Hračky, které střílí ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
20.11.14 11:36
@Kofolová píše:
at si to pujci ale doma to nechci :nevim: na to nazor nezmenim

Připomněla jsi mi jednu maminku od nás ze školky, zastává podobný názor.

Její chlapeček je (ve školce - nevím, jak se projevuje doma) poměrně dost agresivní, rád vyvolává fyzické konflikty, šermuje „potrubím“ (takové ty kostky) a dost s tím ostatní mydlí, celkově je takový divočejší. Jednou v šatně jsem vyslechla debatu té maminky s učitelkou o tom, že tomu nerozumí, proč se takhle projevuje, že doma vůbec nemá žádné zbraně ani nic takového… a naše úžasná paní učitelka jí řekla „Víte, maminko, ono by bylo nejlepší, kdyby mu to tatínek koupil, hrál si s ním… a naučil ho, jak spolu kluci bojují férově. Že se mečem netlučou zezadu, že si mečem nepodrážejí nohy, že šermovat spolu můžou jenom tehdy, když chce i ten druhý… Je to kluk - bojovat, střílet a prát se bude vždycky, s tím se nedá nic dělat - ale měl by vědět, co znamená fair-play.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.11.14 11:39
@BohunkaP píše:
Připomněla jsi mi jednu maminku od nás ze školky, zastává podobný názor.Její chlapeček je (ve školce - nevím, jak se projevuje doma) poměrně dost agresivní, rád vyvolává fyzické konflikty, šermuje „potrubím“ (takové ty kostky) a dost s tím ostatní mydlí, celkově je takový divočejší. Jednou v šatně jsem vyslechla debatu té maminky s učitelkou o tom, že tomu nerozumí, proč se takhle projevuje, že doma vůbec nemá žádné zbraně ani nic takového… a naše úžasná paní učitelka jí řekla „Víte, maminko, ono by bylo nejlepší, kdyby mu to tatínek koupil, hrál si s ním… a naučil ho, jak spolu kluci bojují férově. Že se mečem netlučou zezadu, že si mečem nepodrážejí nohy, že šermovat spolu můžou jenom tehdy, když chce i ten druhý… Je to kluk - bojovat, střílet a prát se bude vždycky, s tím se nedá nic dělat - ale měl by vědět, co znamená fair-play.“

ty jo, to je skvělá paní učitelka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
20.11.14 11:43
@BohunkaP píše:
Připomněla jsi mi jednu maminku od nás ze školky, zastává podobný názor.Její chlapeček je (ve školce - nevím, jak se projevuje doma) poměrně dost agresivní, rád vyvolává fyzické konflikty, šermuje „potrubím“ (takové ty kostky) a dost s tím ostatní mydlí, celkově je takový divočejší. Jednou v šatně jsem vyslechla debatu té maminky s učitelkou o tom, že tomu nerozumí, proč se takhle projevuje, že doma vůbec nemá žádné zbraně ani nic takového… a naše úžasná paní učitelka jí řekla „Víte, maminko, ono by bylo nejlepší, kdyby mu to tatínek koupil, hrál si s ním… a naučil ho, jak spolu kluci bojují férově. Že se mečem netlučou zezadu, že si mečem nepodrážejí nohy, že šermovat spolu můžou jenom tehdy, když chce i ten druhý… Je to kluk - bojovat, střílet a prát se bude vždycky, s tím se nedá nic dělat - ale měl by vědět, co znamená fair-play.“

:potlesk: to presne potvrzuje to, jak to mame doma…syn je nejstastnejsi jeden tyden v roce, kdy jezdime na „bitvu“ - muze litat bosej a nahatej na louce a bitvit s dospelakama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
20.11.14 11:45

My sme synovce ucili strilet ze vzduchovek, deda je vzal na strelnici se slepyma, vedi jak se ktomu chovat a ze je to zbran. Proto na sebe maximalne strileli z vodnich pistolek. S meci sme s nimi trenovali od mala (oba sme sermiri) a ucili sme jeco je hra a co se nedela. Nejak jim to prineslo vic nez zakaz :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22093
20.11.14 11:47

@shellmyska, jj, přesně - taky jsem se to jako malá učila… můj strýc je bývalý závodní sportovní střelec, se zbraněmi v domě jsem vyrostla. Možná proto k tomu nemám ten klasicky ženský odpor. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
20.11.14 11:47
@BohunkaP píše:

To mas asi pravdu, ale to vse jde i bez toho aniz by to mel doma. Synuv bratranek to ma doma a utocil na neozbrojeneho syna mecem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
20.11.14 11:50

@Kofolová proto je asi potreba ty deti ucit co s tim… nejen to mit doma… mame mece a dyky na stene v obyvaku a v loznici a dcera uz pokukuje, brzydostane rybicku a zacnem ucit s mecem.

(Uz sme mecem zahnali zlodeje, proto je mame po byte)

• Citovat
  • Upravit
22093
20.11.14 11:52
@Kofolová píše:
To mas asi pravdu, ale to vse jde i bez toho aniz by to mel doma. Synuv bratranek to ma doma a utocil na neozbrojeneho syna mecem :lol:

Kdyby neměl meč, tak si na to vezme klacek nebo vařečku a bude předstírat, že je to meč. Nevidím v tom rozdíl. Tohle prostě kluci dělají - i v nejmírumilovnějších klasických pohádkách čtou o rytířích…

Že útočil na neozbrojeného, to je přesně o těch pravidlech hry… Možná v tatínkovi toho správného učitele nemá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.11.14 11:53

@shellmyska Teď si vzpomínám, že naši mají celá léta taky na stěně mačetu a nikdy s tím problém nebyl, věděli jsme, že si s tím můžeme ublížit, takže prohlídnout pod dozorem ano, ale bez dozoru jsme se k tomu nesměli přiblížit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
20.11.14 11:55

@narrate presne tak, je to prirozena zvidavost, a jak je o prispevek vys, ucime pohadkami kluky o rytirich a divky o princeznach, jak maji potom takovymi rytiri byt :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4984
20.11.14 11:56
@BohunkaP píše:
Kdyby neměl meč, tak si na to vezme klacek nebo vařečku a bude předstírat, že je to meč. Nevidím v tom rozdíl. Tohle prostě kluci dělají - i v nejmírumilovnějších klasických pohádkách čtou o rytířích…Že útočil na neozbrojeného, to je přesně o těch pravidlech hry… Možná v tatínkovi toho správného učitele nemá ;)

No on mozna ma v tatinkovi ten vzor kdy mlatil maminku a chova.se jako blbec. Takze vzor ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
20.11.14 11:59

@Kofolová ale to uz bohuzel neni ten spravny vzor :?

• Citovat
  • Upravit
4984
20.11.14 12:01
@shellmyska píše:
@Kofolová ale to uz bohuzel neni ten spravny vzor :?

No jo bohuzel. Ale to uz jsme odbocili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
20.11.14 12:07

Ti kluci po tom hrozně touží, mít „zbraň“ a střílet, hrozně je to baví, mají to prostě v sobě - být hrdina, ocránce atd. Je dobrý jim to umožnit - pokud samozřejmě to nejde proti nějakýmu zásadnímu přesvědčení rodičů, jen jim prostě dát hranice - na lidi se nestřílí, jestli chceš, střílej na terč/míč/plyšáka apod. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
20.11.14 12:08

Také se mi zbraně jako hračky vůbec nelíbí. Ale jako děti jsme s bráchou také měli pistole, meče, gumipušky, dokonce je vyráběl brácha sám :roll: Někdy nechápu, jak jsme přežili :mrgreen: Ono se tomu asi úplně vyhnout nedá, já budu určitě trvat na tom, že se střílí pouze na terč a ne po lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí