Hubnutí na orbitreku

8.4.20 18:02

hubnutí na orbitreku

Ahoj, nejsem maminka. Je mi 24.
A mám větší nadváhu, nikdy jsem necvičila, vždy jsem byla hubená. Ale za poslední dva tři roky jsem nabrala 20kilo. Videa podle youtube mě vůbec nebavěj a nevydrržim u toho. Mám doma orbitrek a ten mě baví, ale chci se zeptat jestli to je má nějaký účinek na hubnutí? Jezdím teprve dva dny tak nevím. Jezdím 40minut.
Plus jídelníček jsem omezila sladké, at už jídlo tak i sladké pití. Protože jsem hodně jedla sladké tak to bude asi dost těžký ale chci to zvládnout. Děkuji pokud má někdo zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
714
8.4.20 18:07

Ahoj, za mě orbitrek super. Já si na něm udělala krásnou postavu v době kdy jsem maturovala, to šel nějaký pohyb stranou, takže vždy 30-40 minut orbitreku denně po dobu cca dvou měsíců, no byla jsem jak laňka. Samozřejmě bez jídelníčku to nejde.
A teĎ o čtrnáct let později ho používám znovu. Moc mě to na něm baví, vydržím na něj cca těch 35 minut, navíc jsem si ještě vždy na pět minut vzala do ruky činky a makám u toho s činkama, takže posiluju krásně i ruce. Jídelníček je opět nezbytný. A jde to vidět. Pokud se udržuješ pěkně svou tepovku a nejdeš na dřeň, ale jedeš v zóně, kdy pálíš tuky, tak to půjde. Jen musíš chtít, né vydržet, když o tom nebudeš přesvědčená a budeš se do toho nutit nebude tě to bavit a stejně na něj časem přestaneš cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.20 18:27

@nikive já tam mám napsaný že za 40min jsem spálila 239kcal a najela 2,6km což mi přijde nějak málo :O jak to máš ty? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
8.4.20 18:27

Svého času jsem s Orbitrekem také sundala 20kg. Nahrála jsem si rychlejší písničky, pustila to do sluchátek a makala do rytmu.
Teď bych to potřebovala zase, jenže mě z něj bohužel bolí koleno a po dvou cvičeních na něm jsem 14 dní sotva chodila. Škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.20 18:35

@azalia stejně tak se zeptám tebe, jestli za 40min najeto 2,6km a spálených něco okoloo 200kcal není nějak málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.4.20 18:38

Tak ti asi nefunguje displej správně. Já za 40 minut ujedu takových 14km. A to jedu stále na tepovku max 140, takže pohodička, střídám obtíže, začínám na 4, co pět minut zvyšuju o jednu. Mám deset obtíží, orbitrek od Kettlera, ale docela drahou a profi mrchu, takže to možná mám jiné.
Vykašli se na ujeté km, nahrej si dobrý play list, pusť hudbu hlasitě, zani třeba stopky a jeď. Není vůbec důležité kolik km ujedeš. A střídej ty rychlosti, ať nejdeš statickou rychlostí, tělo si pak zvykne a není to pro něj zajímavé a nehubne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
8.4.20 18:44

@fantomas019 Já už si ta čísla moc nepamatuji, ale také mi to přijde málo.
Ale jak píše @nikive čísla nejsou důležitá a 40 minut v tahu v pohodě stačí.
Také jsem měla nahrané písničky různého tempa - třeba dvě rychlejší a jednu pomalejší, pak zas jednu super rychlou. Prostě aby to nebylo monotónní a tempo se střídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.20 18:54

Já mám orbitrek od domyosu za 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.20 18:56

Ted jsem našla na ing holčinu a podle displeje a značky má uplně stejný eliptical jako já a za 30minut má výsledek takový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.4.20 19:20

Tak v tom případě na tom jen jdeš, nemakáš moc rychle. Když si to zprůměruji tak to tak vychází. Ale pro mě je třeba 5 km/h rychlost mé normální chůze, určitě to není nic světoborného. Ale zase chápu, že pokud začínáš, do té doby ti byl pohyb cizí a máš i nějaké to kilčo navíc, tak se nějak začít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
8.4.20 19:25

Ale orbitrek nepočítá km jako jízdu na kole, ale chůzi, vždyť ty na něm jdeš, nejedeš. ;) jinak taky mam ;)

• Citovat
  • Upravit
8.4.20 19:53

@lebambule takže myslíš že výsledek je v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.4.20 19:54
@lebambule píše:
Ale orbitrek nepočítá km jako jízdu na kole, ale chůzi, vždyť ty na něm jdeš, nejedeš. ;) jinak taky mam ;)

Tak já na něm běžím teda, rozhodně nejdu. Samozřejmě, že na něm „nejedu“, od toho je spinningové kolo nebo rotoped.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
8.4.20 20:20
@nikive píše:
Tak já na něm běžím teda, rozhodně nejdu. Samozřejmě, že na něm „nejedu“, od toho je spinningové kolo nebo rotoped.

Dobre, tak jako běh. ;)

• Citovat
  • Upravit
lebambule
8.4.20 20:21
@fantomas019 píše:
@lebambule takže myslíš že výsledek je v pohodě?

Nepřijde mi divnej, je to stroj a počítá to podle nastavení. Na to se vyprdni, důležitá je tepová frekvence ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková