Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
5 ml je „slušná dávka“, maximální jednotivá dávka je 5,6 ml. ![]()
@Doctus píše:
5 ml je „slušná dávka“, maximální jednotivá dávka je 5,6 ml.
Takze to stridat s panadolem? Tam je podle hmotnosti 13ml.
Nurofen jsem ji dala v 10:45 a od te doby je klid…
@Anonymní píše:
Takze to stridat s panadolem? Tam je podle hmotnosti 13ml.Nurofen jsem ji dala v 10:45 a od te doby je klid…
Pokud dítě toleruje 13 ml suspenze Panadolu, nemám výhrad, dávka je pořádná. Celkem raritně se lze v lékárnách setkat s přípravkem Paracetamol Teva 40 mg/ml, tam by požadovaný objem jedné dávky byl trochu menší.
Jinak lze teda použít 1/2 500mg tablety a rozdrtit (dávka ale bude blíže spodní hranici terapeutického rozmezí).
8 hodin od podání posledního Nurofenu uběhlo, tak bych v případě potřeby dal opět ten (agresivnější dávka).
@Doctus píše:
Pokud dítě toleruje 13 ml suspenze Panadolu, nemám výhrad, dávka je pořádná. Celkem raritně se lze v lékárnách setkat s přípravkem Paracetamol Teva 40 mg/ml, tam by požadovaný objem jedné dávky byl trochu menší.Jinak lze teda použít 1/2 500mg tablety a rozdrtit (dávka ale bude blíže spodní hranici terapeutického rozmezí).
8 hodin od podání posledního Nurofenu uběhlo, tak bych v případě potřeby dal opět ten (agresivnější dávka).
Dekuji moc:) Uvidime jak zitra. Krev ma ok. Zitra neseme do nemocnice znovu moc. Dnes sestricka rikala mudr., ze krev 2 a leukocity 1. (Test toho papirku) Tak snad i to bude ok a bylo to jen chvilkove. Dekuji!
Nitrity nebyly „na papírku“ (známka přítomnosti bakterií)? Když už jste šla s dítětem do nemocnice, měla lékařka nechat vyšetřit moč v laboratoři.
@Doctus píše:
Nitrity nebyly „na papírku“ (známka přítomnosti bakterií)? Když už jste šla s dítětem do nemocnice, měla lékařka nechat vyšetřit moč v laboratoři.
Blbe jsem to napsala… tohle ji rekla v ordinaci a pak ji poslala do laboratoře a pak mi volali at zitra jeate prineseme moc…
Ted ma teplotu 35.7 je to normalni?
Přeměřil bych ji, určitě Nurofen hypotermii nezpůsobí jen tak.
@Doctus píše:
Přeměřil bych ji, určitě Nurofen hypotermii nezpůsobí jen tak.
Po premereni 35.8
Ještě bych to změřil následovně. Nechat teploměr v podpaží třeba 3 minuty a teprve pak zapnout. Tak by se ideálně mělo měřit, a to vzhledem k mechanismu „výpočtu teploty“ elektronickým teploměrem. Výsledek po 3 minutách je de facto ihned (po zapnutí by měl teploměr záhy hlásit, že je změřeno).
@Doctus píše:
Ještě bych to změřil následovně. Nechat teploměr v podpaží třeba 3 minuty a teprve pak zapnout. Tak by se ideálně mělo měřit, a to vzhledem k mechanismu „výpočtu teploty“ elektronickým teploměrem. Výsledek po 3 minutách je de facto ihned (po zapnutí by měl teploměr záhy hlásit, že je změřeno).
35.8 mela v zadecku… p
Odectenim z 36.3
V podpazi mela jen 35.2… ale zima ji nejspis neni, ptz nechce byt prikryta.
To spíš vypadá na chybu teploměru.
Nebo je nějaká ospalá/unavená, dušná, zmatená? ![]()
@Doctus píše:
To spíš vypadá na chybu teploměru.Nebo je nějaká ospalá/unavená, dušná, zmatená?
Neni… spi normalne, ptz je noc. Ale i na dotek se mi zda studenejsi. Hlavne nohy. A spi neklidne…
Druhy teplomer ukazal v zadecku 35.9 a v podpazi 35.3…