Hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4921
20.9.06 17:51

MISSORKA: já nemít emimino tak mám úplně zastřený obzory :lol: to je super, že to můžeš prodat (ne že bych chtěla, ten náš malej byt zbožňuju).

Já taky nemám bohatý rodiče, můj manžel jakbysmet a bydlení v Praze opravdu jinak nelze splašit než na hypo. Rozhodovali jsme se taky dlouho 3 roky jsme bydleli v podnájmu za hříšné peníze, teď platíme aspoň svoje, máme fixaci na 3 roky. Teď splácíme druhý rok…no každopádně máme co platit do 54 let, manželovi bude 58 :twisted: Už jen z toho důvodu spolu musíme zůstat nadosmrti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.12 17:32

Hypotéka

Prosím o radu, zajímaly by mě i vaše názory. Chceme si brát hypotéku na 1.500.000,00 na cca 25let. banka nám nabízí tyto úrokové sazby, je to výhodné, popř. k čemu se raději přiklonit?

Variabilní sazba 2,5%p. a.
(tato sazba je čtvrtletně aktualizována v návaznosti na výši 3 měsíčního priboru + marže 1,25%)

Fixní sazba
1 rok = 3,05% p. a.
3 roky = 2,55% p. a.
5 let = 2,70% p. a.
10 let =3,15% p. a.

Děkuji za vaše názory

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.12 17:48

To jsou super sazby!! U které banky si berete hypo, chceme později refinancovat, tak ať má přehled?
Nevím co říct na tu variabilní… té bych se asi bála, braa bych radši fixní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.12 17:52
@Anonymní píše:
To jsou super sazby!! U které banky si berete hypo, chceme později refinancovat, tak ať má přehled?
Nevím co říct na tu variabilní… té bych se asi bála, braa bych radši fixní…

A ke které fixní se raději přiklánět? Banku tu veřejně psát nechci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.12 18:01

Jasně klidně mi písněte do SZ :-) ptám se proto, že pracuji v bance (ne teda jak vyřizovatel hypo) a máme o něco vyšší úrokové sazby :D No těžko říct na jakou fixní dobu, ale určitě ne na 10 let, poněvadž za 10 let můžou být úroky úplně jidne… doporučuji využívat varianty fixace 3-5 let, ale je to na každém z nás, nedá se říct co je nej, protože nikdo neví jak se bude trh vyvýjet… například máme hypotéku úrok 5,69 % a spíš jsme před 5lety předpokládali vyšší úroky a ouha, krize a další a šup máme úroky kolem 3 %…

• Citovat
  • Upravit
cher
17.7.12 18:34

Anonymní s anonymní si budou psát vzkazy, tak to bych ráda věděla, jak to dopadne :lol:. Jinak nevím, proč s hypotékou dělat tajnosti :think:

• Citovat
  • Upravit
844
17.7.12 20:01

Taky si chcem brat hypoteku a mbanka nam nabidla 3,30% p. a…zajimalo by me jaka banka vam nabidla taksuper podminky, v tvem pripade bych si vybrala na 5 let fixaci…
poradis kde si mame nechat udelat tak vyhodnou nabidku? chcem 2,5mil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
28.7.12 09:12

Ahoj :mavam: ráda bych se zeptala těch co mají zkušenosti s hypotékou co všechno po nás budou chtít a jestli záleží na tom jestli je třeba jeden s manželů, partnerů v registru dlužníků, jestli na to vůbec hledí nebo je to nezajímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
28.7.12 12:44
@Maia22 píše:
Ahoj :mavam: ráda bych se zeptala těch co mají zkušenosti s hypotékou co všechno po nás budou chtít a jestli záleží na tom jestli je třeba jeden s manželů, partnerů v registru dlužníků, jestli na to vůbec hledí nebo je to nezajímá?

Nevím jistě, ale pokud si berou hypo manželé, bude jeden z nich spolužadatel a tak ijeho bude banka přes registry lustrovat (žadatele hypotéky určitě). Ale záleží, o jak velký dluh jde, jaká byla platební morálka…
Hlavně budou chtít vidět vaše příjmy (většinou potvrzení o příjmech od zaměstnavatele), výdaje, jestli žádáte o 100% hypo, nebo máte něco v hotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
1.8.12 07:52

Ahoj pokud zadate o hypo spolecne tak kazdeho musi prolustrovat v registru!!! nam to tak delali.
taky by me zajimalo zda anonym ma 100% hypoteku nebo treba 85% a zbytek plati ze sveho? chtela bych sice za 3 roky refinancovat, ale porad koukam, jake jsou jinde podminky a sazby.
my mame 100% hypo 6% a je to na 30 let, a platim se vsemi pojistkami a za spravu uctu atd… 7500,– mesicne. rada bych to aspon stahla na 5000,– tak uvidime za 3 roky co se nabidne, kazdopadne budu rada za tipy…
hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.12 14:35
@DanielkaC píše:
Ahoj pokud zadate o hypo spolecne tak kazdeho musi prolustrovat v registru!!! nam to tak delali.
taky by me zajimalo zda anonym ma 100% hypoteku nebo treba 85% a zbytek plati ze sveho? chtela bych sice za 3 roky refinancovat, ale porad koukam, jake jsou jinde podminky a sazby.
my mame 100% hypo 6% a je to na 30 let, a platim se vsemi pojistkami a za spravu uctu atd… 7500,– mesicne. rada bych to aspon stahla na 5000,– tak uvidime za 3 roky co se nabidne, kazdopadne budu rada za tipy…
hezky den

Nemáme 100% HÚ (bereme si 1,5 mil., nemovitost má hodnotu 2,2 mil.), nakonec nám nabízí variabilní úrokovou sazbu 2%, fixní na 3 nebo 5 let 2,5%.

A vzhledem k tomu, že sazby zatím stále klesají, asi půjdeme do variabilní s tím, že to budeme sledovat a případně přejdeme na fixní. Rozdíl ve splátkách dělá cca 400kč měsíčně, což není hodně, ale za těch 5 let to něco je (pokud by se tedy úrokové sazby rapidně nezvedly)… Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
36556
9.10.12 14:39

Já bych do toho šla. Přinejhorším byt na čas pronajmete a vrátíte se k tchyni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.10.12 16:03

Dilema

Ahoj, taky jsme zvažovali jestli bydlet u rodičů nebo se přestěhovat do svého s hypotékou. Nakonec jsme si vybrali jít do svého, aby nám pořád někdo nekecal do života.
Rozhodně ti doporučuji získat si alespoň 2 nabídky na hypotéku, jednotlivé banky mají jiné podmínky a nároky, takže můžeš získat nižší úrok. Nám se nechtělo obcházet banky a sedět tam, tak jsme využili webu onlinehypo.cz hypotéka Také může pomoci hypoteční poradce pokud nějakého znáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
9.10.12 17:53

Ahoj všem,
taky jsem si teď brala hypo. 1mil na 29 let za 5200/měs. Nejhorší bylo, že jsem neměla našetřenou ani korunu a tak jsem potřebovala hypo 110% i na rekonstrukci a to mi jako jediná byla ochotná dát KB. Takže i když plat mám přes 20měs. vybírat banku jsem si nemohla. No hlavně, že ji mám. Teď už rekonstuujeme a 30.10 stěhovačkááá!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.13 18:06

Snad se mi podaří obnovit tuto diskusi. Rádi bychom vlatní bydlení, protože nyní bydlíme v obecním bytě a je to katastrofa. V létě doma 32 stupnu, v zime absolutne vsude plisen ( a to bydlime v novostavbe!! ), sousedi, kterym vadi, ze kdyz prijdeme vecer z odpoledni smeny, tak se jdeme vykoupat, žádná zahrada no děs. Rádi bychom si postavili domek přímo tady ve vsi. Proto bych se ráda zeptala, jaký je váš celkový příjem a jak zvládáte a kolik platíte hypotéku? Máte k ní ještě nějaké jiné půjčky? Hypotéky se dost bojím, protože mi připadá, že na ní vyděláváme strašně málo na to, aby jsme to zvádli. Proto mě zajímá, jak to mají jiní, kteří to zvládají :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel