se mi teda nechce verit, protoze je ve skupine s holkama.
:mrgreen: U nas treba nejstarsi a nejmladsi jsou vylozene turisti, jsou odolni, tak nejak, jak pises a prostredni syn je takovy “krehci”, hned ho boli nozicky, musi se hodne motivovat. :lol: :mrgreen: 8) :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
8.2.20 09:28

Mam holku a kluka, oba jsou jeste mali, ale zatim teda holka vyrazne vede a je lepsi uplne ve vsem. Ale to bude spis povahou nez pohlavim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 09:28
@Ijen píše:
A neni to trochu paradox? Mama si s dcerou vic popovida a racionalni syn o pokec s mamou nestoji a pokud ano, je mamanek? Mama nemuze byt racionalni? Syn si s mamou muze popovidat uplne stejne dobre, stejne tak si dcera s mamou rozumet nemusi. Ja mam treba s tatou vic zajimavych temat k hovoru, s mamkou maximalne o vareni, hlidani, ale to jsou jen provozni informace. Kazdy jsme prece jiny. Ano tchyne je tema, ale opet z obou stran.Příspěvek upraven 08.02.20 v 09:27
  • Citovat
  • Upravit
30663
8.2.20 09:29

Mám po dvou synech holku a ta teda vydá za tři kluky, takže u nás to „asi“ neplatí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.2.20 09:30

Mam holky i kluka. Nereknu, ze holky jsou lepsi. To bych si nedovolila. Zboznuji toho naseho uzasnaka :srdce:. Ale opravdu jsou viditelne rozdily. Na neco je kluk nemotornejsi, nechapavejsi. Proste maly chlap. Pokud jde o auta a technicke veci, tak to my devcata jsme v pe.deli a panske zastoupeni domacnosti vali. Ani kluk a ani holka neni lepsi, ale doplnuji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
8.2.20 09:32

Nečetla jsem diskuzi, ale nevím, co je na tom k divení. Holky jsou lepší v tom, že statisticky dřív jsou bez plen, dřív mluví, jsou hodnější. Samozřejmě, že jsou výjimky, ale statisticky jsou ve vývinu zkrátka rychlejší. Jsou rozumnější a často zodpovědnější, více pomáhají doma, opět jsou výjimky, ale statisticky to zkrátka platí. Nedělají tolik blbostí a mají mnohem méně úrazů než kluci, opět statisticky podložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 09:34
@Ijen píše:
A neni to trochu paradox? Mama si s dcerou vic popovida a racionalni syn o pokec s mamou nestoji a pokud ano, je mamanek? Mama nemuze byt racionalni? Syn si s mamou muze popovidat uplne stejne dobre, stejne tak si dcera s mamou rozumet nemusi. Ja mam treba s tatou vic zajimavych temat k hovoru, s mamkou maximalne o vareni, hlidani, ale to jsou jen provozni informace. Kazdy jsme prece jiny. Ano tchyne je tema, ale opet z obou stran.Příspěvek upraven 08.02.20 v 09:27

Mluvím o dospělosti, co tak vidím v okolí. Výjimky se najdou všude. Ten syn mámě většinou zavolá minimálně, aby si s ní popovídal nebo jí přijel navštívit. Většinou se jezdí na návštěvu k mámě ženy. Ta si vnoučat užije více. Já si s taťkou také hodně popovídám, ale jsem spíše rozumový typ, který není běžný. Ale musím tam dojet, je to dálka, taťka netelefonuje. Telefonuji s mamkou pravidelně. Třeba i lépe se domluvím se šéfem mužem než ženou.

• Citovat
  • Upravit
3198
8.2.20 09:35

@Mmmanka mně řekl přes rokem kolega na večírku, že mi závidí, že mám holku (má stejně starýho kluka), že jsou prej holky lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5219
8.2.20 09:43

Ja jsem kdysi delala aupair a na zaklade toho jsem pak chtela kluka, ti mali kluci mi vzdy prisli fajn a lepsi nez jejich segry :lol: pak kdyz jsem byla tehotna, tak mi to bylo jedno, ale pocitala jsem se synem (z manzelovy strany bylo pp generace spousta kluku a zadne holky). No kdyz jsme zjistili ze cekame holcicku byli jsme nadseni. Druhe dite kluk a nadseni stejne. Takze podle mne to je jedno, nakonec pro rodice kazde dite a pohlavi je to nejlepsi, i kdyz ma vic deti ruzneho pohlavi. Ale syn je teda mnohem mene narocne miminko mez byla dcera. A slysela jsem to z vice stran, ze kluci jsou mene narocni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.2.20 09:45

@Martina D.
To je pravda. Obe holky jsem mela v 16 mes. pres den bez plen, v noci od 20 mes., kluk potreboval o pul roku dyl a byla stejna vychova, stejny postup odplenkovani. Ale zas byl vyzraly, aby nastoupil ve 2r. do stat. skolky, ale to mohlo byt tim, ze je ve vetsi rodine a ve skolce mel segry, takze do skolky chtel, tesil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 10:01

Moje kamarádka má jediné dítě, syna. Vždycky chtěla syna a nikdy o tom nezapochybovala, byla šťastná, že je to kluk. Jenže kluk vyletěl z hnízda, našel si holku a na ní plně dolehla role tchyně a maminky na druhé koleji. Nedávno mi řekla, že když vidí mě s mojí dcerou, tak začíná litovat, že taky nemá holku.

• Citovat
  • Upravit
4019
8.2.20 10:07
@Kaileee píše:
Fakt? Ja slýchávám, ze kluci jsou lepsi. Ze to maji v zivote jednodussi… :mrgreen:

Já taky. O holkach jsem to nikdy neslyšela. A jo, chlapi to mají o hodně jednodušší. Mi to vždycky připomene komedii Bez předsudků, kdy se tam hádají, kdo to má v životě těžší, jestli chlap nebo ženská a Paulová říká něco jako migréna, Zedníček prostata, Paulová porodní bolesti, Zedníček prostata, Paulová menstruace a Zedníček prostata. Prosím tě, kolik těch prostat máte? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí