Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, jen ze vzorku moče orientačně. Za chvilku je výsledek. Snad to tím nebude, ale ledvinu bych fakt neriskovala.
Včera už jsem se sem nedostala.Na pohotovosti jsme byli, v moči nic neměla.Dneska už to přes den bylo dobrý,ale ted jí to zase vyskočilo na 38,6.tak doufám,že zítra už to bude ještě lepší
zapomněla jsem ještě napsat,že nám řekla dr.,že to vypadá na virozu
Lulo,
nejsem lékař, ale z toho, co popisuješ, pozoruju nápadně stejné znaky jako co měla naše malá, co měla i kamarádky dcera i syn a co tady má teď spousta dětí.
Vysoké, rychle stoupající horečky.
Jenom Tě chci tedy uklidnit, že pokud to je ono, tak to za pár dní (za tři, maximálně za čtyři…) přejde - to nejhorší, a zůstane jen taková slabost a buď teda ještě rýma nebo kašlík. Takže to chce klidový režim ještě aspoń týden.
A chce to hlídat tu teplotku, kdyby náhodou - ale nástup tý virózy je teda mírně děsivej (pro mě malinko víc děsivej… )
Ahoj Zlatuško tak byla to viroza,neměla rýmu ani kašel,ale plnou pusu aftů a ty horečky.Dneska už je v pohodě až na ty blbý afty.Bolí ji při jídle,ale hlavně,že jinak už je v pohodě.Jinak děkuji moc za odpovědi
A ještě jak píšeš ten klidový režim,kdy jste šli ven?Dneska jsme byly na kontrole,ale zapomněla jsem se zeptat,bylo tam hrozně moc dětí,takže to dr. brala moc rychle a na všechno jsem si nevzpomněla ![]()
juj já byla pryč…
ale asi už ses zeptala mezitím doktorky. Nám řekla, že ještě týden doma od poslední kontroly…
tak nevím, jak vám.
Každopádně se vám už doufám daří líp! ![]()
Zlatuško díky za odpovědi.Po dvou dnech se ji horečky vrátila měla až 40, k tomu zánět nosohltanu má antibiotika a dneska jí píchali ucho.Tak doufám,že už to bude lepší a že máme od nemocí na nějakou dobu klid.Už jsem z toho hotová ![]()
Anonymni píše:
Ahoj poradí mně někdo rychle prosím malá se vzbudila ráno s horečkou má 39,dala jsem jí brufen sirup a asi za 5 min mě všechno vyzvracela mám jí dát něco znova nebo mám čekat děkuji moc za odpovědi Lenka
Pokud to vyzvracela během 5 min, tak to vyzvracela určtě vše. Doktorka mi radí, že když je to během hodiny, tak jde vše ven a má se podat lék znovu. Ja to teď zažila se synem, který měl horečky, dala jsem mu Nurofen sirup a komplet vše šlo ven, takže jsem raději dala čípek – který je pro blinkající děti lepší ![]()
AHOJ holky máme dotaz. dcerka 1 rok z ničeho nic dostala horečku, ale jinak je veselá, hraje si rýmu nemá jen ta horečka, sirup vždy zabere, ale za nějakou dobu ji opět stoupne. dnes jsme byli u doktora a krav a moč má v pořádku. tak už něvím, myslíte že by to mohli být zuby nebo ted jsou vedra tak z horka? dnes už je to třetí den. máte podobné zkušenosti? díky
Ahoj holky, mám dotaz, malá má od včerejšího večera horečky, ale teď jsem ji naměřila skoro 41, myslíte, že s ní mám zajet na pohotovost? čípky nezabírají a nic jiného ji není a je teda malátná…
Když naše holka měla něco podobného tak jsme na pohotovost jeli a byla to angína. Doma ani čípek nezabral, ale na pohotovosti už se jí horečka snižovala a doktor nám řekl, že čípek začal zabírat později. Dostala penicilín a druhý den pomalu nebylo vidět, že měla tak vysoké teploty.
A to se asi zjistí z moči,že? Protože u nás na pohotovosti nic jiného nehrozí