Hrozně zapomínám

Anonymní
21.6.18 18:52

Hrozně zapomínám

Ahoj, má někdo problém se zapomínáním? Je mi 21 let, a např. když mi někdo zavolá v pondělí a domlouvá si semnou schůzku tak v úterý už musím opravdu bádat v paměti, kdy že mi to ten dotyčný volal a kdy máme schůzku. Je to normální? Co proti tomu pomáhá? Před 4 lety jsem měla boreliozu, nevím jestli to na to nemá vliv?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
217
21.6.18 18:56

Já myslím, že to zas tak nenormální není. Už jsem zapomněla věci i mnohem rychleji :). Mně pomáhá diář, kde si píšu všechno od pracovních schůzek po to, co chybí doma nebo chce manžel, abych mu koupila. Taky mám všude po ruce bločky a když telefonuju, tak to rovnou píšu. Pak to přenesu do diáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
21.6.18 19:03

Myslím, nebo lépe řečeno, vím (sama to tak praktikuju), že na to dobře funguje vést si diář nebo aspoň poznámka do mobilu.. ;) :palec:
Mám s tím dobrou zkušenost, taky se mi občas stane, že přemýšlím nad přesným časem dané akce a tak, tak se prostě kouknu a vím ne :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.6.18 19:32

Taky se mi to stava, bud v klidu. Pamatuju si ramcove co kdy s kym, ale casy uz vubec, pisu si to do diare. Ale pokud ti to prijde nenormalni, zeptej se u doktora, jestli to nemuze mit souvislost s tou boreliozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.18 20:03
@Anonymní píše:
Ahoj, má někdo problém se zapomínáním? Je mi 21 let, a např. když mi někdo zavolá v pondělí a domlouvá si semnou schůzku tak v úterý už musím opravdu bádat v paměti, kdy že mi to ten dotyčný volal a kdy máme schůzku. Je to normální? Co proti tomu pomáhá? Před 4 lety jsem měla boreliozu, nevím jestli to na to nemá vliv?

Dneska v 11:20 jsem volala s fyzioterapeutkou, kdy máme přijít se synem. Ve 14:30 jsem jí volala znovu. Co si nenapíšu, to nevím. Věci zapomínám a ztrácím. Jsem schopná se mnažela zeptat odpoledne třeba 5× na to stejné. Nevím, jestli to je normální, ale mám to tak celý život :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2997
21.6.18 20:09

Vsechno si pisu.nemit seznam,co nakoupit v marketu,odejdu s poloprázdným nakupem.pokud toho mas hodne,na co behem dne myslet,je to uplne normalni i v jednadvaceti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
21.6.18 22:48

Taky se mi to stává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
21.6.18 23:31
@freeport píše:
Vsechno si pisu.nemit seznam,co nakoupit v marketu,odejdu s poloprázdným nakupem.pokud toho mas hodne,na co behem dne myslet,je to uplne normalni i v jednadvaceti.

Taky si doma dělám seznam, co mám koupit. Jenže pak někde zapomenu ten seznam - doma, v autě … Někdy mám ten seznam v kabelce, ale nemůžu ho najít. Takže většinou něco zapomenu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
22.6.18 08:09
@Sára 1 píše:
Taky si doma dělám seznam, co mám koupit. Jenže pak někde zapomenu ten seznam - doma, v autě … Někdy mám ten seznam v kabelce, ale nemůžu ho najít. Takže většinou něco zapomenu. :zed:
:mrgreen: tak ten já nesmím zapomenout, jinak jsem fakt v pasti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
22.6.18 14:18
@freeport píše: :mrgreen: tak ten já nesmím zapomenout, jinak jsem fakt v pasti.

Nojo, ale já za to nemůžu, že ho zapomenu. Snažím se hlídat si to, ale poslední dobou jsem ho neměla ani nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
22.6.18 14:20
@Anonymní píše:
Dneska v 11:20 jsem volala s fyzioterapeutkou, kdy máme přijít se synem. Ve 14:30 jsem jí volala znovu. Co si nenapíšu, to nevím. Věci zapomínám a ztrácím. Jsem schopná se mnažela zeptat odpoledne třeba 5× na to stejné. Nevím, jestli to je normální, ale mám to tak celý život :nevim:

Za mě je to nesoustředěnost. Děje se mi to, když jsem přepracovaná a už prostě nedokážu udržet myšlenku. Řeším to okamžitým psaním poznámek nebo přidáním do kalendáře. Pokud nemáš absolutně žádný stres nebo dejme tomu jiné větší povinnosti, a přesto zapomeneš do pěti vteřin, možná bych konzultovala s lékařem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.18 14:52

@Lalelale mám to celý život - jako dítě jsem mívala neustále poznámky za zapomínání, dotáhla jsem to až na dutku třídního učitele. Jsem nesoustředěná, roztěkaná. Je to náročné, ale snažím se s tím fungovat.

• Citovat
  • Upravit
28
22.6.18 14:58

Ahoj, pokud opravdu cítíš v této oblasti problém, doporučuji vysoké dávky hořčíku a opravdu dostatečný přísun živin pro mozek. Mozek mi stávkoval při anorexii (tedy nedostatku kvalitní! stravy) a při vysokém sportovním nasazení (hořčík)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová