Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Takyjedna píše:
Taky jsme tam byli, tam je to super. Mácháč je ten Blaťák ze Čtyřlístku, má to tam duši
My tam nechali jít děti, všechny tři a šli s chlapem na oběd a projít se do toho parku s verši z Máje takové rande po letech.Pak jsme se šli všichni spolu podívat do toho malého Zoo, co tam je.Byl to hezký den.
@Anna766 píše:
My tam nechali jít děti, všechny tři a šli s chlapem na oběd a projít se do toho parku s verši z Máje takové rande po letech.Pak jsme se šli všichni spolu podívat do toho malého Zoo, co tam je.Byl to hezký den.
To věřím, je to tam super. Jarmilina stezka?
@Takyjedna píše:
To věřím, je to tam super. Jarmilina stezka?
Jojo.
@renap píše:
A co je teď in? Zrovna ty jsi někde psala, jak tvoje dcera fotí fotky do stories na IG, jak se před tím češe. líčí, obléká do značkových hadrů, aby ty fotky byly dokonalý. Promiň, ale mě tohle přijde šílený a vůbec tenhle kult nechápu. Byla bych z toho nešťastná, kdybych tohle měla doma, je to pro mě úplně odstrašující a udělam všechno pro to, aby se z ní tohle nestalo. Ale tohle právě Tobě zřejmě připadá super, a ještě ji v tom podporuješ.
Hele sleduji i hodne dcery kamarady a ja bych rekla, ze ted je in fotit normalni hezky fotky
. @warita .
Jal presne jsem to napsala?
.
Ma dcera se cese, žehlí vlasy, jemně líčí (-to teda ne vzdy),obléká do značkového obleceni i jako normalne…
.
Ale jo na svoje fotecky si potrpi, upravuje si kazdou fotku treba hodinu, aby jí to i baravne ladilo k tem ostatnim fotkam
.
Ma dcera tam ma fotky i jako treba z U. S. A atp. Moc hezke fotky tam ma..
@Havlova píše:
Exot nejsi a malá chudák taky ne. To, jestli to půjde až bude dcera větší uvidíš sama. Dcera měla barbie, koukala i na Disneyovky a přesto z ní vyrostl jedinec, který nechce značkové věci, rozhodně není hloupá ani povrchní (která 14 letá holka čte knihy jako Dekameron, Nerudovi fejetony, Svět podle Garpa atd., chce jít na výstavu Hollara,…). Podle mě je to o celkové výchově, ne jen o tom co vidí a co má za hračky.
Nechci ti brat iluze, ale Dekameron a Svet podle Garpa chce cist kdejaka pubertacka, ono ty temata tam jsou dost o sexu a mlade to laka cist.
@warita Tobe uz ve vice diskuzich vubec nerozumim, opravdu to za me vysvetluje asperger. Malokdo ma idealni rodice, a pokud to udrzis v nejakych prijatelnych mezich, bude mit tvoje dcera vesele historky, jak se smela divat jen na mene komerční pohadky a jak nakonec vsechny ty zakazane pohadky zhltla na navsteve u sve kamaradky. ![]()
@Martina D. mohla by si prosim te nedelat 3 svetovou z toho, ze se moje dcera nebude divat na Frozen?
Ty snad mas toho aspergera taky, nebo ja nevim, jak jinak si vysvetlit to, jak jsem zde napadana pro naprostou banalitu typu: „dcera se nediva na Frozen“. Nedela to ze mne ani zadnou fanaticku, ani radikalni matku. Jsme uplne normalni zenska a dopravam dceri normalni detstvi. POUZE V NEM NEFIGURUJE FROZEN a vy z toho delate recke drama.
Tak mi rekni, zda je toto normalni? Protoze me tvoje reakce prijde asi tak ujeta, jako tobe ta moje.
@warita píše:
@Martina D. mohla by si prosim te nedelat 3 svetovou z toho, ze se moje dcera nebude divat na Frozen?Ty snad mas toho aspergera taky, nebo ja nevim, jak jinak si vysvetlit to, jak jsem zde napadana pro naprostou banalitu typu: „dcera se nediva na Frozen“. Nedela to ze mne ani zadnou fanaticku, ani radikalni matku. Jsme uplne normalni zenska a dopravam dceri normalni detstvi. POUZE V NEM NEFIGURUJE FROZEN a vy z toho delate recke drama.
Tak mi rekni, zda je toto normalni? Protoze me tvoje reakce prijde asi tak ujeta, jako tobe ta moje.
No vidis a ja mam pocit, ze jsem ti toho tak moc nenapsala, Frozen ti nevycitam, jen si myslim, ze je ujete zakazovat diteti neco, cim ziji skoro vsechny kamaradky. Ale kazdy rodic je nejaky, jak uz jsem psala, a kazde sikovne dite se k pozadovanym znalostem propracuje samo. S tim bys mela pocitat.
@Martina D. píše:
Nechci ti brat iluze, ale Dekameron a Svet podle Garpa chce cist kdejaka pubertacka, ono ty temata tam jsou dost o sexu a mlade to laka cist.
@warita Tobe uz ve vice diskuzich vubec nerozumim, opravdu to za me vysvetluje asperger. Malokdo ma idealni rodice, a pokud to udrzis v nejakych prijatelnych mezich, bude mit tvoje dcera vesele historky, jak se smela divat jen na mene komerční pohadky a jak nakonec vsechny ty zakazane pohadky zhltla na navsteve u sve kamaradky.
Já neznám žádnou. Tak co třeba 99, poe, doyle v angličtině, v češtině kalevala, dějiny vzniku židovského národa, zlodějka knih? Kolik jsi z toho ve 14 přečetla ty? A sex je to poslední, co naši mladou láká - zatím ji berou spíš koně, závodní sport, muzea, hrady a angličtina.
@warita píše:
@Martina D. mohla by si prosim te nedelat 3 svetovou z toho, ze se moje dcera nebude divat na Frozen?Ty snad mas toho aspergera taky, nebo ja nevim, jak jinak si vysvetlit to, jak jsem zde napadana pro naprostou banalitu typu: „dcera se nediva na Frozen“. Nedela to ze mne ani zadnou fanaticku, ani radikalni matku. Jsme uplne normalni zenska a dopravam dceri normalni detstvi. POUZE V NEM NEFIGURUJE FROZEN a vy z toho delate recke drama.
Taky myslím, že v třech letech je ještě brzo na takový dlouhý pořad, který pravděpodobně ani nepochopí. To u nás letěl pejsek a kočička. Ale třeba v pěti už bych nebyla tak proti, jen by to nesmělo být stále. Ono není dobré dítě úplně vyčleňovat z kolektivu. To je pak jak u nás ve třídě bioeko teroristka, jejíž synek se vždycky tajně přecpal toho, co doma nesměl - třeba i měnil svačiny se spolužáky nebo dojídal to, co nesnědly.
@Havlova píše:
Já neznám žádnou. Tak co třeba 99, poe, doyle v angličtině, v češtině kalevala, dějiny vzniku židovského národa, zlodějka knih? Kolik jsi z toho ve 14 přečetla ty? A sex je to poslední, co naši mladou láká - zatím ji berou spíš koně, závodní sport, muzea, hrady a angličtina.
U nas tohle nebylo nic vyjimecneho, ale ja chodila na gympl a cetla jsem hodne a pak jsem studovala ceskou literaturu na FFUK.
Ale nikdy bych si netroufla rict, ze to, ze nekdo hodne cte, je kvalitni vychovou.
A sex je to posledni, na co tak mlada holka mysli, jako bych slysela vlastni mamu. ![]()
@Martina D. píše:
U nas tohle nebylo nic vyjimecneho, ale ja chodila na gympl a cetla jsem hodne a pak jsem studovala ceskou literaturu na FFUK.Ale nikdy bych si netroufla rict, ze to, ze nekdo hodne cte, je kvalitni vychovou.
A sex je to posledni, na co tak mlada holka mysli, jako bych slysela vlastni mamu.
Jj, všechny jsou jako ty. Jen já byla divná a ve 14 mě sex nezajímal. Dcera taky chodí na gympl do kvarty, takové knihy jako ona tam nečte nikdo. Alespoň podle toho, jak si učitel stěžoval na třídních schůzkách. Asi špatná škola. ![]()
@Martina D. píše:
U nas tohle nebylo nic vyjimecneho, ale ja chodila na gympl a cetla jsem hodne a pak jsem studovala ceskou literaturu na FFUK.Ale nikdy bych si netroufla rict, ze to, ze nekdo hodne cte, je kvalitni vychovou.
A sex je to posledni, na co tak mlada holka mysli, jako bych slysela vlastni mamu.
Tohle me fakt pobavilo, pardon protistrane.
![]()
Jinak teda souhlasim, ze “hodne cist” neni o vychove, ale o touze a preferencich a zajmech toho ktereho ditete. Moje rodice jsem nevidela nikdy s knihou, ale ja jsem fakt velky ctenar a ctu hodne uz od mala.
Z nasich 3 deti se zatim uz od miminka jevi jako velky ctenar nejstarsi syn, ten vydrzel poslouchat x pohadek a ted v prvni tride si hodne cte i sam.
Naproti tomu prostredni skolkovy syn nevydrzi pomalu ani jednu kratkou pohadku, proste ho berou jine veci.
![]()
@Havlova píše:
Jj, všechny jsou jako ty. Jen já byla divná a ve 14 mě sex nezajímal. Dcera taky chodí na gympl do kvarty, takové knihy jako ona tam nečte nikdo. Alespoň podle toho, jak si učitel stěžoval na třídních schůzkách. Asi špatná škola.
Ale abych teda vyvazila ten predchozi “vtip”, podle me to, co cte tvoje dcera je fajn, tohle jsem cetla az pozdeji. Ve ctrnacti u nas zrovna vydavali Pana prstenu, takze jsme hltali Tolkiena.
![]()
@Havlova píše:
Jj, všechny jsou jako ty. Jen já byla divná a ve 14 mě sex nezajímal. Dcera taky chodí na gympl do kvarty, takové knihy jako ona tam nečte nikdo. Alespoň podle toho, jak si učitel stěžoval na třídních schůzkách. Asi špatná škola.
Hele, kdyz tu tvoji dceru ten sex vubec nezajima, tak ji asi muselo nudit, ze si Garpa jeho matka udelala zneuzitim vojaka na pristrojich v nemocnici, a jeste nudnejsi bylo, jak Garpova manzelka pravidelne vykurovala milence pod volantem, az mu pri koureni v aute ukousla penis.
![]()
@Mmmanka píše:
Ale abych teda vyvazila ten predchozi “vtip”, podle me to, co cte tvoje dcera je fajn, tohle jsem cetla az pozdeji. Ve ctrnacti u nas zrovna vydavali Pana prstenu, takze jsme hltali Tolkiena.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Toho jsem četla až jako dospělá. Dcera ve 4. třídě. Ve 14 jsem četla spíš detektivky a cestopisy, bylo to ještě za minulého režimu. Film jsme jí ale dovolili až později, přišel mi o dost děsivější. Ty knihy jsou samozřejmě i o preferencích, my čteme všichni. Ale to i to ostatní (galerie, muzea atd. ). Ale kdyby to neznala od malinka, třeba by si k tomu cestu nenašla, neměla by takový přehled, nepřišlo by jí to běžné. Kolik dětí z nepodnětného prostředí to dokáže samo? Takže viděla i Na vlásku, ale chodila třeba na představení Pardubické filharmonie pro děti.