Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Fascinuje mne, jak tu všechny kritizujete zakladatelku. Moc ráda bych viděla, jestli byste stejně reagovaly, když by tenhle malý agresor mlátil vaše dítě. Když by váš syn nebo dcera každý den chodil ze školky s tím, že mu zase ubližoval, že ho bolí nožička, protože ho kopnul, že mu zase drtil ručičku, každý večer brečel, že kvůli tomu dítěti už do školky nechce. To byste byly vzteky bez sebe a požadovaly pro toho malého „zmetka“ vyloučení ze školky. Tak co mají rodiče dělat? Naprosto chápu, že rodiče postupně vyzkoušeli všechno, protože by si prostě neodpustili, kdyby něco nezkusili. Souhlasím, že některé pokusy byly výsledek bezmoci, ale tak teda napište CO mají udělat.
to by mě zajímalo, co je na tomto příspěvku intimního a osobního.. ![]()
@Anonymní píše:
Fascinuje mne, jak tu všechny kritizujete zakladatelku. Moc ráda bych viděla, jestli byste stejně reagovaly, když by tenhle malý agresor mlátil vaše dítě. Když by váš syn nebo dcera každý den chodil ze školky s tím, že mu zase ubližoval, že ho bolí nožička, protože ho kopnul, že mu zase drtil ručičku, každý večer brečel, že kvůli tomu dítěti už do školky nechce. To byste byly vzteky bez sebe a požadovaly pro toho malého „zmetka“ vyloučení ze školky. Tak co mají rodiče dělat? Naprosto chápu, že rodiče postupně vyzkoušeli všechno, protože by si prostě neodpustili, kdyby něco nezkusili. Souhlasím, že některé pokusy byly výsledek bezmoci, ale tak teda napište CO mají udělat.
tady jí nikdo návod jak na polívku z pytlíku ale dát nemůže- nikdo nezná opravdovou situaci v rodině.. to je dlouhodobá práce - spolupráce - s psychologem, s psychiatrem, speciálním pedagogem..
ale co jí tu na první přečtení může napsat každý - že bít takové dítě, vozit ho do lesa a vyhrožovat děcákem NENÍ řešení ani výchovná metoda a ano, je to hodné kritiky a to tak, že silné
@jdukolem píše:
ach jo chudák malej, píše ti máma zcela stejného - podobného dítěte, u nás tedy nebyla ta agresivita a bití ale zbytek jak přes kopírák..
to s tím lesem a dětským domovem, je docela přes čáru…svědčí to o vašem zoufalství a o tom, že už nevíte kudy kam, ale prostě toto se nedělá uf.. no co na to říct…
za mě - drtit ho, trestat atd - funguje to? nefunguje - tak proč byste to měli dělat?
u nás zabrala změna školky - dítě stejné, jiné učitelky, jiný přístup, náhled, dítě chodí vysmáté spokojené všechny problémy se řeší konstruktivně bez odsuzování..i nějaká ta pochvala padla…
a k malému - dítě tohoto typu potřebuje pohodu aspon doma, nač budete to co se nezvládlo ve školce přenášet domů? zač ho budete trestat? za to, že ve školce prostě neumí zapadnout a dělá to blbě po svém? představ si celý den - ne ne ne ne nedělej to, nesmíš sed…celý boží den napomínání a kritika, a pak přijde domů a pokračuje to dál..
dopřejte mu aspon někde pocit klidu pohody úspěchu lásky a hlavně nenapomínání.. učitelkám řekněte, že pokud nebudou mít nějaký opravdu konstruktivní nápad - jak doma s klukem na čem pracovat tak že to nechcete slyšet, protože je jejich práce si s tím poradit a jestli nemají nějakou metodu - způsob co máte doma cvičit, tak bohužel..a opravdu je kontraproduktivní ho trestat doma za to co bylo a za co už průšvih ve školce měl.. a že jestli je opravdu nezvladatelný tak že zažádáte o asistenta a zbytek fakt neřešte.. doma navoďte klid, pohodu, zábavu, budte hodně aktivní, dejte ho na kroužky aby viděl že těch kolektivů je více - ne jen školkový a že „poslouchat“ = dodržovat musí i na sportu nebo na zpěvu… nám pomohla zumba, výtvarka a angličtina - ano všude je neposednej a nezkrotnej, ale hlavně vidí, že všude něco musí - dodržet, že je to běžné, že po něm někdo něco chce..atd.. chápeš?
fakt mu neděláte hezký dětstvínapravte to
Proboha
chudáci učitelky. Já ti fakt nevím, jestli má učitelka v normální školce v popisu práce zvládat nezvladatelný dítě, navíc s oficiální diagnózou
Jinak s tebou souhlasím, neustálé napomínání musí být pro to dítě hrozné. Toho asistenta jsem už zakladatelce radila v jiné diskuzi, nevím, proč do toho nejde ![]()
@jdukolem píše:
to by mě zajímalo, co je na tomto příspěvku intimního a osobního..
Se zeptej admina
![]()
@jdukolem Intimního na tamtom příspěvku není nic, stejně jako na tomto. Ale vzhledem k tomu, že jsem již jeden příspěvek sem anonymně vložila a ten osobní byl, tak bych byla blbá, kdybych na něj navazovala a podepsala se. ![]()
@Gina108 píše:
Probohachudáci učitelky. Já ti fakt nevím, jestli má učitelka v normální školce v popisu práce zvládat nezvladatelný dítě, navíc s oficiální diagnózou
Jinak s tebou souhlasím, neustálé napomínání musí být pro to dítě hrozné. Toho asistenta jsem už zakladatelce radila v jiné diskuzi, nevím, proč do toho nejde
moje zkušenost s vlastním dítětem- pak už vadilo i to, že nahlas smrká a tím ruší, pak už vadilo i to, jak drží lžíci, že si tepláky poskládal a položil na spodní poličku ne na horní, že ke mě na zahradě běží a křičí radostně mamíííí atd..a vše bylo hlášeno jako totální prohřešek… to pak opravdu paní učitelku odmítneš s tím, že toto fakt řešit nebudeš stokrát nic umořilo vola, rezignuješ a zanikaly ty podstatné věci na kterých jsem mohla doma pracovat a spolupracovat, ale když ti paní učitelka řekne - on nám ruší činnost a já : ježíš on jako neposlechne? neúčastní se? a paní učitelka : to néé, to ono ho to baví, ale my si povídáme o jaru a on to všechno ví tak vykřikuje a nevydrží čekat.. tak co já proto můžu doma udělat? promluva jasně, učit trpělivosti jasně..ale za mě je toto konkrétně věc která fakt je na paní učitelce.. ![]()
no a pokud má dítě natolik diagnozu atd tak i ve školce existuje něco jako IVP a je opravdu na tom, jak se k tomu paní učitelka postaví, nezvladatelné dítě = jiná školka - menší, asistent na tom se shodneme..no není to snadné
@Anonymní píše:
no mi by se nelibilo, kdyby mi nekdo bil dite ve skolce. a chtela bych, aby to rodice resili. ale resili tak, aby to jejich dite na tom nebylo jeste hur. coz mi bohuzel prijde, ze s jejich metodama na tom cim dal hur bude.
doma se nauci chovat jak oukropecek, aby nahodou nedostal nebo ho neodvezli do lesa a jak bude z dohledy, tak si vybije svoje ublizene pocity na mensich.
@Anonymní píše:
@jdukolem Intimního na tamtom příspěvku není nic, stejně jako na tomto. Ale vzhledem k tomu, že jsem již jeden příspěvek sem anonymně vložila a ten osobní byl, tak bych byla blbá, kdybych na něj navazovala a podepsala se.
ale ten příspěvek jaksi nemá žádnou návaznost, nebo ses snad citovala? nikdo si jaksi nespojí že první a další anonymní seš ty nebo jo?
no nic - tvá věc
@jdukolem Podle mne hodné kritiky je naopak to, když někdo má doma agresora a jeho chování neřeší. Oni zkouší (všímej si, ZKOUŠÍ, ne dlouhodobě praktikují) všechno možné, což je pochopitelné. A nejvíc miluju názor, že bít agresora není řešení. Tak třeba v tomhle případě to nezabralo, ale u většiny agresorů by 25 na holou bylo dobré řešení. V okolí to většinou bývají děti rodičů, co se na ně bojí i zvýšit hlas. A opravdu nevidím důvod, proč by mělo být mlácené mé dítě jen proto, že oni své dítě mlátit nechtějí!
@jdukolem píše:
ale ten příspěvek jaksi nemá žádnou návaznost, nebo ses snad citovala? nikdo si jaksi nespojí že první a další anonymní seš ty nebo jo?
no nic - tvá věc
evidentne se obhajuje sama zakladatelka ![]()
@jdukolem píše:
jsou maminky - setkala jsem se s tím - co dítě fakt drtí v takových těch předškoláčských úkolech - spoj dva body, nakresli vlnovku atd.. fakt to dítě i za trest sedí a hodinu vyplŃUJE..
Mně to přijde vymyšlené…nevím, no…ani ne tak ty úkoly, jako to ohledně vyvezení do lesa???
Ví kam TO píše…pokud tu teda není poprvé. Přijde mi to jako provokačka…„a teď začnou ty slepice řvát, to se pobavim“
Ale třeba se pletu…
@Anonymní píše:
@jdukolem Podle mne hodné kritiky je naopak to, když někdo má doma agresora a jeho chování neřeší. Oni zkouší (všímej si, ZKOUŠÍ, ne dlouhodobě praktikují) všechno možné, což je pochopitelné. A nejvíc miluju názor, že bít agresora není řešení. Tak třeba v tomhle případě to nezabralo, ale u většiny agresorů by 25 na holou bylo dobré řešení. V okolí to většinou bývají děti rodičů, co se na ně bojí i zvýšit hlas. A opravdu nevidím důvod, proč by mělo být mlácené mé dítě jen proto, že oni své dítě mlátit nechtějí!
ty seš totálně mimo, nezlob se..
zkouší vše možné, ale v rámci toho zkoušení nesmí být i to, že dítěti vyhrožují děcákem a vozí ho do lesa, že ho tam nechají.. to je už na hranici týrání a pokud to nevidíš tak je něco špatně u tebe..
a jak vidíš sama - dítě dostalo, bité bilo = dle tebe správně agresor dostal a vyřešilo se to, agrese minula? jo? aha!
@SIMONA1234 píše:
Mně to přijde vymyšlené…nevím, no…ani ne tak ty úkoly, jako to ohledně vyvezení do lesa???Ví kam TO píše…pokud tu teda není poprvé. Přijde mi to jako provokačka...„a teď začnou ty slepice řvát, to se pobavim“
Ale třeba se pletu…
může být.. mě osobně by se ulevilo, kdyby jo.. nedělá mi fyzicky dobře že existují rodiče co toto řeší takto ![]()
@Ali-Ali píše:
evidentne se obhajuje sama zakladatelka
taky si to myslím a ptala jsem se na to admina