Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nečetla jsem příspěvky ostatních, ale brala bych všema deseti!!! Vše se doučí, co ne doma, to rychle ve školce a můžeš mu dát sebou i láhev na pití
Já tam holkám dala hrnečky a i si nosí svoje lahve, protože ty si na 100% ohlídaj a nenechaj nikoho z jejich hrnečku napít
A oblíkání bych neřešila… u těch nejmenších stejně asistují učitelky - teda u nás to tak je
Spíš využívá mamku, že to za něj dělá, pak se budeš divit, co vše zvládne sám ![]()
@mersii já jsem dceru dala do školky čistě kvůli kolektivu ve 2,5 a nelituji. byla jsem doma, po rodičáku jsem byla bez práce a teď čekáme druhé, takže doma jsem vlastně pořád a přesto dcera chodila do školky, rok do soukromé a teď už do státní, herny, hřiště mi věř nejsou to samé. pro mě je nejúžasnější když dcera přijde domů a vykládá o kamarádech jménem a o paní učitelce, nejsou to jen děti z herny které vidí hodinu a pak je třeba ani už neuvidí, když byli vánoce dcera se těšila jak ukáže „svým“ děckám hračky, těšila se na školní výlet, prostě je to jiné mít stálý kolektiv, stálý režim, vidět jak dcera miluje paní učitelku prostě vše kolem školky byl důvod proč jsem platila ty hrozné prachy z rodičáku a proč jsem byla pro ostatní líná matka která se zbavila děcka ač je doma
@Carrinka souhlas, pomáhají učitelky a hlavně dítě ví že tam není maminka a najednou vše umí samo ![]()
@mersii, tak já bych brala všemi deseti a ještě bych se zeptala zda by tam nemohl chodit už teď. Mě kdyby dcerku do školky přijali, tak bych se snažila ji tam dávat, byť na dopoledne, už teď. Nepřijali kvůli místu, tak jsem sehnala soukromou miniškolku do které chodí na 2 dopoledne.
Já myslela, že by nastoupil hned, když bude místo. Takhle bych pockala na zápis a místo přenechala někomu, kdo může hned nastoupit.
Nečetla jsem diskuzi.
To, že se děcko zapojí do školkových dětí na procházce nic neznamená a nic to nevypovídá o jeho zralosti pro školku ![]()
Syn si občas pohrál s dětmi z blízké školky od 18 měsíců, do školky bych ho ale předčasně nedala a ani bych se k vůli tomu nehonila. Šel ve 4 letech a úplně bez problémů, dnes je školák.
Já bych to nechala plavat, že to bylo řečeno „aby řeč nestála“. Určitě bych se nehonila k vůli něčemu, o čem bych nebyla pevně přesvědčena, že je pro mé dítě to nejlepší.
Za nejdřívější termín považuju ukončený třetí rok, ale ne každé dítě je ve třech letech zralé na školu.
@Jana206 no vidíš a moje má 3,5 a už rok chodí nadšená do školky a představa že doma je ještě půl roku aby nastoupila až ve 4 je pro mě šílená, ne proto abych měla klid ale proto že každá mamina je šťastná když je šťastné dítě, neříkám že doma byla nešťastná ale to štěstí po začátku školky bylo úplné a totálně mě jako maminu přesvědčilo že to je ta správná cesta. moje malá nikdy nebrečela ve školce, nastoupila bez jediné slzičky, brečela až bez školky o prázdninách
proto říkám neexistuje žádná tabulka na to od kdy může dítě bez problémů chodit do školky, mezi kolektiv… tvoje dítě bylo zralé na školku až ve 4(dle mě i dřív ale ty jsi ho tam nechtěla dát) a moje už ve 2,5 naprosto bez problémů a s nadšením ![]()
Souhlasím s tím, že děti sjou různé. třeba já osobně jsem nebyla na školku zralá nikdy
, chodila jsem z povinnosti poslední rok, nesnášela jsem to tam, a těšila se do školy. a kolik let jsem tvrdila, že moje děti budou chodit do školky max. od 4let, neli později, a žádné tábory a tak. jenže - teď vidím, jak sjem se mýlila - moje děti jsou po manželovi a školka je nesmírně baví.
starší šel ve třech navíc s narozením bráchy, mladší od 2 let do jeslí na dopoledne. Ač vypadal na maminčáka, chodí naprosto ochotně a neskutečně mu to prospělo. všichni se mi hrozně divili, ale nakonec uznali, že jsem měla pravdu.
Pak, ono je taky zatraceně velký rozdíl, jestli chodí dítě do školky na dopoledne a nebo na celý den, od 7 do 5, myslím, že tohle je právě ono, co bych směřovala na pozdější věk, pokud to jde. protože aspoň můj starší se při spaní nudí, neb nespí od 2let, a zpočátku měl pocit, že jsem ho „odložila“. ale pracuju z domu a byl pro mě zatracený rozdíl mít odpoledne nespavší starší vyžadující pozornost a mladší, které je potřeba uspat a nechce, protože brácha je doma.
zakladatelce bych poradila, jetsli by nešlo, aby na zkoušku chodilo dítě už dříve než ve 3? dneska to jde. ale rozhodně, v dnešní době přecpaných školek bych dala za místo nevím co. sama za něj dost tvrdě platím.
@Nataša
jako u nás, já školku a vůbec tyhle akce typu družiny, tábory apod. nesnášela, nebyla jsem moc společenské dítě ale dcera je úplná opak, školka jí ohromně prospěla, začala chodit jen na dopo ale po pár dnech si vybrečela že chce celý den, hrozně se na to těšila a jezdili jsme pro ní až skoro mezi posledníma ač jsem doma protože nechtěla nikdy domů. školka jí neskutečně prospěla a prospívá, doufám že druhé bude stejné, protože ho taky plánuji brzo šoupnout do školky mezi děcka ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.