Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@nothingn rekordní jsou většinou refinancování. Zažil jsem už 4 dny do schválení.
Ale za normálních podmínek bych počítal 1-2 týdny. Pak se musí podepsat smlouvy, zástavní smlouvy a další plnění podmínek pro výplatu.
Prostě schválení je první krok a výplata peněz až ten další. Ale když se na to dupe, asi za 2-3 dny se to oběhnout dá.
@Vrtacka : No právě, že zatim k žádnému podpisu smlouvy nedošlo.
@nothingn píše:
@Vrtacka : No právě, že zatim k žádnému podpisu smlouvy nedošlo.
banka nedá nikomu hypotéku bez kupní smlouvy
Zdravím, mám dotaz k hypotéce. Chceme kupovat dům, půlku peněz dáváme z úspor. Byli jsme včera v bance ohledně hypotéky, vše nám predschvalili, ale zjistili, že dům je zastaveny oproti půjčce fyzické osobě. Kdyby to bylo bance, tak ok. Ale majitel si půjčil na nějaké směnky od nějakého pana a zastavil ten dům. Banka má z toho obavy, asi aby dokázala po pravni stránce donutit toho pana uvolnit zástavu a vrátit směnky poté, co se mu ty peníze vyplatí.. mělo by se jednat o kamaráda majitele, ale ve smlouvě je uvedeny a podepsaný jeden z nejbohatších lidí v ČR. Tak mám obavy jestli jsou opravdu kamarádi nebo jestli pan půjčil pár milionu s tím, že se právními kličkami nějak dostane k tomu domu. Ta půjčka byla bezúročná, úroky mají platit až od příštího roku. Ale už v té částce na směnce mohl byt započten nějaký úrok..těžko říct. Ma s tím někdo nějakou alespoň lehce podobnou zkušenost?