Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já myslím, že to zas tak nenormální není. Už jsem zapomněla věci i mnohem rychleji
. Mně pomáhá diář, kde si píšu všechno od pracovních schůzek po to, co chybí doma nebo chce manžel, abych mu koupila. Taky mám všude po ruce bločky a když telefonuju, tak to rovnou píšu. Pak to přenesu do diáře.
Myslím, nebo lépe řečeno, vím (sama to tak praktikuju), že na to dobře funguje vést si diář nebo aspoň poznámka do mobilu..
![]()
Mám s tím dobrou zkušenost, taky se mi občas stane, že přemýšlím nad přesným časem dané akce a tak, tak se prostě kouknu a vím ne
![]()
Taky se mi to stava, bud v klidu. Pamatuju si ramcove co kdy s kym, ale casy uz vubec, pisu si to do diare. Ale pokud ti to prijde nenormalni, zeptej se u doktora, jestli to nemuze mit souvislost s tou boreliozou.
@Anonymní píše:
Ahoj, má někdo problém se zapomínáním? Je mi 21 let, a např. když mi někdo zavolá v pondělí a domlouvá si semnou schůzku tak v úterý už musím opravdu bádat v paměti, kdy že mi to ten dotyčný volal a kdy máme schůzku. Je to normální? Co proti tomu pomáhá? Před 4 lety jsem měla boreliozu, nevím jestli to na to nemá vliv?
Dneska v 11:20 jsem volala s fyzioterapeutkou, kdy máme přijít se synem. Ve 14:30 jsem jí volala znovu. Co si nenapíšu, to nevím. Věci zapomínám a ztrácím. Jsem schopná se mnažela zeptat odpoledne třeba 5× na to stejné. Nevím, jestli to je normální, ale mám to tak celý život ![]()
Vsechno si pisu.nemit seznam,co nakoupit v marketu,odejdu s poloprázdným nakupem.pokud toho mas hodne,na co behem dne myslet,je to uplne normalni i v jednadvaceti.
@freeport píše:
Vsechno si pisu.nemit seznam,co nakoupit v marketu,odejdu s poloprázdným nakupem.pokud toho mas hodne,na co behem dne myslet,je to uplne normalni i v jednadvaceti.
Taky si doma dělám seznam, co mám koupit. Jenže pak někde zapomenu ten seznam - doma, v autě … Někdy mám ten seznam v kabelce, ale nemůžu ho najít. Takže většinou něco zapomenu. ![]()
@Sára 1 píše:
Taky si doma dělám seznam, co mám koupit. Jenže pak někde zapomenu ten seznam - doma, v autě … Někdy mám ten seznam v kabelce, ale nemůžu ho najít. Takže většinou něco zapomenu.
@freeport píše:tak ten já nesmím zapomenout, jinak jsem fakt v pasti.
Nojo, ale já za to nemůžu, že ho zapomenu. Snažím se hlídat si to, ale poslední dobou jsem ho neměla ani nepamatuju.
@Anonymní píše:
Dneska v 11:20 jsem volala s fyzioterapeutkou, kdy máme přijít se synem. Ve 14:30 jsem jí volala znovu. Co si nenapíšu, to nevím. Věci zapomínám a ztrácím. Jsem schopná se mnažela zeptat odpoledne třeba 5× na to stejné. Nevím, jestli to je normální, ale mám to tak celý život
Za mě je to nesoustředěnost. Děje se mi to, když jsem přepracovaná a už prostě nedokážu udržet myšlenku. Řeším to okamžitým psaním poznámek nebo přidáním do kalendáře. Pokud nemáš absolutně žádný stres nebo dejme tomu jiné větší povinnosti, a přesto zapomeneš do pěti vteřin, možná bych konzultovala s lékařem.
@Lalelale mám to celý život - jako dítě jsem mívala neustále poznámky za zapomínání, dotáhla jsem to až na dutku třídního učitele. Jsem nesoustředěná, roztěkaná. Je to náročné, ale snažím se s tím fungovat.
Ahoj, pokud opravdu cítíš v této oblasti problém, doporučuji vysoké dávky hořčíku a opravdu dostatečný přísun živin pro mozek. Mozek mi stávkoval při anorexii (tedy nedostatku kvalitní! stravy) a při vysokém sportovním nasazení (hořčík)
Ahoj, má někdo problém se zapomínáním? Je mi 21 let, a např. když mi někdo zavolá v pondělí a domlouvá si semnou schůzku tak v úterý už musím opravdu bádat v paměti, kdy že mi to ten dotyčný volal a kdy máme schůzku. Je to normální? Co proti tomu pomáhá? Před 4 lety jsem měla boreliozu, nevím jestli to na to nemá vliv?