Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já jsem teda párkát viděla jak se ženský voněj v obchodech… A hlídám si jen jestli je u časopisu dárek
Jinak se mi nikdy nic takového nestalo… Asi jsem měla štěstí a měla bych si to víc hlídat at se mi to nestane…
Ježiš, to je síla holky co tu píšete, mě se teda zatím nikdy asi takový extrém nestal, ale asi si začnu dávat větší pozor, jo je fakt, že kontroluju u jogurtů pod víčky to překvapení, to už se mi stalo, že sme přišli domů a bylo velké zklamání ![]()
@blecha72 mne se to take stava. Jednou jsem koupila uz otevrene mliko v pet lahvi, jindy spatny maso apod. Nedavno jsem koupila ve sleve veci na ocekavane miminko, dojela s panderem domu a zjistila jsem, ze mi nezapocitali slevu. Stesti, se jsem vzala ucet a nastvali me tak, ze jsem jela zase zpatky - vratili mi 190,–. Jindy mi to za to nestoji, to vic projedu na benzinu. A dvakrat se mi stalo, ze mi v pulce nakupu v Kauflandu nekdo ukradl vozik. Obehla jsem snad celej kram a nic. Nekomu to asi stalo za tech 5/10,– Kc ve voziku. Horsi bylo, ze jsem musela litat znovu po obchode
A to na me jeste blbe cumeli, ze se vracim ven zadnim vchodem, tak jsem je zpucovala, ze mi lidi nemaj brat vozejky ![]()
Mě se jednou stalo - naštěstí jsem si toho všimla včas - kupovala jsem sérii 5 knih, jako sadu, v ozdobné krabici. A koukám, že druhý díl tam byl dvakrát a pátý chyběl
Někdo při kompletaci asi zapomněl počítat do pěti, no stane se
![]()
Chlap si jednou v Globusu koupil ponožky se smajlíkem. Prodávaly se v zataveném pytli 10 párů. Až doma jsme zjistili, že místo deseti párů zatavili sedm a přihodili jednu lichou ponožku, asi náhradní.
Jinak se nám nikdy nic takového nestalo.
Ale pravidelně v Albertu jsem dostávala prošlé potraviny vydávané za čerstvé. Nepomáhaly ani stížnosti na jejich centrále, oni jim tam vždycky dali echo, pár dní byla krásná zelenina, čerstvé maso a po pár dnech zase eklhaft.
Jo a nejvíce mě znechutilo máslo, trvanlivost ještě 14 dní a uvnitř plíseň po celé jedné straně ![]()
@Litta píše:
Vajíčka kontroluji, lahve zkouším otvírat/zkoumám, deodoranty beru ze zadních řad, datum spotřeby kontroluji,… Mě nenapálí. Leda moli v mouce, tu tam bohužel přebírat nemůžu.
Jo to je dobrý fígl, máma pracovala jeden čas v potravinách a tohle mě taky učila atˇsi beru výrobky ze zadních řad
jsou tam novější s delší expirací, dopředu se strká to co už začíná hořet
@LindaPraha píše:
@blecha72 mne se to take stava. Jednou jsem koupila uz otevrene mliko v pet lahvi, jindy spatny maso apod. Nedavno jsem koupila ve sleve veci na ocekavane miminko, dojela s panderem domu a zjistila jsem, ze mi nezapocitali slevu. Stesti, se jsem vzala ucet a nastvali me tak, ze jsem jela zase zpatky - vratili mi 190,–. Jindy mi to za to nestoji, to vic projedu na benzinu. A dvakrat se mi stalo, ze mi v pulce nakupu v Kauflandu nekdo ukradl vozik. Obehla jsem snad celej kram a nic. Nekomu to asi stalo za tech 5/10,– Kc ve voziku. Horsi bylo, ze jsem musela litat znovu po obchodeA to na me jeste blbe cumeli, ze se vracim ven zadnim vchodem, tak jsem je zpucovala, ze mi lidi nemaj brat vozejky
Tak ta pětikačka na vozík je drsná. Už se setkávám i s žebráky, když vracím vozík- jako že mi ho odvezou a tu pětikorunu si nechaj, já tam ale peníze nedávám
@belik píše:
Jo to je dobrý fígl, máma pracovala jeden čas v potravinách a tohle mě taky učila atˇsi beru výrobky ze zadních řadjsou tam novější s delší expirací, dopředu se strká to co už začíná hořet
To zaprvé a zadruhé to vzadu není tak ošmatané a pootvírané. Já bych nekoupila ani časopis zepředu. ![]()
@LindaPraha účtenku si vždycky kontroluji u pokladny, abych zamezila například tomu, že mi místo 7 rohlíků narazí 70 a tak ![]()
@1Luca píše:
@LindaPraha účtenku si vždycky kontroluji u pokladny, abych zamezila například tomu, že mi místo 7 rohlíků narazí 70 a tak
Jo to se taky snažím. Nejlepší je v Tesku samoobslužná pokladna. Tam si můžu uškodit leda tak sama sobě. ![]()
Tak datum spotřeby jsem kontrolovala, jen mě nenapadlo, že někdo nařízne krabici kapesníků za 20 a náplň nahradí nějakými jinými, snad za 13?
@LindaPraha už i vozíky se kradou? Horší kdybys tam místo pětikačky měla takový ten plastový žeton ![]()
Já takhle nákupní vozík jednou sebrala fakt omylem a jezdila jsem dál, než jsem tam strkala další zboží. Jak jsem to zjistila, jela jsem ho vrátit tam, co jsem si naposledy pamatovala a běhala tam zmatená paní
. Jsem se omluvila, byla jsem těhotná
. No a mně vozík už taky „ukradli“, nejhorší je, že se musí začít znovu nakupovat a já to tak nesnáším.
Tak to tedy taky neznám
. Kontrolovat, zda „dárek“ je u časopisu, v krabicích apod., to je jasný, lidi to prostě berou. Stejně tak kontroluji datum spotřeby a vajíčka. Ale že někdo vymění kapesníčky??? Tak to by mě opravdu nenapadlo a taky by mě to pěkně vytočilo ![]()