Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@belladonna píše:
Když píšu, že v 99 procentech hajim zeny, lze ověřit na diskuzích, kde přispívám, tak mě na holkach nežere nic.
To je vidět ![]()
Zeny chteji mozna spise dcery, protoze maji pocit, ze se s nimi budou vice rozumet a budou si blizsi, ne? A rika se, ze v dospelosti dcery tihnou spise ke svym matkam, ale muzi uz tolik ne. Na stari se asi o rodice postara vice dcera.
@terien píše:
To je vidět
Co by mě žralo? Nic mě nenapadá. Tak nějak už nepíšeš moc k věci, pokud jsi uznala, že obě pohlaví má své mouchy, ja nic jiného ani nepsala. Zakladatelka to pochopila správně, i ti to vysvetlila.
@belladonna píše:
Co by mě žralo? Nic mě nenapadá. Tak nějak už nepíšeš moc k věci, pokud jsi uznala, že obě pohlaví má své mouchy, ja nic jiného ani nepsala. Zakladatelka to pochopila správně, i ti to vysvetlila.
Já nepotřebuju nic vysvětlovat, já umím číst a myslím si o tom svoje.
@terien píše:
Jo, no, jestli si myslíš, že mě na ženských něco žere, tak jsi vedle. To bych se jich pořád nezastavala, že.
Jinak já asi chápu, jak to warita myslela s tím smířením.. celý život jsem toužila po holčičce, když se narodil první syn, nějak jsem to brala, není to moje poslední dítě, zamilovala jsem se hned na porodním sále.. pak přišlo druhé těhotenství a já podvědomě věděla, že tohle dítě už je poslední.. a bum, zase kluk.. dlouho jsem to nedokázala přijmout, že prostě tu holčičku mít nebudu, navíc byl mladší jako mimino hrozně náročné dítě, vyrovnala jsem se s tím až tak půl roku po porodu.. teď je to mamánek, mazlivka, je spíš takový něžný ťululum, ani nemá ty typicky klučičí zájmy, k těm ho vedeme spíš já se starším.. a zpětně jsem ráda, že není holka, už jen z toho důvodu, že bych ho určitě upřednostňovala, což by nejvíc odneslo starší adhádě, se kterým ten vztah prostě máme složitější i tak..
@belladonna píše:
Jo, no, jestli si myslíš, že mě na ženských něco žere, tak jsi vedle. To bych se jich pořád nezastavala, že.
Jo to je vidět ![]()
@terien píše:
Jo to je vidět
No, a budeš ryt a budes. Nepřestanes, přitom je to nesmysl. Já na tebe jen reaguji, neryju do nikoho.
@warita Viděla jsi frozen? Vůbec to není brak, je to hezká pohádka, zbytečně odsuzuješ.. Souhlasím, že děti nemusí vidět každou kravinu, nemusí dostat každou hračkou na kterou ukážou, ale zase rodič by měl mít toleranci a ne za kazdou cenu vnutit dětem svůj názor..
@Mmmanka píše:
Ja myslim, ze se spis @belladonna snazila naznacit, ze je tu i druha strana pohledu a ze kdyz se muzska cast tady oznacuje mj. za krivaky a rozhazovace spinavych fusekli, ze je i druha cast pohledu ma zeny jako treba byt fiflena, pomluvy atp.![]()
![]()
![]()
Souhlasím.
@warita píše:
mam aspergera.Manzel aspergera nema a kupodivu zastava ten stejny nazor, moji rodice taky? A mam hromadu pratel, kteri to vidi stejne? Vsichni mame aspergera a nizke emocni IQ? Asi ne, ze?
V cem spociva trestani, kdyz dceri nedovolim se divat na brak typu Frozen? Protoze z meho pohledu to brak je. Myslis si, ze se nediva na zadne pohadky? Omyl. Diva. Diva se i na animace, co by ne. Ale mame tam urcity filtr, pres ktery neprejde vsechno a to povazujeme za spravne.
Dcera ma hromadu hracek, ma toho plny pokojicek. Ma i dost drahe hracky. Ze to nejsou plastove kramy, to ja povatzuju za PLUS, ne za trestani. Dcera chodi do soukrome skolky s anglickou vyukou (chodi tam rada, neu nekdo zacne rypat), jezdi s nami pravidelne na dovolene a k mori. Je to prvni vnucka na me strane rodiny a je vcelku rozmazlovana.
Ze bych dceru nejak trestala, ten dojem nemam. Vychova spociva v tom, ze clovek svemu diteti preda urcite hodnoty, ne ze dostane vsechno, co si umane. Protoze deti, jak je znamo, jeste nemaji rozum a kdyby se tomu nechala volna ruka, tak by to vypadalo.
A toužila dcera po Else?
Např. moje vnučka, jezdí na víkendy a když jsem ji poprosila před Vánocemi, aby namalovala, co by si přála od Ježíška, tak namalovala jen Elsu… ![]()
Takovým tím dětským způsobem, vlasy jak hřebíky, ale žluté a nohy hned od hlavy, obrázek mám schovaný… ![]()
Tak byla pak pod stromečkem a to bylo radosti…
Elsa tady ted funguje jako učitelka ostatních hraček, zkouší je z barev, písmenek a tak, taky hodně vaří a dokonce když bylo děcko nemocné, tak Elsa nosila sirup a panadol čípky, hned se lépe marodilo… ![]()
Je zajímavé, že jinak moc hraček ani děcko nevyžaduje, spíš má ráda i autíčka, zvířata, ale prostě Elsa je Elsa, tak přece jí nebudu bránit… ![]()
Prostě mi to přijde jako pozérství, nebudeme se dívat na disneyovky, protože je to kýč a budeme se dívat na … (opravdu by mě zajímalo jaké pohádky), co kýč nejsou… ![]()
Nejspíš i víš, že „kýč“ a „brak“ je dost relativní pojem, pro každého to bude něco jiného a ještě se to mění v čase, malá tříletá a čtyřletá děcka bych do toho fakt netahala a nechala bych jim aspoň to dětství s fantazií, jaké chtějí…
(tím samozřejmě neschvaluju bezhlavé nakupování čehokoliv za každou cenu, to vůbec ne)
@Tamtama píše:
Jinak já asi chápu, jak to warita myslela s tím smířením.. celý život jsem toužila po holčičce, když se narodil první syn, nějak jsem to brala, není to moje poslední dítě, zamilovala jsem se hned na porodním sále.. pak přišlo druhé těhotenství a já podvědomě věděla, že tohle dítě už je poslední.. a bum, zase kluk.. dlouho jsem to nedokázala přijmout, že prostě tu holčičku mít nebudu, navíc byl mladší jako mimino hrozně náročné dítě, vyrovnala jsem se s tím až tak půl roku po porodu.. teď je to mamánek, mazlivka, je spíš takový něžný ťululum, ani nemá ty typicky klučičí zájmy, k těm ho vedeme spíš já se starším.. a zpětně jsem ráda, že není holka, už jen z toho důvodu, že bych ho určitě upřednostňovala, což by nejvíc odneslo starší adhádě, se kterým ten vztah prostě máme složitější i tak..
já to měla podobně, akorát jsem se s tím smířila dřív, ořvala jsem ultrazvuk a nějak se s tím srovnala.
@belladonna píše:Úplná světice
No, a budeš ryt a budes. Nepřestanes, přitom je to nesmysl. Já na tebe jen reaguji, neryju do nikoho.
@terien píše:
Ježiš no od tebe to sedí. Dle tvých příspěvků ve všech diskuzích, kdy chlapi jsou chudáci a ženský naprosto nepoužitelný blběny, to vypadá, že nesneseš celý ženský pokolení. ![]()
@Sworley píše:
Ježiš no od tebe to sedí. Dle tvých příspěvků ve všech diskuzích, kdy chlapi jsou chudáci a ženský naprosto nepoužitelný blběny, to vypadá, že nesneseš celý ženský pokolení.