Hubnutí, cvičení, strava

75
14.8.21 23:11

Hubnutí, cvičení, strava

Zdravím všechny. Prosím o nějaký tipy jak aspoň zhubnout pár kil.
Je mi 18, mám 58 kg a 162 cm. Chtěla bych se dostat pod 55 kg… Uvítala bych spíš nějaké cvičení než stravu. Vím ta se musí také změnit. Jsem strašný milovník sladkého, nejím téměř žádné maso, miluju zeleninu a ovoce, bez sladkého pití se neobejdu a nedokážu se od ničeho odtrhnout. Zkoušela sem cviky z YT, vydržely jsem u nich den, dva a konec… Před pár lety když sem cvičila každý den tak jsem se cítila daleko lépe než teď, měla jsem chuť do života, pořád něco vymýšlela, výlety atd. Teďka vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
14.8.21 23:30

No, odhlédnu od tvé váhy…

Rychlá chůze…miluju brzo ráno, když ještě všichni spí. Nebo Fitness Marshall na you tube. To není klasické cvičení.

Ale spíš potřebuješ posilovat a formovat se. Tohle je kardio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5384
15.8.21 01:02

Chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.21 04:58

Vůbec tě nepotěší můj názor.
Ale byla jsem taky dost při těle, hledala výmluvy, ne způsoby.
Pokud doopravdy chceš a doopravdy ti to vadí, tak začneš makat a přestaneš pít aspoň ty vody sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13990
15.8.21 05:05

@Misulka2020 jako pardon, ale 58 kg při 162 cm nebude „taky dost při těle“, ale spíš půjde o to něco trochu zpevnit, ne primárně shazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
15.8.21 08:16

Cvičení bez změny stravování ti nepomůže. Je to nefér, ale je to tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.8.21 09:01

@Misulka2020 není o tom že bych,, byla při těle,, ale spíš jak píšete zpevnit, břicho, nohy… Vždycky sem měla ploché břicho a cca 2 roky už ne, jelikož sem nemohla cvičit ani nic kvůli operaci kolen. Teďka se chci zase k tomu dokopat… O tom jídle to je nejtěžší, vydržím třeba den dva, o vodě či perlive vodě a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.9.21 08:24

Na zpevnění je nejlepší klasické posilování - tvar těla dělá především svalstvo. Akorát to obvykle holky moc nemají rády… což je škoda.
Takže si najdi pokud možno něco, co tě bude bavit a do čeho se nebudeš muset nutit. To je základ.

Ke sladkým nápojům bych uvedl jednu zajímavou věc.
Dělala se studie se dvěma skupinami, které cvičily a snažily se hubnout.
Rozdíl mezi nimi byl ten, že jedna měla k pití povolenou jenom čistou vodu, druhá mohla používat nekalorické slazené nápoje.
Větší úspěch měla skupina, která mohla pít slazené nápoje - protože víc lidí u toho cvičení vydrželo. Ve druhé skupině to lidé víc vzdávali. :-)

Ale ty bílkoviny by to, poslyš, trochu chtělo. Zvaž případně jejich doplňování ve formě koktejlů. Pokud si vybereš nějakou kvalitní značku, uspokojí to trochu i tvoji chuť na sladké - třeba Sci-tec dělá skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
17.9.21 08:35

58 kg je super, když jíš sladké a piješ slazené nápoje. To bych vůbec neřešil. Cvičení, ale k tomu potřebuješ bílkoviny, takže maso a když ne maso, tak tvarohy nebo vajíčka. Jinak se těžko vytvoří svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 12:48

Ahoj,
Tak mě zajímá, zda se dá hubnout i jídelníčkem, který není na 100% změněný. Ano, koukala jsem na kalorické tabulky a nejsem úplně mimo. :D Mela jsem opravdu strašný jídelníček. Jedla jsem co chtěla, zelenina a ovoce prakticky žádná, samé sladké a po obědu nebo večeři jsem si dala další čokoládu. K tomu sladké vody. No, teď když to vidím tak nic moc. Nově jsem zařadila mraky vody, hodně zeleniny a ovoce. Vynechala pečivo a čokolády a tyčinky ve velkém prakticky vyřadila. Ovšem občas si dám třeba müllermilch, nebo jogurtový nápoj, nebo čokoládu, ale opravdu kousek, jednou za dlouhý čas pizzu.. No ještě by tam byli jídla, která by šla změnit. Začala jsem pravidelně cvičit, 3 dny cvičení a den odpočinku. Posilovna, nebo na nějaké cvičení chodit nemohu, mám cácorku. Nemám hlídáním, takže se snažím cvičit podle videí. Takže, dá se hubnout, ikdyz jsem udělala jen těchto několik změn?

• Citovat
  • Upravit
32922
18.2.22 13:00
@Anonymní píše:
Ahoj,
Tak mě zajímá, zda se dá hubnout i jídelníčkem, který není na 100% změněný. Ano, koukala jsem na kalorické tabulky a nejsem úplně mimo. :D Mela jsem opravdu strašný jídelníček. Jedla jsem co chtěla, zelenina a ovoce prakticky žádná, samé sladké a po obědu nebo večeři jsem si dala další čokoládu. K tomu sladké vody. No, teď když to vidím tak nic moc. Nově jsem zařadila mraky vody, hodně zeleniny a ovoce. Vynechala pečivo a čokolády a tyčinky ve velkém prakticky vyřadila. Ovšem občas si dám třeba müllermilch, nebo jogurtový nápoj, nebo čokoládu, ale opravdu kousek, jednou za dlouhý čas pizzu.. No ještě by tam byli jídla, která by šla změnit. Začala jsem pravidelně cvičit, 3 dny cvičení a den odpočinku. Posilovna, nebo na nějaké cvičení chodit nemohu, mám cácorku. Nemám hlídáním, takže se snažím cvičit podle videí. Takže, dá se hubnout, ikdyz jsem udělala jen těchto několik změn?

Každá změna dobrá. Pro tělo určitě. Ale jestli budeš hubnout záleží na tom, jestli máš kalorický deficit. Pokud i přes změny budeš přijímat víc, než spálíš, tak hubnout nebudeš. I zdravým jídlem jde příjem přehnat. Cvičení ti závidím, též mám malé dítě, a nemám na to nervy. Takže já zatím jen stravu. Na jaře to bude s pohybem lepší, teď fakt nemám chuť a morál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 13:03
@andelka83 píše:
Každá změna dobrá. Pro tělo určitě. Ale jestli budeš hubnout záleží na tom, jestli máš kalorický deficit. Pokud i přes změny budeš přijímat víc, než spálíš, tak hubnout nebudeš. I zdravým jídlem jde příjem přehnat. Cvičení ti závidím, též mám malé dítě, a nemám na to nervy. Takže já zatím jen stravu. Na jaře to bude s pohybem lepší, teď fakt nemám chuť a morál.

Když já jsem se vlastně pořád nikde nedočetla, kolik za den vlastně spálím kalorií při běžném režimu, bez cvičení. Abych to pak zase s pohybem a pálenými kaloriemi nepřehnala a nedostala se do stavu kdy tělo bude ukládat, protože moc spaluji :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.22 13:04

@andelka83 a abych to ještě upřesnila, nevadí když zhřeším, pokud si stále budu hlídat ten deficit?

• Citovat
  • Upravit
32922
18.2.22 13:14
@Anonymní píše:
Když já jsem se vlastně pořád nikde nedočetla, kolik za den vlastně spálím kalorií při běžném režimu, bez cvičení. Abych to pak zase s pohybem a pálenými kaloriemi nepřehnala a nedostala se do stavu kdy tělo bude ukládat, protože moc spaluji :think:

Doporučuju na FB skupinu Fittness motivation, nebo zadat Michal Josef Toth (je to poradce, napsal i kuchařky a moderuje tu skupinu). U něj je super kalkulačka, kde jde všechno vypočíst.

Nevadí, pokud dodržíš deficit a aspoň orientačně makra (bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina je taky důležitá a pitný režim, to je to co se ukazuje v KT). Já taky občas ujedu, ale snažím se do dodržovat. U tebe je plus, že cvičíš. I když tam záleží na výdeji, na délce, intenzitě.
Obecně co jsem tak vykoukala, tak ženy, které aspoň 3-4× týdně cvičí, tak mívají zhruba 1600-1800 kcal. Ale záleží i na věku, výšce, váze, procentu tuku..Já mám jen 1400, protože jsem malá a necvičím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 13:16

@andelka83 super děkuji, podívám se :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat