Trilogie Hovory s Bohem - zamyšlení

mircausa
10.1.13 11:27

Hovory s Bohem - zamyšlení

Zdravím všechny,

chtěla jsem se zeptat, zda-li jste také četli trilogii Hovory s Bohem…
Zajímali by mě Vaše názory a zamyšlení nad knížkama. Co si o tom myslíte?
Klidně piště i soukromé zprávy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1749
23.1.14 19:40

Nečetla jsem, ale kamarádka má karty. A na netu jsou také tak si je občas vykládám. Mám hodně podobných knih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
30.7.14 13:31

Ahoj, já četla ten první díl a musím říct, že na to doteď myslím,. Já mám vlastně podobný ¨náhled na svět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.17 07:29

fgsdgd

Spíš je potřeba porovnávat s Biblí. To je Boží slovo. Jestli si to odporuje, od Boha to není!
Walschovo náboženství, je takové pokračování New age.
Ježíš je jediný prostředník mezi lidmi a Bohem, jeho milostí, se dá dojít ke spasení. Nijak jinak.
Co se týká karet, magie, znamení, věštění, dokonce i jógy (Hinduistické náboženství) nebo i vyvolávání duchů zemřelých, jsou to podle Bible doslova ohavnosti a Bůh nechce, aby věřící lidé, do tohoto bludného kruhu spadli.
Deuteronomium 18,10-12 - Ať se u tebe nenajde ten, kdo by provedl svého syna či svou dceru ohněm, věštec přinášející věštby, hadač ani ten, kdo vykládá znamení, ani čaroděj ani zaklínač ani ten, kdo se doptává ducha zemřelého, ani věštec ani ten, kdo se dotazuje mrtvých. Vždyť každý, kdo dělá takové věci, je ohavností pro Hospodina. Kvůli těmto ohavnostem je před tebou Hospodin, tvůj Bůh, vyhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
1.1.18 13:07

@trpaslenka
Zdravím,
To co popisuješ, je učení křesťanské, pravda? Slyšíš to dejme tomu od dětství, věříš tomu. Ale měla jsi někdy prostor, popřemýšlet o tom všem sama za sebe, na svoji duši? Jaký Bůh rezonuje víc s Tvojí duší? Soudivý, trestající, hrozící očístcem, peklem (to je podle mě výmysl lidí, aby mohla církev zastrašit) nebo naopak nesoudící, milující, Bůh který chce, aby jsme o tomhle vážně přemýšleli, nenechali jsme si jenom něco tloukat do hlavy, poslouchali svoje pravé pocity, pocity své duše. Věřím tomu, že Bůh nás stvořil, aby přes nás okusil fyzický život, právě s jeho neduhamy, touhami, špatnými i dobrými zkušenosti. Proč by jinak Bůh trestal něco, co sám stvořil právě s tímhle záměrem?
Věř, že i Bibli psali lidé, ale před dvěma tisíci lety! Dnes už by jsme mohli pokročit v duchovní cestě dál a začít přemýšlet více. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
12.10.22 14:29

,,Tak jsme mohli pokročit v duchovní cestě dál a začít přemýšlet více. :srdce:,,,
A vypřemýšleli jsme tohle:
https://gloria.tv/…iqzQcDEZrFcC
A naplnilo se toto Písmo:
A slyšel jsem jiný hlas z nebe: "Vyjdi, lide můj, z toho města, nemějte účast na jeho hříších, aby vás nestihly jeho pohromy.
5 Neboť jeho hříchy se navršily až k nebi a Bůh nezapomněl na jeho viny.
6 Odplaťte po zásluze té nevěstce, dvojnásob jí odplaťte za její činy! V poháru, který připravovala, připravte pro ni dvojnásob;
7 kolik si užila slávy a hýření, tolik jí dejte teď trýzně a žalu. Protože si namlouvá: Trůním jako královna, vdovou nejsem a neokusím smutku -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí