Hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.8.13 18:25

Náš příjem je +- 33000,– měsíčně, hypo 8250,– na 15 let, z dalšími službami za byt (elektrika, plyn, voda, topení,) pojistkami, spořením, dojížděním do práce(jenom manžel) jsou naše náklady 18000,– zůstavá nám měsíčně 15000,– zatím 3 člená rodina vycházíme v pohodě :)

• Citovat
  • Upravit
36720
18.8.13 18:39

Tak my jsme si brali hypotéku 650 tis, na 11 let a splácíme 7200 měsíčně. letos(platíme už 10 let) nám končí 5 letá fixace, a dohodli jsme se s manželem, že ten poslední rok doplatíme hotově, a už se nemůžeme dočkat, až se té koule na noze zbavíme. aby bylo z čeho splácet a z čeho platit materiál na opravu, tak šel manžel na kamion a 10 let jsme se vídali jen o víkendech, takže jsme museli podstoupit tuhle obět. přítí měsíc zaplatíme mimořádnou splátku a tím se vše konečně ukončí. nedokážu si představit platit hypotéku třeba 30 let.to jsem přesvědčená, že bych teda nedala a stálo by mě to manželství. on totiž ten chlap doma strašně chybí a samota je sviňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
18.8.13 18:50
@micta píše:
dohodli jsme se s manželem, že ten poslední rok doplatíme hotově,

Hm, přesně tohle jsme chtěli udělat taky, ale když nám poslali vyúčtování, kolik bysme měli zaplatit, tak díky nějaký pokutě za předčasný splacení ta částka byla vyšší než kdyby jsme to platili normálně podle splátkovýho kalendáře, protože úroky ten poslední rok byly už minimální.
Takže jsme se na to vyprdli, dali peníze na zvláštní účet z kterýho odcházely peníze jenom na tu hypotéku a nechali jsme to normálně doběhnout. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
18.8.13 19:05
@PetraJ píše:
Hm, přesně tohle jsme chtěli udělat taky, ale když nám poslali vyúčtování, kolik bysme měli zaplatit, tak díky nějaký pokutě za předčasný splacení ta částka byla vyšší než kdyby jsme to platili normálně podle splátkovýho kalendáře, protože úroky ten poslední rok byly už minimální.
Takže jsme se na to vyprdli, dali peníze na zvláštní účet z kterýho odcházely peníze jenom na tu hypotéku a nechali jsme to normálně doběhnout. :lol:

tak jste asi měli banku, která neumožňuje předčasné splacení bez pokuty. já jsem posílala žádost o tu mimořádnou splátku, už přišlo vyučtování a částka souhlasí s částkou, kterou by jsme dali, kdyby jsme platili ještě ten rok. mimochodem, máme tu u hypoteční banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
18.8.13 19:10
@micta píše:
tak jste asi měli banku, která neumožňuje předčasné splacení bez pokuty. já jsem posílala žádost o tu mimořádnou splátku, už přišlo vyučtování a částka souhlasí s částkou, kterou by jsme dali, kdyby jsme platili ještě ten rok. mimochodem, máme tu u hypoteční banky.

No, tam jsme to měli taky. :lol: Ale tak třeba máte jinak udělanou smlouvu. Nám se to tenkrát nevyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
18.8.13 19:21

@PetraJ tak to se nedivím že jste do toho nešli,,já bych do toho nešla taky. platit jim ještě navíc pokutu.ono stačí co jim člověk narval za vedení účtu, za výpis z účtu atd.to jsou částky už v tisících-dobytkové jedny.(sorry).třeba jste měli menší úroky a proto tam ta možnost nebyla.my měli něco přes 6%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.13 19:38
@Anonymní píše:
Náš příjem je +- 33000,– měsíčně, hypo 8250,– na 15 let, z dalšími službami za byt (elektrika, plyn, voda, topení,) pojistkami, spořením, dojížděním do práce(jenom manžel) jsou naše náklady 18000,– zůstavá nám měsíčně 15000,– zatím 3 člená rodina vycházíme v pohodě :)

Tak to mame podobne přijmy. Akorat jeste platime dva uvery :-( Jeden uz manzel mel, kdyz jsem spolu zacali a jeden ( 65000 ) jsme si brali spolu. Takze i stema uverama by to asi ani nevyslo, aby nam ji dali. Nejdriv by jsme je asi museli doplatit. Jinak deti zatim nemame

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.13 19:41

@micta Muj ted uz manzel jezdil prave take kamionem, kdyz jsme se poznali. Potom ale chtel byt semnou tak stim prestal a ted vydelava o vic jak dvakrat min nez predtim. Navic mame vyplaty uplne stejne, delame i ve stejne firme. Mesicce cca 31-33000. Drive vydelaval on sam 35000. Ja jsem premyslela, ze by sel zpet na kamion treba aspon na rok, aby jsme doplatili uvery a treba neco nasetrili, ale on uz o kamionu nechce ani slyset. Max takovem, aby byl kazdej den doma. Jenze za to nabizeji treba 22000 a to se mu zas nelibi, ze to je malo. Ale ja rikam furt lepsi nez ted 16000-17000!

• Citovat
  • Upravit
8523
18.8.13 19:46
@micta píše:
@PetraJ tak to se nedivím že jste do toho nešli,,já bych do toho nešla taky. platit jim ještě navíc pokutu.ono stačí co jim člověk narval za vedení účtu, za výpis z účtu atd.to jsou částky už v tisících-dobytkové jedny.(sorry).třeba jste měli menší úroky a proto tam ta možnost nebyla.my měli něco přes 6%

No hele, v roce 1997 se začínalo na 14,8%, pak to bylo asi 6,4 a nakonec 5,6. Takže hrůza. :roll: Ale nastěstí už je to rok splacený. Teď máme ještě hypotéku (nebo spíš překlenovací úvěr) na byt, tam je úrok o dost menší, ale tyhle splátky nás moc netrápí, byt pronajímáme a 3/4 hypotéky nám platí nájemníci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
18.8.13 20:15
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
@micta Muj ted uz manzel jezdil prave take kamionem, kdyz jsme se poznali. Potom ale chtel byt semnou tak stim prestal a ted vydelava o vic jak dvakrat min nez predtim. Navic mame vyplaty uplne stejne, delame i ve stejne firme. Mesicce cca 31-33000. Drive vydelaval on sam 35000. Ja jsem premyslela, ze by sel zpet na kamion treba aspon na rok, aby jsme doplatili uvery a treba neco nasetrili, ale on uz o kamionu nechce ani slyset. Max takovem, aby byl kazdej den doma. Jenze za to nabizeji treba 22000 a to se mu zas nelibi, ze to je malo. Ale ja rikam furt lepsi nez ted 16000-17000!

no ono kdyby našel práci za 22 tis. a opravdu byl každý den doma, tak by to bylo dobrý, ne? jenže kolikrát se jezdí jen vnitro, jak se říká jezdí se kolem komína, a domů se stejně každý den nedostanou. takže tvůj přítel má pravdu, za těchto podmínek je to málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
18.8.13 20:18
@PetraJ píše:
No hele, v roce 1997 se začínalo na 14,8%, pak to bylo asi 6,4 a nakonec 5,6. Takže hrůza. :roll: Ale nastěstí už je to rok splacený. Teď máme ještě hypotéku (nebo spíš překlenovací úvěr) na byt, tam je úrok o dost menší, ale tyhle splátky nás moc netrápí, byt pronajímáme a 3/4 hypotéky nám platí nájemníci. :lol:

ty jo,14.8%?to je mazec!!!my si hypotéku brali v roce 2003,a máme to přes těch 6%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
19.8.13 08:25
@micta píše:
ty jo,14.8%?to je mazec!!!my si hypotéku brali v roce 2003,a máme to přes těch 6%.

Jo, jo, v r. 1997 to bylo normální. Ale zas ty ceny baráků byly trochu jinde. Náš barák stál 800 tis., dneska bysme ho koupili tak 3× dráž. Takže ono to výjde nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.13 10:09

Ahojky, brali jsem si před 5 lety 1,450mil na 30 let, tehdy s masakr úrokem 5,69% takže splátka se vším 9200Kč. Dokud jsem chodila do práce a byli sami, tak ok, později příjem 25000Kč na rodičovské a bylo to náročné, jelikož + inkaso a zůstalo nám pro nás 2 a dítě 11 800Kč na všechno a jak byl výdaj navíc, tak jsme to stahovali všude, z jídla, kontokorent, na Vánoce jsem měla brigády a dokoce poloviční úvazek atd.
Nyní jsme refinancovali, máme var. úrok 2,2 % a budeme splácet 5280Kč se vším, úspora 4000Kč měsíčně a bude to snad znát. Nyní mám mateřskou, po té na rodičovské budou příjmy opět 25 000Kč, ale zůstane nám na vše ostatní 15800Kč a to bude myslím sice pro nás čtyři akorát. Na dovolenou atd. budeme jezdit až půjdu pracovat. Je to velice individuální, někdo má 10000Kč na vše a píská si, nám 11 000Kč nestačí, šetřím že projíme ani ne 5000Kč, ale manžel 2000Kč benzin, 500 mobily, inernet + lékarny, oblečení a jsem na nule :nevim:
Myslím, že jsem někde četla a mám vyzkoušené, že je dobré mít hypotéku s poplatky max 1/3 příjmu, takže se to dá lehce spočíat. Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.15 02:49

Ahojky, nemáte někdo zkušenost jak je to, když s přítelem chceme koupit byt, o svatbě a prckovi teprve uvažujeme a kupní smlouva i hypotéka by byla pouze na něj, jak by to bylo s případným rozchodem a vyplacením-neb samozřejmě se na poplatcích (hypo, FO, energie, jídlo, atp.) budeme podílet oba, i když on víc, protože víc vydělává? Vím, že z právního hlediska nejspíš nebudu mít na nic nárok, dokud se nevezmeme( pak co se bytu týká-nabude jej před svatbou, čili v SJM asi nic) ale kdyby se náhodou miláčkovi splašili na stará kolena hormony, abych neskončila i s děckem na dlažbě. Anonymně, neb není třeba aby mu to nějaká dobrá duše donesla… :think:

• Citovat
  • Upravit
137
19.1.15 03:33

Podle mého nebudete mít nárok jelikož nepujde o společné mění manželů jelikož manželé nejste a kor když tam bude uveden jen přítel. Dělení věci po rozvodu se týká věci které jste si pořídili jako manželé ze společných peněz. Ale možná se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel